Kılıçdaroğlu'ndan İngiliz basınına S-400 açıklaması

İngiliz basınına verdiği röportajda gündeme dair açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde S-400'leri geri vereceklerini, Suriye'den de geri çekileceklerini söyledi.

GİRİŞ 21.02.2022 10:17 GÜNCELLEME 21.02.2022 13:43
Bu Habere 1092 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı adayı olabilmek adına sık sık diğer parti liderlerine göndermelerde bulunan Kılıçdaroğlu, bu kez ingiliz basınında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun S-400 konusundaki sözleri ise gündeme oturdu.

Londra merkezli Reuters'a demeç veren Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin, Washington'la ihtilafa neden olan S-400 sistemlerini satın alması için hiçbir neden görmediğini söyledi.

"S-400'LERİ KİMİN İÇİN KULLANACAĞIZ"
Kılıçdaroğlu, "S-400'leri kimin için kullanacağız? Bu sorunun cevabını henüz alamadık. Büyük miktarda para ödendi ve şu anda depoda bekliyor." dedi.

Suriye meselesine ve Suriyeli mültecilerin durumuna değinen Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde rejimin lideri Esad ile "diplomatik ilişkileri yeniden tesis edeceklerini ve milyonlarca mülteciyi geri göndereceklerini" söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan adaylık konusunda 5 parti liderine mesajKemal Kılıçdaroğlu'ndan adaylık konusunda 5 parti liderine mesaj

"ESAD'DAN YÜZDE 100 GARANTİ ALINMALI"
Kılıçdaroğlu, "Gerekirse Birleşmiş Milletler devreye girmeli ve Esad'dan yüzde 100 garanti alınmalı. Bu garanti, uluslararası anlaşmalara bağlanmalı: Esad mültecilere saldırmayacak, onların maddi ve can güvenlikleri korunacak." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Esad arasında yapılan görüşmede, Suriye'deki "yabancı güçlerin" varlığı eleştirilmiş, söz konusu güçlerin "ülkede birliğin sağlanmasını engellediği" iddia edilmişti. Böyle bir dönemde CHP liderinin son açıklamaları, "Suriye'den olası bir geri çekilmenin işareti" şeklinde yorumlandı.

 

YORUMLAR 1092
  • Ardahan li 2 yıl önce Şikayet Et
    hani diyorlar ya RTE fabrikaları sattı kemal kılıçdaroğlu iktidara gelmeden ülkeyi satmaya başlamış bile Allah'ım sen bunlara fırsat verme Allah'ım ülkemizi koru
    Cevapla
  • C.Demir 2 yıl önce Şikayet Et
    Buna destek veren iyiparti vebal alıyor suç onlarda bunu adam ediyorlar.
    Cevapla
  • C.Demir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam manyak desem suç olur ne diyeceğimi bilmiyorum bir karşı bir taraf oluyor.
    Cevapla
  • Mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    Kısaca vatan satılık deyip ABD nin gözünün içine bakacak
    Cevapla
  • Baygolge 2 yıl önce Şikayet Et
    Buna zerre lafım yok, bunun ne olduğu aşikar ayan beyan ortada. Buna sorgusuz sualsiz biat eden, kendisine Atatürkçü ulusalcı milliyetci bağımsızlık yanlısı yuzde 25 e Allah akıl fikir versin, tez zamanda gözlerini açsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı