Kemal Kılıçdaroğlu'ndan adaylık konusunda 5 parti liderine mesaj

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 21.02.2022 09:17 GÜNCELLEME 21.02.2022 13:06
Bu Habere 124 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, henüz seçimlerde kimin cumhurbaşkanı adayı olacağının netlik kazanmadığını, ancak bir araya geldiği beş parti genel başkanının kendisine adaylık teklif etmesi halinde bunu kabul edeceğini söyledi.

CHP ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı geçtiğimiz günlerde Gelecek, DEVA, Saadet ve Demokrat Parti genel başkanları ile bir araya gelerek güçlendirilmiş parlamenter sisteme dair irade koyan bir açıklama yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun meydan okumasına cevap: 10 kez sandığa gömdükCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun meydan okumasına cevap: 10 kez sandığa gömdük

'28 Şubat İttifakı'na Kılıçdaroğlu'ndan 'yok artık' dedirten çıkış! '28 Şubat İttifakı'na Kılıçdaroğlu'ndan 'yok artık' dedirten çıkış!

CHP genel merkezinde Reuters'ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, liderler arasında adayın kim olacağının konuşulmadığını, şu ana kadar hedefin güçlendirilmiş parlamenter sistemi geniş kitlelere aktarmak olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanı adayının devlet deneyiminin olmasını, devleti tanımasını arzu ediyoruz; tarafsız olması gerektiğini söylüyoruz. Asıl yetkinin yürütme organında yani başbakanda olmasını, cumhurbaşkanının yetkilerinin büyük ölçüde kısıtlanması gerektiğinden yanayız. Cumhurbaşkanı kim olacak veya kim olmayacak onu daha sonra kendi aramızda oturup konuşacağız."

Beş genel başkanın aynı zamanda ana muhalefet lideri olan kendisine cumhurbaşkanlığını önermesi halinde bunu kabul edip etmeyeceği sorusuna Kılıçdaroğlu, "Elbette (kabul ederim). Cumhurbaşkanlığı onurlu bir görev. Beş genel başkanın benim ismimi telaffuz etmesi he şeyden önce benim için onur. Ayrıca beş genel başkanın bana güven duyması anlamına geliyor, bu da benim için son derece önemli. Üç, benim sorumluluğumun arttığını bilmem lazım. Görev yaptığım sürede o beş genel başkana karşı sorumluyum ve onlara asla hayal kırıklığı yaşatmamalıyım" diye konuştu.

YORUMLAR 124
  • Armina 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah korusun. Şeş kaza gelsin aman yarabbi Afrika ülkeleri gibi sömürülür perişan oluruz.
    Cevapla
  • Huzur 2 yıl önce Şikayet Et
    Yuvarlak masadakiler kendi içlerinden birine güvenip aday çıkarmıyorlarsa yazık onların partisine oy veren insanlara.Rabbim bu milleti bu insanların liderliginden korusun.
    Cevapla
  • Huzur 2 yıl önce Şikayet Et
    Yuvarlak masadakiler kendi içlerinden birine güvenip aday çıkarmıyorlarsa yazık onların partisine oy veren insanlara.Rabbim bu milleti bu insanların liderliginden korusun.
    Cevapla
  • Borancan06 2 yıl önce Şikayet Et
    Mümkün deyil bu altı dalevereleri kimse sevmez Saadet partisinden kimse oy vermez sıfır HDP de yarısı veri CHP den de yarısı oldu yüzde otuzu bulamazlar kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar
    Cevapla
  • Yorum 2 yıl önce Şikayet Et
    Genel başkanlara karşı sorumluymuş.. yani onları üzmem ne derlerse yaparım mı diyorsun? Onlar da senin gibi baş kukla arıyor zaten.. suya sürek herbir şeylerine kürek olursun.. tam senin gibi birini istiyorlar zaten.. ama koltuk kavganız daha başlamadı,cicim ayınız geçsin, seçim yaklaşsın ne dolaplarınız varsa ortaya çıkacak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak