Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'ye geliyor, Erdoğan'la görüşecek

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Türkiye'ye geliyor. Yunan Başbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. Miçotakis, Rusya'nın işgalinden sonra, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmem lazım" demişti.

GİRİŞ 07.03.2022 10:31 GÜNCELLEME 07.03.2022 11:22
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Türkiye'ye geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunan Başbakan'ı kabul edecek.

Rusya'nın işgalinden sonra Miçotakis, Parlamento'da yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmem lazım. Bu işgalden sonra yeni durum Türkiye'yle görüşmemizi gerektiriyor" demişti.

ERDOĞAN, MİÇOTAKİS'İ PAZAR GÜNÜ KABUL EDECEK

Miçotakis'in Fener Rum Patrikhanesi'ndeki ayine katılmak için İstanbul'a geleceği, iki liderin Pazar günü birlikte öğle yemeği yiyeceği belirtiliyor. 

Görüşmede ana gündem maddesi Rusya'nın Ukrayna'yı işgali olacak. 

Rusya'nın Ukrayna işgali 12. gününde: Türkiye'den Rusya'nın Ukrayna kararına destekRusya'nın Ukrayna işgali 12. gününde: Türkiye'den Rusya'nın Ukrayna kararına destek

Miçotakis'ten ikiyüzlü açıklama: Ukraynalı mültecileri kabul etmeye hazırızMiçotakis'ten ikiyüzlü açıklama: Ukraynalı mültecileri kabul etmeye hazırız

ART ARDA ÖNEMLİ DİPLOMATİK GÖRÜŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşmüştü. Erdoğan'ın üst düzey diplomatik görüşmeleri devam edecek.

11-13 Mart'ta Antalya Diplomasi Zirvesi gerçekleşecek. Türkiye'nin ev sahipliği yapacak zirve oldukça kritik öneme sahip. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ve Ukraynalı Bakanları bu zirvede görüştürme niyetinin olduğunu açıklamıştı. Rusya’nın Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Gennadiy Gatilov de bu görüşmenin "iyi bir fikir" olduğunu söylemişti.

9 Mart'ta da İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog da 9-10 Mart'ta Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirecek. 14 yıl sonra ilk ziyaret olacak. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 141
  • kemalarslanbas 2 yıl önce Şikayet Et
    yahudi, yunan tek dertleri var , rusların kestiği gaz ve petrolün yerine alternatif oluşturmak, amerika maliyetli, arap ülkelerinden petrol ve akdenizdeki gazı Türkiye olmadan avrupaya gönderemiyorlar, yeni hatlar oluşturmak. bizden başka çareleri yok. bir bir hizaya gelecekler.
    Cevapla
  • selahaddin 2 yıl önce Şikayet Et
    Son 21ay Bea Afrika Israil Rusya-Ukranya ABD Almanya Bu tempoya millet ittifaki dayanmaz yazin bunu bir kenera. Eger RTE iktidardan giderse Ekrem ancak balikciya gider
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Tek Tek hizaya çekiyor Reis.
    Cevapla
  • Şerafettin 2 yıl önce Şikayet Et
    olmayacak hacıyı deve sırtında yılan sokarmış . abi sizle bizden olmıuyor zorlamaya gerek yok.
    Cevapla
  • Emrullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Baktı Ukraynayı Rusya nin elinden kimse kurtaramiyor . Bende Türkiye yle restlesmeyim arkam boş kalır diye düsündü.Türkiye yle beraber olursa her zaman Yunanistan cikarlari daha fazla olur aklini kullanirsa öyle yapar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe
36 bin sağlık personeli alınacak!