Mustafa Sarıgül Diyarbakır’da evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti

TÜRKİYE Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için HDP binası önündeki evlat nöbetini 923 gündür sürdüren ailelere destek ziyaretinde bulundu.

Mustafa Sarıgül Diyarbakır’da evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti
Mustafa Sarıgül Diyarbakır’da evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti
GİRİŞ 13.03.2022 17:55 GÜNCELLEME 13.03.2022 17:58
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Partisinin 'Güneydoğu Bölge Toplantısı' için Diyarbakır'a gelen TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, düğün salonunda partililerle bir araya geldi. 

Partililerle birlikte daha sonra Sur ilçesindeki Gazi Caddesi’ne geçen Sarıgül, esnafın sorun ve taleplerini dinledi. Daha sonra, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için HDP binası önündeki evlat nöbetini 923 gündür sürdüren ailelere destek ziyaretinde bulundu. Burada anne ve babalarla tek tek görüşen Sarıgül, TDP’nin barış partisi olduğunu söyledi. Sarıgül, şunları kaydetti:

"Türkiye’de ve dünyanın her noktasında silahlar gitsin barış gelsin diye mücadele veriyoruz. Bu coğrafyadaki bu olumsuzluklar tamamen Amerika Birleşik Devletleri'nin tezgahıdır. Türkiye’de Kürt yurttaşlarımız ve Türk yurttaşlarımız kardeştir. Kalleş olan Amerika’dır. Kesinlikle Kürt anasının ve Türk anasının gözyaşları aynı, sadece göz renkleri farklıdır. Biz bu coğrafyada barışın gelmesi için ve evlatların evlerine dönmesi için elimizden gelen bütün diplomatik temasları yapacağız. Bizim kuruluş amacımız Dünya’da barışı sağlamaktır. Biz bayrağımıza bağlı olan, toprağımıza bağlı olan, inançlarımıza saygı gösteren her yurttaşımızla din farkı, dil farkı, ırk farkı, kültür farkı, mezhep farkı gözetmeksizin inşallah beraber olmaya devam edeceğiz."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 26
  • narin 2 yıl önce Şikayet Et
    devlet adamı olmak başka bir şey. sayın sarıgül devlet adamıdır. helal olsun sana.
    Cevapla
  • bitlisli 2 yıl önce Şikayet Et
    Hakikati konuşmuş. Selamlar. haklıya haklı haksıza haksız diyebilen cesur yiğit Anadolu evladı.
    Cevapla
  • salih 2 yıl önce Şikayet Et
    nerede nasıl davranacağını ne konuşacağını çok iyi bilen bir siyasetçi inanca da çok saygılı diğer CHP zihniyeti gibi din düşmanı değildir
    Cevapla
  • Tuncay 2 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun.. en azından duyarlı.. güzel muhalefet...
    Cevapla
  • fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    muhalefet böyle olur. % 5'lik hdp'nin kuyruğuna takılan, koltuk değnekliği yapan irili ufaklı basiretsizlere duyurulur. tebrikler Sarıgül.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak