Bahçeli'den 48 sayfalık mutabakat metnine tepki: Tam takır kuru bakır

MHP Genel Başkanı Bahçeli 6 muhalefet partisinin imzaladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni hakkında "Metnin içeriği tam takır kuru bakır. Yeni bir 28 Şubat bildirisi olarak tarihe geçecektir." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 03.03.2022 11:31 GÜNCELLEME 03.03.2022 12:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, 6 muhalefet partisinin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni hakkında şu ifadeleri kullandı;

6 muhalefet partisi Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni imzaladı

"YENi BİR 28 ŞUBAT BİLDİRİSİ OLARAK TARİHE GEÇECEKTİR"

Esas olan önce ülkem ve milletim diyebilmektir. 28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümünde Ankara'da dizilen güdümlü 6 parti 48 sayfalık bomboş bir metni kamuoyuna açıklamışlardır. Metinde Türkiye, Türk milleti, inanç, irade yoktur. Güçlendirilmiş parlamenter sistem teklifi güçsüzleştiren Türkiye'nin taslak metnidir. Kılıçdaroğlu'na bakarsak 6 partiye tarih bir sorumluluk yüklemiş. 48 sayfalık metnin içeriği tam takır kuru bakırdır. Bu metni tarihi yapan tek şey 28 Şubat zihniyetine uygun olarak güçlendirilmiş istikrarsızlık bildirisi olmasıdır. Yeni bir 28 Şubat bildirisi olarak tarihe geçecektir. Bir uzlaşamama metni olduğu çok açıktır. 

Karamollaoğlu 'neden masada olduklarını' açıkladıKaramollaoğlu "neden masada olduklarını" açıkladı

Tansu Çiller'den 6'lı masaya sert tepki! 'Parti kuracak mısınız?' sorusuna çarpıcı yanıtTansu Çiller'den 6'lı masaya sert tepki! 'Parti kuracak mısınız?' sorusuna çarpıcı yanıt

6 muhalefet parti lideri imzayı attı! Kavga ve kargaşa gündem oldu6 muhalefet parti lideri imzayı attı! Kavga ve kargaşa gündem oldu

Devletin güçsüzleştirilmesi amaçlanmaktadır. 1961 anayasası döneminde olduğu gibi OHAL şartlarında devletin mücadele gücünün zayıflatılacağı görülmektedir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle ortaya konulan güçlü devlet modeli tersine çevrilerek, parlamenter sistemde gensoru yöntemiyle düşürülebilen hükümetler hedeflenmektedir. 

YORUMLAR 2
  • ALPASLAN. 2 yıl önce Şikayet Et
    Beş benzemez bir aradaydı şimdi 6 + 1 bir oldular. RABBİM ALLAH.CC.Bu cuma gecesi suyu hürmetine bunlara fırsat vermesin bunların yöneteçeği bir Türkiye abd boyundurluğu altına girmiştir. ALLAH.CC Korusun.
    Cevapla
  • hhüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Soru: Çok başlılık mı daha iyi tek başlılık mı? El-cevab: Tabiiki tek başlılık. Bu benim mantığım ve sahsi kanaatim. İsteyen katılır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!