Son dakika haberi: Muhalefete kötü haber! Erken seçim tartışmaları sona eriyor

Son dakika haberi: Seçim barajının yüzde 7'ye indirilmesini de kapsayan kanun teklifinin Meclis'e sunulmasıyla birlikte erken seçim tartışmaları da rafa kalkıyor.

GİRİŞ 14.03.2022 13:59 GÜNCELLEME 14.03.2022 23:21
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Anayasa'nın ilgili maddesince seçim kanunlarında yapılan değişiklikler, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanamıyor.

Seçim Kanunu değişikliği neler getiriyor?

AK Partili Hayati Yazıcı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Meclis'te yaptığı basın toplantısında Milletvekili Seçimi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni açıkladı.

KANUN TEKLİFİYLE ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI RAFA KALKTI

AK Parti ve MHP'li vekillerin canlı yayında detaylarını paylaştıkları seçim kanunu ile muhalefetin son dönemde sık sık çağrıda bulunduğu erken seçim tartışmaları da rafa kalkacak.

Çünkü Anayasa'nın 67. maddesine göre "Seçim kanunlarında yapılan değişiklikler, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanmaz" ifadesi yer alıyor.

MHP'Lİ VEKİL CANLI YAYINDA DA AKTARDI

Dikkat çeken detayı canlı yayında da aktaran MHP'li Feti Yıldız şu ifadeleri kullandı:

"Anayasa'ya göre kanun yürürlüğe girdikten itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanamaz. Erken seçim tartışmalarına son verilmiştir."

YORUMLAR 122
  • Mehmet ALİ 2 yıl önce Şikayet Et
    özellikle karadenizlilerin seçim öncesi memleketine gitmesi engellenmelidir. Her il kendi kararını kendisi versin. Ordulular toplanıp 20-30 bin kişi oyunu memketine gidip kullanıyor. olmaz olmamalı. bunan izin verilmemeli. Ordudaki seçim en az 3 yıldır orada oturanların tercihi olmalıdır. ordu giresun bayburt gümüşhaneliler yüzünden istanbulu kaybettik.
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kendini düşünüyor isteyince herşey bir anda oluyor hemen ekkaldır Meclise gelsin fakat EYT meselesi için yan çizin bizi unutanı bizde unutacağız böyle biline
    Cevapla
  • Mehmet ALİ 2 yıl önce Şikayet Et
    EYT niz batsın. Dersin alacağı 10 bin maaş. Şahsi menfaatini ülkenin üstünde tutanın işi rast gitmesin
    Cevapla
  • Asi genç 2 yıl önce Şikayet Et
    kendiler yazıp kendiler oynuyorlar Her baharın bir kışı her çıkışın bir inişi mutlaka olur sıkıntı yok ne yaparlarsa yapsınlar kendilerinin çöküşünü görecekler sıkıntı yok
    Cevapla
  • zaza kasım 2 yıl önce Şikayet Et
    o çöküntü senin gibi düşünenler için geçerli olur Reis dünya lideri siz isteseniz de istemeseniz de Reis yerinde kalacaktır.
    Cevapla
  • yaz 2 yıl önce Şikayet Et
    mhp inşallah baraj altı kalmaz.Kış günü patlıcan domates fiyatından şikayet eden seçmenin ne yapacağı belli olmaz. Hizmet fazla geldi alışmamış gezici seçmene. 7 ceddinin görmediği hizmeti yaptı ak parti. Halbuki o hizmetler çoktandır devletin kasasını dolduruyor gelir getiriyor, istihdamı artırdı. Allah seçmene basiret versin.
    Cevapla
  • yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne seçimi gitseler biterler. Yürek gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki