Erdoğan'dan son dakika açıklamalar: Yargıya net mesaj, muhtarlara ayçiçek yağı talimatı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat'ta eşini 23 yerinden bıçaklayan kişiyi serbest bırakan hakime tepki gösterdi, "Gerekeni söylerim" dedi. Erdoğan, stokçuluğa karşı muhtarlara da talimat verdi.

GİRİŞ 08.03.2022 14:34 GÜNCELLEME 08.03.2022 15:45
Bu Habere 328 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kadın muhtarları takip etti. Burada konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Kadınlara hak ettiği değeri vermek hem inancımızın, hem kültürümüzün hem de yasalarımızın bize emridir. Hakikat buyken maalesef yakın tarihimizde buna ters düşen nice uygulamaya, hadiseye hep birlikte şahit olduk. Bizim siyaset alanımızdaki en önemli mücadele alanlarımızdan biri de kadınlarımızı haklarına kavuşturmak olmuştur.

Kadının sırf cinsiyeti sebebiyle ayrımcılığa uğramasını, şiddete maruz bırakılmasını asla kabul edemeyiz.

"ADİ HERİFİ TEKRAR İÇERİ ALMIŞLAR"

Dün, Merkez Yürütme Kurulu toplantım vardı. Tokat'taki Özlem kardeşimizin 23 yerden ahlaksız, adi eşi tarafından bıçaklandığını öğrendim. Ne yaptılar ne ettiler diye sorduk. 3 ay sonra serbest bırakmışlar adamı. Hemen aradık, araştırdık. Tekrar bu adi herifi içeri almışlar. Özlem Hanım'la (Zengin) hemen telefon irtibatı kurduk. Bu süreci takip edecek. Cumhurbaşkanı olarak ben de bu sürecin peşindeyim. 2,5 yaşında da bir çocuğu var. Bu millet bize emanettir. Milletimizin bu emanetini bizim ortada bırakmamız mümkün değil. 

SERBEST BIRAKAN HAKİME TEPKİ

Düşünün, 23 yerden bıçaklıyor. Ey hakim, sen nasıl oluyor da böyle birisini serbest bırakıyorsun? Hakim böyle bir tasarruf yapıyor. Ondan sonra yargıya hakaret. Ne hakareti ya? Eğer ben bu ülkede cumhurbaşkanıysam, sen de 23 yerden eşini bıçaklayan böyle bir adamı serbest bırakıyorsan bununla ilgili söylenmesi gereken neyse bunu ben sana söylerim. Ve sonuna kadar da takip edeceğiz. Daha bitmedi işimiz. Bakanıma da söyledim: Bunu yakın takibe alacaksın, bu konuyla ilgili beni de bilgilendireceksin. Bu hakim olabilir, savcı olabilir, fark etmez. 

"AYÇİÇEK YAĞI SORUNUMUZ YOK"

Ekonomik yıkım senaryoları bizim üzerimizde de farklı yöntemlerle defalarca denenmiştir.

Bizim ayçiçek sorunumuz yok. Muhalefet ülkeyi darda göstermek adına kampanya yürütüyor. Muhtarlarımdan şunu istiyorum: Mahallenizdeki, köyünüzdeki marketlerde bakkallarda gerçekten ayçiçek yağı var mı yok mu? İstiyorum ki sizler gerekirse İçişleri Bakanlığımızın adına bunların depolarını takip edip bize ihbar edeceksiniz, gereğini yapacağız.

Sizler İçişleri Bakanı'nın, Cumhurbaşkanı'nın elisiniz, ayağısınız.

DÜŞÜK ÜCRETTEN ŞİKAYETÇİ OLAN DOKTORLAR 

Son zamanlarda bir şey daha çıktı. Hastanelerde şöyle oluyor böyle oluyor vesaire. Hatalarımız olabilir. Devasa şehir hastanelerini yapanlar kim? Devasa eğitim araştırma hastanelerini yapan kim? Adeta ülkemizde şu anda hastanesi olmayan ilimiz, ilçemiz yok. Bunları bizzat takip eden birisiyim. 'Doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlar'. Samimi konuşuyorum. Dost acı söyler ama gerçeği söyler. Bu hastaneyi inşa eden biziz. Bu doktorları okutan, yetiştiren bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu yetiştirdi, en çok maliyeti yüksek olan da sağlık birimidir. Ama şimdi efendim az para veriyormuşuz. En az alan 8-9 bin, en yüksek alan 25 bin civarında alıyor. Buna rağmen özel sektör çok daha fazla verdiği için oralara kaçıyorlarmış.

Açık konuşuyorum. Açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler bizler de üniversiteyi yeni bitiren doktorlarımızı istihdam edip yolumuza devam ederiz. Daha da ileri gidiyorum: Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle davet eder ve onları istihdam ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Asistan doktorlarımızla biz bu yola devam ederiz. 

UKRAYNA-RUSYA SAVAŞI

20'yi aşkın devlet başkanı, başbakanla görüşmeler yaptım. Görüşmeleri hala devam ettiriyoruz. Yarın İsrail Cumhurbaşkanı gelecek. Öbür gün Azerbaycan Cumhurbaşkanı gelecek. Hepsiyle bu gelişmeleri sürdürürken, Türkiye'nin durduğu yeri hatırlatması bakımından bunun ne kadar önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bütün bunlara rağmen ülkenin başına kara bulutlar toplamaya çalışan her kimse sıfatı, konumu, mecrası ne olursa olsun art niyetlidir.

Biz birbirimizi sevmek zorundayız. Eğer birbirimizi sevmez, uzak durursak bundan düşmanlar, teröristler istifade eder. Biz bu birliği her şeyin önünde tuttuğumuzu düşünüyoruz. Aynı görüşte olan herkesle ülkenin salahiyeti için uzlaşmaya, yol yürümeye biz hazırız. Ama bunun için önce dürüstlük, samimiyet lazım. 

AK PARTİ DÖNEMİNDE MUHTARLARA YÖNELİK ATILAN ADIMLAR

19 Ekim tarihini Muhtarlar Günü olarak ilan ettik. Muhtarlarımızın sıkıntılarının başında özlük haklarıyla ilgili yetersizlikler geliyordu. SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesi, maaşlarının artırılması, tek tip muhtar kimliği başta olmak üzere pek çok iyileştirme yaparak bu sorunları ortadan kaldırdık. 

YORUMLAR 328
  • Sabret 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık her şey elektronik ortamdan yapılırken muhtarlara ne gerek var anlamıyorum. Ne iş yapar bu muhtarlar biri çıksın anlatsın. 15 sene oturduğum mahallenin muhtarı bakkalından dışarı adımını atmadı, mahallede yol yok, su kesilir günlerce insan bir merak eder ne olacak bu mahallenin hali diye. Anca seçimden seçime sokağa çıkıp oy peşine düşer. Eminim çoğu muhtar böyledir. Ayrıcalık makamı diyorum çünkü hiçbir fonksiyonu yok olsa bile onu da internetten yaparız.
    Cevapla
  • birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeri gelince hukuktan ne anlarsın derler ve seni sustururlar. Tamam anlamıyoruz diyelim. Ama herkesin suç dediği hukukta beraat ise batsın böyle hukuk. Bu mu cumhuriyetin adaleti, ey osmanlı neredesin!!!
    Cevapla
  • bulent 2 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaskanım devasa hastenelerden bahsedıyorsunuz dogru hastanelerımız bes yıldızlı otel gıbı ınkar edemeyız ama sorun saglıktakı sıstem bır randevu bır muhayene cıleye donusuyor bır randevuya bıle 15 gun sonra arayın dıyorlar bır dıs muhayenesı allah muhavaza 3 ay gıbı sureler atılıyor saygınıza arzederım
    Cevapla
  • Berk 2 yıl önce Şikayet Et
    Mahalle muhtarları ne iş yapar, bilen gören duyan varmı? Var ya da yok hiç farkı yok. Külfeti çok.
    Cevapla
  • Cavit 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis mağdur kadının hukukunu savunuyor ancak bakın bizim boş muhalefete yargıya müdahale çığırtkanlığî yapacaklar, CHP li kadın dernekleri de dahil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu