CHP'den Kılıçdaroğlu açıklaması! Pişkin 'S-400' savunması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, MYK toplantısının ardından Kılıçdaroğlu'nun gündem olan S-400 açıklamalarıyla ilgili soruya cevap verdi.

CHP'den Kılıçdaroğlu açıklaması! Pişkin 'S-400' savunması
CHP'den Kılıçdaroğlu açıklaması! Pişkin 'S-400' savunması
GİRİŞ 21.02.2022 17:27 GÜNCELLEME 21.02.2022 17:32
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiliz basınına verdiği röportajda iktidara gelmeleri halinde S-400'leri geri vereceklerini belirtmişti.

MYK SONRASI S-400 SORUSUNA CEVAP

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. CHP'li Salıcı, toplantı sonrasında açıklama yaptı. Salıcı, Kılıçdaroğlu'nun gündem olan S-400 çıkışıyla ilgili de soruya cevap verdi.

'S-400'LERİ DEPODA BEKLETİYORUZ'

Basın toplantısının ardından soruları da yanıtlayan Salıcı, Kılıçdaroğlu'nun S-400 savunma sistemiyle ilgili görüşlerine ilişkin, "Sayın genel başkan şunu ifade ediyor; Türkiye NATO'nun bir üyesi. NATO da bir savunma örgütü. Dolayısıyla NATO'ya üye olan Türkiye'nin kullanmış olduğu hava savunma sisteminin NATO ile uyumlu olması, NATO'ya entegre olması gerekir. AK Parti iktidarında biz S-400'leri satın aldık. S-400'leri satın aldığımız için de bazı diplomatik gerilimler yaşıyoruz. S-400'leri aldık ve onları kullanmadık. S-400'leri depoda bekletiyoruz. Onun için diyoruz ki biz; 'Türkiye dünyanın en büyük hurdalığına sahip.' Bir sürü para verilip alınan S-400'ler kullanılmadan bekliyor" diye konuştu.
 

Kılıçdaroğlu'ndan İngiliz basınına S-400 açıklamasıKılıçdaroğlu'ndan İngiliz basınına S-400 açıklaması


KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIK AÇIKLAMASI

Salıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 5 muhalefet liderinin kendisini aday göstermesi halinde cumhurbaşkanı adayı olacağına dair açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Masadaki 6 liderden 5'i aday gösterirse; sayın genel başkan soruya oldukça açık bir yanıt vermiş. Bence onun üzerine söyleyecek bir şey yok'' ifadesini kullandı.

YORUMLAR 30
  • 1968 2 yıl önce Şikayet Et
    memlekette kimin hurda olduğu belli!!!!
    Cevapla
  • Doğruya doğru. 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ağzıyla konuşan CHP, S400'ün hangi şartlarda kullanılacağını anlayamayan veya anlamak istemeyen CHP bu ülkeyi nasıl yönetecek, Allahım sen dostlarımdan koru, ben düşmanımı biliyorum.
    Cevapla
  • Vedat21 2 yıl önce Şikayet Et
    İçimden okadar çok şey söylemek geliyorki hangi birini desem? Ben bunların türklüğünden şüpheliyim desem yalan olur bunlar zaten Türk değil olamaz nerdenmi biliyorum? Madem NATO ya bağlıyız neden patriot vermediler hemde parasıyla.. Rusya uçağı düşürülünce ne dediler? O sizle Rusya arasında olan birşey demediler i? Paramızı verip alamadığımız uçaklar nerde? Parayıda vermiyorlar.. Suriyeye gelen okadar silah mühimmat Suriye içinmi yoksa günü geldiğinde türkiyeyi vurmak içinmi? Peki Yunanistan'a gelen silahlar günü gelince kimi vurmak için? Daha çok şey var ama neyse ben sadece şunu anlamıyorum bütün bunları gören bunlara oy veren bunların nesine oy veriyor bir tek bunu anlamıyorum..
    Cevapla
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hakikaten mal. S-400 savunma sistemidir. Neden kullanmıyor diyorlar. Allah akıl fikir versin.
    Cevapla
  • Akıncı 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce kim başkan adayı olacağını beraber olacağımız partilerle karar vereceğiz dedin, Sonra imamla elçiler üst üste görüşünce etekler tutuştu zaten Bidon seni sattı, Şimdi 5 parti lideri beni aday gösterirse diyorsun, Bay Kemal geldin mi REİS in sözüne Dünya 5 ten büyüktür, ama REİS 6 dan BÜYÜKTÜR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!