HDP'den Rus işgaline tepki: Kabul edilemez

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Rusya'nın uluslararası hukuku ihlal ederek başlattığı askeri müdahale kesinlikle kabul edilemez. Taraflar müzakere ve diyalog yollarını tekrar açmalıdır" açıklamasında bulundu.

HDP'den Rus işgaline tepki: Kabul edilemez
HDP'den Rus işgaline tepki: Kabul edilemez
GİRİŞ 01.03.2022 15:52 GÜNCELLEME 01.03.2022 15:53
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Rusya'nın uluslararası hukuku ihlal ederek başlattığı askeri müdahale kesinlikle kabul edilemez. Taraflar müzakere ve diyalog yollarını tekrar açmalıdır." dedi.

Buldan, sadece kadın milletvekillerinin ve kadın konukların katıldığı HDP TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sadece partisinin kadın grubu ve diğer misafirleriyle bu toplantıyı yaptıklarını söyledi.

Kadınların mücadelesinin tarihine değinen Buldan, bu mücadeleye katkı sunan bütün dünya kadınlarını saygıyla andı.

"8 Mart, bütün dünya kadınları olarak ortak taleplerimiz için buluştuğumuz, kutladığımız bir gündür. 8 Mart aynı zamanda bütün dünya kadınları olarak emperyalist savaşlara 'hayır' dediğimiz bir gündür" diyen Buldan Rusya-Ukrayna savaşını hatırlattı.

Rusya'nın başlattığı işgal hareketiyle ortaya çıkan savaşa üzüntüyle tanıklık ettiklerini vurgulayan Buldan, savaşta yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Tüm Ukrayna halkının acısını paylaştıklarını ve dayanışma duygusu içerisinde olduklarını dile getiren Buldan, şunları kaydetti:

"Bu savaş halklara ölüm ve yıkım dışında başka hiçbir şey getirmeyecektir. HDP olarak daha önce de söyledik. Ukrayna'da yaşananlar sadece iki ülke arasındaki bir gelirim ya da çatışma değildir. Esas olarak NATO ve Rusya arasındaki bir egemenlik mücadelesidir, güç savaşıdır. Ne NATO'nun ne de Rusya'nın askeri yayılmacılığı bu soruna asla çözüm değildir. Ancak şu nettir, Rusya'nın uluslararası hukuku ihlal ederek başlattığı askeri müdahale kesinlikle kabul edilemez. Taraflar müzakere ve diyalog yollarını tekrar açmalıdır, acil olarak ateşkesin ilan edilmesi için BM ve uluslararası toplum devreye girmelidir. Uluslararası kurumlar da insani trajedilerin önlenmesi için mutlaka sorumluluk üstlenmelidir. AKP hükümetinin içerideki ve dışarıdaki savaş politikalarını nasıl bugüne kadar reddettiysek aynı şekilde dünyanın herhangi bir yerindeki savaşı da aynı şeklide reddediyoruz, kabul etmiyoruz ve kınıyoruz. HDP ve kadınlar olarak halkların bir arada özgür, barış içerisinde yaşayabileceği koşulların sağlanması yönündeki her türlü barışçıl adımı desteklemeye devam edeceğiz."

Rusya'nın Ukrayna işgali 6. gününde: 'Rusya ile birlikte Ukrayna'ya girmeyeceğiz'Rusya'nın Ukrayna işgali 6. gününde: 'Rusya ile birlikte Ukrayna'ya girmeyeceğiz'

Rusya'dan Fransa'ya savaş tehdidi!Rusya'dan Fransa'ya savaş tehdidi!

Putin'den kritik petrol görüşmesiPutin'den kritik petrol görüşmesi

YouTube, Avrupa'da Rus medyasına bağlı kanalları engelleyecekYouTube, Avrupa'da Rus medyasına bağlı kanalları engelleyecek

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • amerikalı 2 yıl önce Şikayet Et
    deme yahu amerika amcanız mı önerdi.
    Cevapla
  • sariyerli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar da şaşırdı ne diyeceğini dağdaki diyor rusyayi yapıyor bunlar da diyor ki Rusya kötü yapıyor Ben bir dediği bir dediğini tutmuyor ya Nasıl iş bunlar ya Gülünecek haliniz var
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların yaşadığı kafayı kulakları çınlasın kurtlar vadisinde bi erdal bide meral yaşadı..
    Cevapla
  • Tomarzaspor 2 yıl önce Şikayet Et
    Haber olmayı bile hak etmiyorsunuz
    Cevapla
  • Çomar 2 yıl önce Şikayet Et
    Pyd Rusya şubesini kaplamalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu