28 Şubat'ı dilinden düşürmeyen Kılıçdaroğlu'nun başörtü düşmanlığı ortaya çıktı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaoğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığı sırada başörtülü çalışanlar hakkında soruşturma başlattığı ve 2008 yılında başörtüsüne serbestlik getiren yasanın iptali için AYM'ye başvurduğu ortaya çıktı.

28 Şubat'ı dilinden düşürmeyen Kılıçdaroğlu'nun başörtü düşmanlığı ortaya çıktı
28 Şubat'ı dilinden düşürmeyen Kılıçdaroğlu'nun başörtü düşmanlığı ortaya çıktı
GİRİŞ 27.02.2022 15:58 GÜNCELLEME 27.02.2022 15:59
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti liderlerinin "Yeni sistemle ilgili mutabakat metnini 28 Şubat 2022'de açıklayacağız" duyurusu dikkat çekmişti. 

28 Şubat mağdurlarından da tepki alan tarihle ilgili, Kılıçdaroğlu, bugün "28 Şubat mağdurları ile de barışacağız; 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz" açıklamasını yaptı. 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 28 Şubat mağdurları açıklamasıKemal Kılıçdaroğlu'ndan 28 Şubat mağdurları açıklaması

KILIÇDAROĞLU BAŞÖRTÜLÜLERE SORUŞTURMA AÇMIŞ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 1998 senesinde SSK Genel Müdürlüğü görevindeyken başörtülü çalışanlar hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun o dönem yaptığı açıklama şöyle:

Başbakanlık genelgeleri doğrultusunda personelimizden kılık kıyafet yönetmeliğine uymasını istiyoruz. Personelin birçoğu türbanını çıkarırken, bir kısmı türban üzerine peruk takmaya başladı. Mahkeme kuralları var. SSK avukatları da bu kurallara uymak zorunda. Türbanla duruşmalara girme konusunda ısrar etmeleri ve mahkemeye girememeleri üzerine, görevlendirildikleri davalar tehlikeye giriyor. 

BAŞÖRTÜSÜNE SERBESTLİK GETİREN YASANIN İPTALİ İÇİN AYM'YE DE BAŞVURMUŞ 

Kılıçdaroğlu'nun başörtü düşmanlığı 2008 yılında da devam etmiş. Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekilliği yaptığı sırada, başörtüsünü serbest kılmayı amaçlayan Anayasa değişikliğinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuş. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 107
  • Malkoç oğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar hepimize çok iş düşüyor Bu zillet ten sandıkta kurtulmamız lazım
    Cevapla
  • BALTACI 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu. ABD nin başında boş bir bidon var CHP nin başında yanar döner nededigini bilmeyen bir yalandaroglu kamaal var al birini vur ötekine misalı Bidon halka canlı açıklama yapan Ukranya’ya diyeceği yerde İran halkı madur diyor bizim fırıldak kamaal la soruyorlar Maraş açılıyor hangi Maraş diye soran Urfa fındığın 100/ 40 üretiyor diyen İstanbul metrosunda yürüyemeyen merdivene ters binen Zonguldak uzun Hasan diyen bir Kılıçdaroğlu bidon sap yiyor saman içiyorlar lo
    Cevapla
  • samimi 2 yıl önce Şikayet Et
    Oturduğun koltuklardan bir gün de...bir defa da bu millete bir faydan olsun...üstüne bir de helâllik istiyor ya... helâllik nasıl istenir ? onunda yolunu yordamına uymadan... helâlliği istedikten çok değil bir kaç hafta sonra dini değerlerimize ortaçağ zihniyeti... çocukların din eğitimine gericilik diyerek... başörtüsünü bir metrekarelik bez parçası dediği videosu ortalarda gezerken... kurtuluş savaşını dedelerimiz annelerimizin kızlarımızın başörtüsüne uzanan elleri kırmak için yapmıştı...sen de elini değil dilini uzatmışsın başörtüsüne... ülkemi işgal eden düşmandan farkın var mı?...varsa söyle de bileyim
    Cevapla
  • Muammer 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman doğru söyledi ki buna inanalım.
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    ak partinin en zayıf yönü bu tür haberleri seçmene aktaramamasıdır. sosyal medyayı kullanma konusunda malesef başarılı değil.
    Cevapla
  • Kalpoglu tr 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle aynı düşünüyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'