Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da Demirtaş'ın annesini ziyaret edecek

Ertelediği Diyarbakır ziyaretini gerçekleştirecek olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Diyarbakır anneleri ziyareti öncesinde tutuklu bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın annesi Saniye Demirtaş'ı ziyaret edecek.

Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da Demirtaş'ın annesini ziyaret edecek
Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da Demirtaş'ın annesini ziyaret edecek
GİRİŞ 09.03.2022 17:39 GÜNCELLEME 09.03.2022 17:44
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ocak ayı sonunda Diyarbakır ziyaretini programını aldı. "Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer" açıklaması ile ittifak ortağı İYİ Parti'nin de tepkisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, hava koşulları nedeniyle bu geziyi erteledi. Kılıçdaroğlu'nun kapsamlı ziyaret programı arasında HDP İl Binası önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerini ziyareti de yer aldı.

920 GÜN SONRA SESLERİNİ DUYABİLDİ

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin HDP il binası önünde 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemine katılım günden güne artarak 263'e ulaştı. Yaz kış, kar yağmur, bayram, salgın demeden büyük bir dayanışma ve kararlılıkla yürütülen oturma eylemi sayesinde 34 aile evladını terörün pençesinden kurtarmayı başardı. Annelerin sesini 920 gündür duymayan Kılıçdaroğlu, PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret kararı aldı.

ÖNCELİK DEMİRTAŞ'IN ANNESİNE

Kılıçdaroğlu evlat nöbeti tutan annelerin ziyaret programı öncesine ise çarpıcı bir ziyaret daha ekledi. Kılıçdaroğlu'nun 34 ailenin çocuklarına kavuştuğu Diyarbakır annelerini ziyareti öncesinde Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın annesi Saniye Demirtaş'ı ziyaret edeceği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu: HDP'yi yok saymıyoruzKılıçdaroğlu: HDP'yi yok saymıyoruz

31 KİŞİNİN KATLEDİLDİĞİ KOBANİ DAVASINDAN TUTUKLU

HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından 6 Ekim 2014'te yapılan açıklamanın ardından terör örgütü YPG/PKK yandaşlarının Ayn-el Arab (Kobani) bahanesiyle 35 ilde gerçekleştirdiği şiddet olaylarında Diyarbakır'da Kurban Bayramı dolayısıyla yoksullara kurban eti dağıtan Yasin Börü ve 3 arkadaşının da aralarında bulunduğu 31 kişi hayatını kaybetti. 2 polisin şehit olduğu olaylarda 139 polis ile 221 vatandaş da yaralandı. Selahattin Demirtaş da kamuoyunda Kobani olayları olarak bilinen 6-8 Ekim eylemlerine ilişkin dava kapsamında Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor. HDP'nin kapatılması davasına ilişkin Yargıtay tarafından hazırlanan iddianameye de konu olan soruşturmada birçok vekil ve eşbaşkan hakkında "tüm yaşamını terör örgütü faaliyetlerine adayan PKK mensuplarındandır" ifadeleri yer alıyor. Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 108 sanık Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma, Adam Öldürme, Yağma ve Alıkoyma gibi 30 farklı suçtan mahkemede hesap veriyor.

Kılıçdaroğlu: HDP'yi meşru organ olarak görebilirizKılıçdaroğlu: HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz

KAYNAK: SABAH-HALİT TURAN
YORUMLAR 111
  • handuş 2 yıl önce Şikayet Et
    et et sanada bu yakışır çocuklar şehit oluyor yazıklar olsun terör şakşakçıları bu ülke size haram olsun gözünüze dizinize dursun şehitlerin bedduası sizin gibilerin üstüne olsun bu size yater
    Cevapla
  • Ayışığı 2 yıl önce Şikayet Et
    Şehit ailelerini ve diyarbakır annelerini de ziyaret et göreyim söz oy vericem sana
    Cevapla
  • Demirhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tayyıp bey neler yaptırıyor neler bu hacı oldu namaz ehli oldu başörtüsünü bu kaldırdı S400 bu aldı köprü me metroyu bu yaptı
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    pkk hain terør olan kardesi amma diger taraf da diger anne kadinlar var onlari gørmez haberi yok nr yaparlar
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamın izi belli yolu belli ne bekliyorsunuz bunlar herşey oldular bu memlekette bi vatansever olamadilar
    Cevapla
  • handuş 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber