Rus birliklerine hazır ol emri... Ukrayna sınırında büyük hareketlilik: Yüzlercesi yolda!

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş gerilimi artıyor. İki ülke arasındaki tansiyon son derece yüksek seyrederken, henüz fiili olarak ilan edilmese dahi savaşın ayak sesleri yakınlaştı. Rus askeri zırhlı araçları Harkov'a ilerlemeye başladı.

GİRİŞ 23.02.2022 11:46 GÜNCELLEME 23.02.2022 11:46
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş gerilimi her geçen gün artıyor. Moskova yönetimi Ukrayna sınırındaki askeri hazırlıklarını devam ettirirken, Ukrayna'nın en büyük ikinci kenti konumunda olan ve ülkenin Kuzey Doğu'sunda yer alan Harkov için harekete geçti.

Hemen yanıbaşında bulunan Harkov sınırında yüzlerce zırhlıyı hazırdaolda bekleten Rusya, tank ve zırhlılar için hareket emrini verdi.

ZIRHLILARIN HEDEFİ HARKOV

Rusya Kiev’deki büyükelçiliğin yanı sıra Odessa, Harkov ve Lviv’deki konsoloslukları da kapatma kararı almıştı. Bir süredir uzmanlar, Rusya’nın Ukrayna’nın en büyük ikinci kenti ve aynı zamanda sınıra en yakın şehirlerden biri olan Harkov’u işgal etme hazırlığı içerisinde olduğunu söylemişti.

Sınırda hazır durumda bekleyen yaklaşık 100 savaş aracının peş peşe Harkov'a ilerlemeye başladığı belirtildi. Reuters haber ajansının geçtiği bilgiye göre zırhlı araçların ilerleyişini sürdürdüğü ve askeri bölgeler oluşturduğu belirtildi.

Rusya’ya ait yüzlerce tank, kamyon ve zırhlı aracın konvoy halinde olduğunu duyurdu. Rusya’nın diplomatlarını Ukrayna’dan çıkarma kararı almasının da Moskova yönetiminin bir savaş hazırlığı içerisinde olduğu yorumları yapıldı.

BELGOROD OBLASTI'NDA BÜYÜK HAZIRLIK

Tankların Harkov'a ilerleyişi sürerken, bölgenin hemen karşısında bulunan Belgorod Oblastı'nda savaş hazırlığı sürüyor. Çok sayıda tank, obüs ve zorhlı aracın bu hat üzerinde konuşlandığı belirtilirken, sınır hattından gelen görüntülerde, Rus askerlerinin teyakkuz halinde olduğu ve hazırlıklarını sıklaştırdığı görülüyor.

Yayımlanan uydu görüntülerinde de Rus tarafının savaş hazırlığı açıkça görülüyor. Özellikle sahadaki askeri varlığını kuvvetlendirdiği görülen Moskova'nın, uydu görüntülerinde çok sayıda tank ve zırhlı aracı buraya sevk ettiği belirlendi.

Putin'in ayrıca bu bölgeye bir askeri üs oluşturulması talimatını verdiği ifade edilirken, kan bankası, tıp merkezi ile komuta merkezinin de kurulduğu belirtildi.

Belgorod Oblastı, Harkov'un hemen yanında bulunan bir bölge olarak bilinirken Rusya'nın Başkenti Moskova'ya ise yaklaşık 600 kilometre mesafede bulunuyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 31
  • ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    umarım amerikan hegomanyası yıkılır
    Cevapla
  • Cem 2 yıl önce Şikayet Et
    NATO globalcilerin ordusu durumuna gelmiştir. Türkiye'deki darbelirin sorumlusudur. Bölgeden çekilmelidir. Rusya da Ukraynaya girmemeli dir.
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkes Rusya ukraynayi alırsa diye konuşuyor. Ama Ukrayna Rusya'yı alırsa ne olacak?
    Cevapla
  • Bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna Rusya’yı nasıl alcak.nasıl bir mantığın var senin yazda bilelim cancan
    Cevapla
  • Şemseddin Sami 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD deki Hollywood yönetmenleri nerede kahramanlık ve bayrak görselleri kullanıp dünyayı kandırmayın.. Gerçek kahramanlık Ukrayna halkının bağımsızlık mücadelesi olacak...
    Cevapla
  • baba 2 yıl önce Şikayet Et
    ukrayna için artık çok geç putini kimse durduramaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması