Son dakika: Putin, Zelenskiy ile görüşebileceğini söyledi! Erdoğan'a talebini iletti

Erdoğan ve Putin arasında yapılan görüşme hakkında edinilen bilgilere göre, Putin, Ukrayna'daki ayrılıkçı bölgelerin de Kırım gibi Rusya'ya katılmasını istiyor. Putin, bu görüşmede, Zelenskiy ile yüz yüze görüşebileceğini de ifade etti.

GİRİŞ 18.03.2022 07:10 GÜNCELLEME 18.03.2022 09:05
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Rusya- Ukrayna savaşında 23. güne girilirken iki ülke arasında bir süredir barış zemini aranıyor. Bu kapsamda Türkiye de ara buluculuk görevini üstleniyor. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le sık sık telefonda görüşüyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan görüşmenin detayları da ortaya çıktı.

YÜZ YÜZE GÖRÜŞME İHTİMALİ VAR

BBC'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin arasında yapılan görüşme hakkında edindiği bilgilere göre, Putin, Zelenski ile yüz yüze görüşebileceğini de ifade etti. BBC'den John Simpson'a konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Putin'in Erdoğan'a dile getirdiği dört talebin üzerinde anlaşılabilir olduğunu aktarıyor.

Bunlar arasında, Ukrayna'nın tarafsızlığını garanti etmesi, NATO'ya üye olmayacağını açıklaması gibi bilinen maddeler bulunuyor. Putin'in ülkenin nazi düşüncesinden arındırılması olarak adlandırdığı bir madde anlaşma talepleri arasında yer alıyor. Bu madde, Ukrayna'da Rusça'nın kullanımının koruma altına alınmasını kapsıyor.

UKRAYNA'NIN DOĞUSUNU İSTİYOR

Ancak Simpson bu maddeler sonrasında tartışmalı talepler geldiğini aktarıyor. Buna göre, Putin Doğu Ukrayna'nın bir bölümünün Rusya'ya katılmasını ve Zelenski'nin Kırım'ın Rusya toprağı olduğunu kabul etmesini istiyor.

İbrahim Kalın, Putin'in, bunların ancak Zelenski ile yüz yüze konuşarak çözülebileceğini söylediğini de aktarıyor. Türkiye'ye göre, bir anlaşmaya varılabilmesi için daha birkaç hafta geçmesi gerekebilir. Volodimir Zelenski böyle bir görüşmeye hazır olduğunu belirtmişti.

YORUMLAR 50
  • SEDAT 2 yıl önce Şikayet Et
    kırım musul kerkük bosna kosova bulgaristan balkanlar tümü türki devletler mekke medine vs vs
    Cevapla
  • Tokatlı Emmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Kırım asıl sahibine Türkiye'ye verilsin..
    Cevapla
  • Zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin efendi kolun kanadın kırıldı hala kuyruğu dik tutmaya çalışıyorsun. Ne için savaştığını bilmeyen hatta "bunlar da bizim gibi Rusça konuşuyor" diyen askerlerine nereye kadar sürdüreceksin bu kirli savaşı. Heralde sen hesapsız insan katlettiği İdlib, Halep, Afganistan zannettin Ukraynayı. Sende savaşacak insan kalmadı Suriyeden şebbihaları, Çeçenistandan Kadirovun adamlarını getiriyorsun. Karşı taraf vatanları için savaşıyor, sen bunlara kaç dolar ödeyeceksin ki senin için savaşsınlar.
    Cevapla
  • Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    @aslan ,Başkaları da ona karşı kullanır , ne kadar güçsüz olduklarını gördük, atom kullanırsa onun adı savaş değil katliam olur.
    Cevapla
  • Aslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalnız bilmediğin bir şey var... Putin savaşmadı ki! Sadece elindeki oyuncak silahlarla saldırıyor. Gerçekten savaşmak istese ve elinde ki silahları kullanmak istese 24 saatte ukraynayı cehenneme çevirebilecek kadar nükleer ve başlıklı silaha sahip ve bunların her biri 1945'de nagazakiye atılan atom bombalarından yüzlerce kat daha güçlü bombabalar. Bunları sırf dünyanın tepkisini daha fazla çekmekek için kullanmıyor.
    Cevapla
  • dede 2 yıl önce Şikayet Et
    inşallah barış olur.Rusyada Ukraynada kazanır.Lakin yardım edelim dostluk kuralum da garantör olmayalım.Garantörlük milli meselelerde olabilir.Sorumluluğu büyüktür ağır yük altına girmeyelim.batışa destek tamamda garantörlük olmaz.Avrupa olsun.
    Cevapla
  • samimi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu isi cözerse reis cözer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı