Kılıçdaroğlu: Belçika'da aylardır hükümet kurulamadı ama kimse "eyvah" demedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu. Belçika'da aylardır hükümet kurulamadığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Ama Allah'ın bir kulu da çıkıp, 'Eyvah mahvolduk' demedi" dedi.

Kılıçdaroğlu: Belçika'da aylardır hükümet kurulamadı ama kimse "eyvah" demedi
Kılıçdaroğlu: Belçika'da aylardır hükümet kurulamadı ama kimse "eyvah" demedi
GİRİŞ 01.03.2022 16:21 GÜNCELLEME 01.03.2022 16:21
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Devlet nasıl çalışmalı? Bir tüzel kişiliktir. Devletimizin kuruluşunda acı, kan, gözyaşı, kahramanlıklar, şehitler, gaziler vardır. Sonunda biz devletimizi kurduk. Devlet nasıl çalışmalı? Bunun üzerinde durmamız gerekiyor biraz. 

Hepiniz kolunuzda saat taşıyabilirsiniz. Gördüğünüz ekranda akrep, yelkovan vardır. Bakınca saati görürsünüz. Ama o ekranın arkasında çarklar vardır. Ne kadar doğru çalışırsa saat bize o kadar doğruyu gösterir. Devlet de saat gibi dengeli çalışıyorsa o zaman o ülkede huzur vardır, gelecek umudu vardır. 

"AYLARDIR HÜKÜMET KURULAMADI, KİMSE 'EYVAH' DEMEDİ"

Mesela Belçika'da aylardır hükümet kurulamadı. Ama Allah'ın bir kulu da çıkıp, 'Eyvah mahvolduk' demedi. Devletin bütün kurumları çalışıyor. Vatandaş zaten derdini çözüyordu. 

A partisi gelir, b partisi gelir; vatandaş hangi partiyi iktidara taşıyorsa gelir. Ama devletin çarklarıyla, sağlıklı yapısıyla oynamaz. O zaman devletin mekanizması bozulmuş olur. 

"TBMM ACİL TOPLANMALI" ÇAĞRISI

Hemen yanımızda Ukrayna ile Rusya'nın arasında çatışma var. Bu olay olduğunda Denizli'deydim. Toplantıya girmeden önce grup başkanvekilimiz sayın Engin Altay'ı aradım. Önemli bir olay var dedim, TBMM'nin toplanması lazım. O gün de TBMM'nin acilen toplanmasına gerek yok, İYİ Parti'nin toplantısı nedeniyle. Sonra Akşener'i ve iktidarın diğer bileşenlerini aradım ve onlara da aynı düşüncelerimi ifade ettim. Meclis'in açık olması lazım, kritik bir süreçten geçiyoruz, TBMM'de görev yapanların bilgi sahibi olması lazım. 

GÜVENLİK ZİRVESİNE ELEŞTİRİ

Aynı gün Sayın Erdoğan güvenlik zirvesini topladı. Kimse değinmedi ama merak ettim: Güvenlik zirvesi hangi yasaya dayanıyor? Hukuki altyapısı var mı? Güvenlik zirvesi diye bir kuruluş hiç hatırlamıyorum. Zirveyi toplayabilirsiniz ama güvenlik zirvesi ayrı bir şey.

1,5 saat Ukrayna meselesi görüşülüyor. Dışişleri Bakanlığı'ndan kimse yok. Böyle bir tabloyu hiç görmedim. Dış politika görüşülüyor. Dışişleri Bakanı Kazakistan'da. Bu işlerde dirsek çürütmüş, Dışişleri Bakanlığı'nda çok kişi vardır. Deneyimli bürokratlar vardır. Davet edersiniz, gelirler. Güvenlik zirvesi partinin mi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin zirvesi midir?

Dış politika iç politika gibi değildir. Aslansın kaplansın, hadi buyur bakayım. Büyük büyük laflar ediyorsun, gidiyorsun orada çekimser oy kullanın diyorsun. Devleti yönetemiyorlar. 

YORUMLAR 127
  • asilmert 2 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar omurgasiz bir siyasetci bu adam yahu
    Cevapla
  • İsmail Tasdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Kılıçdaroğlu demek ki iktidarın olup olmaması önemli değil eee o zaman niye 6 parti bir araya gelip hükümet kurmak için yoruluyorsunuz, gidin yatın evinizde. Bu soğukta yazıktır size ..
    Cevapla
  • Salahattin Adana 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya ! KIL ıçtaroğlu bırak bu devlet millet işlerini; sen batılı sahiplerine reisi şikayet edeceğin konuları içerir metinleri hazırla ve akşam hangi mekanda ve masada olacağını ayarla ; DEVLETİN İŞLERİ EMİN ELLERDE .......
    Cevapla
  • F.kurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce belçikanın nüfusuna bir bakta ondan sonra konuş istanbul kadar nüfusu yok be
    Cevapla
  • Adnan 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz diyoruz ki, Şampiyonlar Ligi'ne gidiyoruz. Bu herif diyor ki "Söz veriyorum, takımı 3'ncü ligde kümede kalacağız" bakış açısı bu kadar derin ne diyeyim Allah kimseyi akıl sağlığı ile imtihan etmesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti