CHP, Türkiye Sağlık Forumu düzenleyecek

CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla sağlık politikalarını belirlemek için 5 Mart Cumartesi günü Ankara'da Türkiye Sağlık Forumu düzenleyecek.

CHP, Türkiye Sağlık Forumu düzenleyecek
CHP, Türkiye Sağlık Forumu düzenleyecek
GİRİŞ 03.03.2022 11:12 GÜNCELLEME 03.03.2022 11:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ndeki forumun açılış konuşmalarını Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi yapacak.

İlgezdi, mevcut sağlık sistemini sağlık hakkı, eşitlik, adalet, özgürlük ve dayanışmaya dayanan bir bakış açısıyla yeniden şekillendirmek amacıyla forumu düzenleyeceklerini belirtti. Forum ile yeni bir sağlık politikasını demokratik ve kapsayıcı yöntemle belirleyeceklerini dile getiren İlgezdi, forumda Türkiye'de sağlık sistemine ilişkin sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışılacağını ifade etti. İlgezdi, "Forum, sağlık alanının tüm bileşenleriyle düzenlenecek, rehber niteliği taşıyacak temel politika metni oluşturulacak." dedi.

SUNUMLAR YAPILACAK

Sağlık sisteminin yapı taşları "Sağlık hizmetlerinin örgütlenmesi, yönetimi ve sağlık hizmeti sunumu", "Sağlık emek gücü süreci", "Sağlık hizmetlerinin finansmanı", "Sağlık bilgi sistemi", "Tıbbi ürünler ve sağlıkta teknoloji kullanımı" şeklinde beş ana bölüme ayrıldı.

"Türkiye'nin Sağlık Sistemi" başlıklı oturumda, "Türkiye'de sağlık sisteminin performansı", "Birinci basamak sağlık hizmetleri", "İkinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetleri", "Sağlık sisteminin finansmanı", "Sağlıkta kamu-özel ortaklığı", "Tıbbi ürünler, aşılar ve teknolojiler", "Türkiye'de sağlık politikaları: Temel sorunlar" başlığı altında sunum yapılacak.

Forumda, katılımcıların görüşü alınarak çalışma gruplarındaki raportörler tarafından rapor hazırlanacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • ANALİZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de Sağlık sorunu yok. Sorun sizsiniz. Şehir hastanelerine karşı çıkan sizsiniz. Bilime karşı çıkan sizsiniz.
    Cevapla
  • Okur 2 yıl önce Şikayet Et
    Karışmadığınız bir bu iş kalmıştı bunların hepsinde bir gram akıl yok birde sağlık forumu düzenliceklermiş maazallah milleti yanlış yola sevk eder bunlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf