AK Partili Akbaşoğlu'ndan canlı yayındaki enflasyon sözlerine ilişkin açıklama

AK Partili Akbaşoğlu, canlı yayında enflasyon örneğindeki hesap hatası hakkında “Avrupa’da da, dünyada da son 40-50 yılın en büyük fiyat artışlarının da olduğunu beyan etmiştim. Kastımız buydu" dedi.

GİRİŞ 21.02.2022 16:21 GÜNCELLEME 21.02.2022 17:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bir televizyon kanalında enflasyon ile ilgili açıklamalarına ilişkin düzeltme yapmak istediğini belirterek, "Kastımızla lafzımız arasında ortaya çıkan fark nedeniyle farklı değerlendirmeler söz konusu oldu." ifadesini kullandı.

Pandemi dolayısıyla fiyat artışları ve enflasyon oranlarındaki yükselme nedeniyle bütün dünyada yaşanan duruma ilişkin değerlendirme yaptığını anlatan Akbaşoğlu, enflasyon oranını ifade ederken 4-5 kat artan fiyatlardan bazı örnekler verdiğini söyledi.

CANLI YAYINDAKİ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Akbaşoğlu, 25-26 dolar olan bir varil petrolün 96 dolara çıkması nedeniyle yaklaşık 4 kat arttığına dair örneği de bu konuşmasında verdiğini dile getirerek, "Avrupa'da da dünyada da son 40-50 yılın en büyük fiyat artışlarının olduğunu, enflasyon oranlarının arttığını, bununla beraber bazı ürünlerde de 4-5 kat fiyat artışının söz konusu olduğunu beyan etmiştim. Bu konuyla ilgili lafzımızla kastımız arasındaki bu farkı da kamuoyuyla paylaşmak istiyorum." dedi.

- "HALKIMIZIN RIZA GÖSTERMEYECEĞİ MUHAKKAK"

Muhammet Emin Akbaşoğlu, muhalefetteki 6 siyasi partinin genel başkanının, güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili sorularına cevap vermeye yanaşmadığına ifade ederek, şunları kaydetti:

"Teklifinizde cumhurbaşkanını kim seçecek? Doğrudan halk mı yoksa parlamento mu seçecek? Şayet 'Halk seçecek' diyorsanız, o zaman halk tarafından doğrudan seçilen bir cumhurbaşkanının sizin tabirinizle 'salon cumhurbaşkanı' olmayacağı aşikar. Dolayısıyla çift başlılığın, cumhurbaşkanı ve başbakan arasındaki yetki anlaşmazlığı ve çatışmasının tekrar Türkiye'nin gündemine geleceği muhakkak. Öte yandan halktan bu yetkiyi alıp 'Parlamento, cumhurbaşkanını seçsin' teklifinde bulunuyorsanız, halkımızın doğrudan seçme yetkisinin kendisinden alınmasına rıza göstermeyeceği muhakkak. Böyle bir açmaz içerisinde olduğunuz için mi bu açıklamaları öteleyip duruyorsunuz? En son '28 Şubat İttifakı' olarak bunu 28 Şubat'ta net bir şekilde açıklamak zorunda olduğunuz da muhakkak."

- "TEZLERİ ÇÖKTÜ"

CHP yetkililerinin "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içerisinde kolektif bir anlayışla çok güzel hizmetler de yapılabilir" noktasına geldiğini söyleyen Akbaşoğlu, "Bütün tezlerinden, yani Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kriz ürettiği yaklaşımından uzaklaştıklarını kendileri ifade etmiş oldular." dedi.

Akbaşoğlu, muhalefetin "sistemden kaynaklanan birtakım krizler olduğu, bundan dolayı Parlamenter Sisteme geçilmesi gerektiği" yönündeki tezinin de çöktüğünü ifade etti.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akbaşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "28 Şubat mağduru" olduğu yönündeki açıklamasına ilişkin, "28 Şubat mağduru olduğunu ifade edenlerin, 28 Şubat'ın temsilciliğini üstlenenlerden birisi olması ve aslında aynı yaklaşımı bugün de sergilemeleri manidardır. Bu konudaki yaklaşımı kamuoyunun takdirine sunuyorum." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun 5 genel başkanın teklif etmesi halinde cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul edeceğine yönelik açıklamasının sorulması üzerine Akbaşoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusuyla ilgili zaten zaman zaman kendi kendine bu vazifeyi üstlendiği söylemi tezahür ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a 'Çık karşıma' şeklindeki beyanları, o konudaki arzu ve isteğini ifade ediyor." değerlendirmesini yaptı.

Akbaşoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda diğer bütün partiler de müttefik olurlarsa 10 kere Sayın Cumhurbaşkanı'mızın karşısına çıkıp yenildiği gibi, 11'inci kez de yenilmeyle karşı karşıya kalacağını ifade etmek isterim." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın "Ortak aday fikrine açığız." açıklamasını da değerlendiren Akbaşoğlu, şöyle konuştu:

"Üçüncü ittifak diye ifade edilen, aslında bir danışıklı dövüşün ve aynı irade tarafından dizayn edilen bir oyun kurucu yaklaşımın yansıması olarak aslında CHP'nin başını çektiği 6'lı ittifakın tam göbeğinde ve merkezinde HDP bulunmakta. CHP HDP'yi takip etmekte, diğer 5 parti de CHP'yi takip etmekte. Aslında bu ittifak 6 artı 1'den müteşekkil. 7 partinin bir araya gelerek bir adayda birleşmesinin mahzurlu olduğunun ama altısının, HDP'nin de farklı bir kulvarda bir ittifak kanalındaymış gibi, aynı isme müştereken evet demesinin daha fazla oy almaya dönük bir yaklaşımla danışıklı dövüşün devam ettiğini ifade edebilirim."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Şehminur 2 yıl önce Şikayet Et
    Alam ya hala hesabın arkasında yazıklar olsun sizin yüzünden gerçekler arada kaynıyor reisimizin cumhurumuzun neden ekran yasağı koyduğu anlaşılıyor neden partiyi sizin gibilere bırakmadığı anlaşılıyor bıraksaya alimallah bir ayda sıfıra indirirsiniz sunucu bayan ısrarla yanlış hesap diyor hala devam dilim sürctü özürdile geç neden ısrar ediyon ya allahhümme inna sabirin
    Cevapla
  • Asil TÜRK 2 yıl önce Şikayet Et
    maalesef ülkemizde önceden teknolojik ürünler Dünyadan pahalıyken şimdi tarım ürünleri de pahalı.. devletin bizi bu tekelcilerin elinden kurtarması lazım. Bir markaya 10 bin mağaza açtıran devletin sorumluluğu var bu işte.
    Cevapla
  • Kurdi el yandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    150 euro ya dolan poşet 750 euro ya doluyor dediniz. Fiyatlar %07 arttı dediniz.
    Cevapla
  • Harun 2 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal medyada bunun üstünde tepindiler ama Ekrem'in Scooter ihalesi gündeme giremedi bile...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Saçlarına kına yakıp asker çorbası içtiler: 57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek