Rus Parlamentosu'nda tek "hayır" oyu bile çıkmadı, akıllara tezkere görüşmeleri geldi

Rus Parlamentosu, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanıma kararını firesiz verdi. Akıllara TBMM'deki tezkere görüşmelerinde muhalefet partilerinin "Hayır" oyu vermesi geldi. Sosyal medyada bu tutum eleştirildi.

Rus Parlamentosu'nda tek "hayır" oyu bile çıkmadı, akıllara tezkere görüşmeleri geldi
Rus Parlamentosu'nda tek "hayır" oyu bile çıkmadı, akıllara tezkere görüşmeleri geldi
GİRİŞ 23.02.2022 11:35 GÜNCELLEME 23.02.2022 11:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz, Moskova yönetiminin Luhansk ve Donetsk bölgelerinin bağımsızlığını tanımasıyla yeni bir boyuta taşındı. 

Birleşmiş Milletler ve NATO başta olmak üzere, uluslararası kamuoyundan işgal kararına tepki geldi. Türkiye de karara tepki gösteren ülkelerin başında geldi. 

Ancak, Rusya'nın kararı parlamentoda oylamasına ilişkin bir detay dikkati çekti. Parlamentoda oylamaya katılan milletvekillerin tamamı işgal kararına destek verdi. 

Sosyal medyada yapılan yorumlarda, Türkiye'nin dış politikasında siyasi partilerin ayrı hareket etmeleri hatırlatıldı, milli meselelerde bile bazı muhalefet partilerinin hükümete destek vermemesi eleştirildi. 

Son olarak 26 Ekim 2021'de TBMM'de Irak ve Suriye tezkeresinin süresinin 2 yıl daha uzatılması görüşülmüştü. Tezkere AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin oylarıyla kabul edilmişti. CHP ve HDP ise "Hayır" oyu kullanmıştı.

Daha önce de tezkerelerde bazı muhalefet partileri "Hayır" oyu kullanmıştı. Hatta CHP, birinci tezkereye "Evet" ikinci tezkereye "Hayır" dediği için ittifak ortağı İYİ Parti'nin eleştirilerine maruz kalmıştı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP'nin kararını, "CHP, 'evet demek Cumhuriyet'e ihanet' sözünü izah etmeli. bu açıklama bir sorundur" ifadeleriyle eleştirmişti.

Rusya-Ukrayna krizinde son dakika: Vurun! Şimdi daha sert vurun!Rusya-Ukrayna krizinde son dakika: Vurun! Şimdi daha sert vurun!

Ukraynalı asker röportaj yaparken bomba atıldı! O anlar kameradaUkraynalı asker röportaj yaparken bomba atıldı! O anlar kamerada

Rusya Karadeniz'de tatbikata başladıRusya Karadeniz'de tatbikata başladı

Rus birliklerine hazır ol emri... Ukrayna sınırında büyük hareketlilik: Yüzlercesi yolda!Rus birliklerine hazır ol emri... Ukrayna sınırında büyük hareketlilik: Yüzlercesi yolda!

KAYNAK: HABER7 | DETAY
YORUMLAR 5
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    kendi döneminin süper gücü olan Osmanlı'yı parçalayıp yok edenlerin torunları, Bu ülkenin ikinci bir Osmanlı olarak tekrar süpergüç haline gelmemesi için ruhlarını şeytana satmak dahil ellerinden gelen her türlü hainliği yaparlar...
    Cevapla
  • Deli dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    vatan haini chp hdpkk ve çekimser kalan ip vekilleri nokta.....
    Cevapla
  • ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    Mecliste milletin vergileri il oturan chp li hain bir millet vekili acikca iranla türkiye arasinda savas olursa iran tarafini tutarim diye beyenat verdi.Bu hain zihniyet Türkiyeyi yönetse vatani gözlerini kirpmadan satarlar,Allah cc muhafaza.
    Cevapla
  • bekir sağlam 2 yıl önce Şikayet Et
    İçimizde düşman çok ne yapalım.
    Cevapla
  • okan24 2 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet muhalefete deseki bize destek verin 12 adaları musulu kerkük' ü halebi el bab'ı Türkiye 'ye katalım hiç biri evet oyu vermez.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!