Ukrayna Büyükelçisi'nden Rusya açıklaması: İşgalci ordular girmeye başladı!

Son dakika haberine göre Ankara'da bulunan Ukrayna Büyükelçisi, Rusya'nın işgalci ordularını Ukrayna topraklarına göndermeye başladığını açıkladı.

GİRİŞ 23.02.2022 09:51 GÜNCELLEME 23.02.2022 12:38
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar Rusya ile sınır bölgesinde ve ülkenin doğusunda yaşanan gerilim ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bodnar, Rusya'nın Minsk Anlaşmasını ihlal ederek işgal girişimini başlattığını açıkladı.

"İŞGALCİ ORDULAR UKRAYNA'YA GİRMEYE BŞLADI"

Rusya'nın 4 kez ateşkes ihlali gerçekleştirdiğini belirten Bodnar, sınır bölgesinde yaşanan çatışmalarda bir zaiyat yaşanmadığını açıkladı. Bodnar ayrıca Rusya'nın sınır etrafındaki askeri hazırlıklarını artırarak işgali artırarak farklı rotalar üzerinden askeri operasyon başlatabileceğini söylerken, işgalci ordularının Ukrayna'ya girmeye başladığını ifade etti.

Bodnar ayrıca girişimler ile ilgili de "Diplomasi işe yaramazsa yaptırım olmalı. Yaptırımları memnuniyetle karşılıyoruz. AB'nin yaptırımları son derece önemli." ifadelerini kullandı.

Ukraynalı Büyükelçi, "İhtilafın çözülmesi için Ukrayna diplomatik yollara bağlılığını teyit ediyor" diye konuştu.

Rus birliklerine hazır ol emri... Ukrayna sınırında büyük hareketlilik: Yüzlercesi yolda!Rus birliklerine hazır ol emri... Ukrayna sınırında büyük hareketlilik: Yüzlercesi yolda!

"BİZ SAVAŞ İSTEMİYORUZ"

Bodnar, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'nin diplomatik girişimlere devam ettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da aralarında olduğu dünya liderleriyle görüştüğünü kaydetti.

Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Bodnar,  şunları söyledi:

“Savaş ihtimali hala var. Biz savaş istemiyoruz, Biz savaşı önlemek için çaba sarf ediyoruz. Ancak şundan eminim ki Ukrayna ordusu ne kadar güçlü olursa Rusya’nın saldırma ihtimali o kadar düşük olur. Bizim için önemli olan Ukrayna’nın savunmasını sağlamak. Bunu affetmemelisiniz. Budapeşte formatının canlandırılması son dere önemli olacak. Ukrayna güvenlik garantisiyle nükleer silahtan vazgeçti. Savaşa körükle giden hükümetini Rus halkı yargılayacak."

"UKRAYNALILAR KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIR"

Savaştan yana olmadıklarının altını çizen Bodnar, şunları söyledi:

"Bizim için önemli olan Ukrayna'nın savunmasını sağlamak. Ukraynalılar kendi ülkelerini savunmaya hazır. İşgalci ve saldırgan devletin şunu anlaması gerekiyor, Ukrayna işgali o kadar kolay olmayacak."

Batılı ülkelerin açıkladığı yaptırımları olumlu karşıladıklarını dile getiren Bodnar, "Rusya'ya en güzel cevap Ukrayna'nın NATO'ya kabul edilmesiyle verilecektir" ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ARABACULUK TEKLİFİNİ DESTEKLİYORUZ"

Büyükelçi Bodnar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arabuluculuk teklifiyle ilgili olumlu görüşe sahip olduklarını belirtirken, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arabulucuk teklifini destekliyoruz. Savaşi Türkiye de dahil olmak üzere herkese zarar getirecek. Türkiye'nin hem Ukrana hem de Rusya ile ticari ilişkileri var" ifadelerini kullandı.

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

YORUMLAR 53
  • Çiçek 2 yıl önce Şikayet Et
    2 YÜZLÜ NATO İSRAİL FİLİSTİN TOPRAKLARINA GİRİNCE NİYE BÖYLE BİRLEŞİP İSRAİLİN DUR DEMEDİNİZ HER GÜN İBADET YERLERİNDE İSRAİL ÇOCUKLARI KADINLARI VURINCA NİYE SESFİNİZ ÇIKMADI İNSAN AYIRMAK HAKSIZLIK YAPMAK MARİFET DEYİL SUÇTUR İNŞALAH BİZDEN UZAAAAK OLURSUNUZ AVRUPA BİRLİGİ EDE HİÇ NİZ Girmeyiz inşallah Amin
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Avrupa Birliğini bitirmek, Avrupa ve Çin'e karşı Rusya'nın önünü açıp ilerlemek istiyor. Avrupa'nın kuyruk acısı bu. Zelenski'yi de satacak Amerika. Türkiye-Rusya-Amerika üçlüsü Avrupayı (Fransa Almanya) çıldırtıyor. O yüzden sürekli bize saldırıyorlar.
    Cevapla
  • Namyelüs 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendinizi ABD ve BATI'ya pazarlamayı bırakın kendi bağımsızlık savaşınızı kendiniz verin.Ha Rus mandası olmuşsun,ha ABD mandası olmuşsun ne farkı var.
    Cevapla
  • Eren 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle, bizde de kendisine manda beğenenler var. Sonra da komik bir biçimde bağımsız olduklarını iddia ediyorlar. Bu kafadakilere Rus bombaları az bile gelir
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya sonuna kadar haklı emperyalistler yaptırımdan başka Bi halt edemezler en büyük kozları dolar bakalım Çin ne zaman dahil olacak
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    aptal aptal konuşuyorsunuz. Türkiye yi işgal etse haklı mı olacak. Ukrayna ya ait toprakları işgal ediyor haklı diyorsun. Suriye yi işgal ediyor haklı diyorsun . Gün gelir evini de işgal eder.
    Cevapla
  • TurcoBEY 2 yıl önce Şikayet Et
    neden haklı? Güçlü olunca haklı mı olunuyor?! Kendilerini tehdit altında hissedince başka ülkeye girmek, ocakları söndürmek adalet mi? Sen tehdit altında olmayı kabullenmezken başkasını ateş atacaksın öyle mi?! Ukrayna sonuna kadar haklı, egemen bir devlet olarak istediği yöne döner, istediği birliğe dahil olur. Rusya mahallenin korkak abisi gibi, hem dayılanıyor hem de ağlıyor!
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato nun cani cehenneme bir ise yaramayan gereksiz kurum güven olmaz kapatilmali gürcistani sattigi gibi Ukraine yi satti korkaklar zafer kazanamaz Ukraine nato ya acil alinmali rusya giremez maalesef alinmadi türkiyeyi suriye rusya da yanliz birakti teröristleri destekledi silah verdi Ukraine gürcistana silah vermedi türkiye nato dan cikmali bogazlari deniz kara hava sahasini nato ya kapatmali natoya güven olmaz nato avrupayi korumak icin kurulmus hacli ordusu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik