Rusya'da 'tasfiyeler başladı' iddiası: 'Putin hata yaptığını yeni anladı'

Rusya'nın Ukrayna işgalinin 23'üncü günde çatışmalar devam ederken, Moskova'da hummalı bir "günah keçisi avı" başladığı öne sürüldü. Bağımsız kuruluşların iddialarına göre; çok sayıda askeri ve istihbarat görevlisi gözaltına alındı.

Rusya'da 'tasfiyeler başladı' iddiası: 'Putin hata yaptığını yeni anladı'
Rusya'da 'tasfiyeler başladı' iddiası: 'Putin hata yaptığını yeni anladı'
GİRİŞ 18.03.2022 11:09 GÜNCELLEME 18.03.2022 13:48
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Kremlin'in, haftalardır Ukrayna'yı işgal etmeyi başaramayan ve Kiev'i ele geçiremeyen Rus askerleri arasında günah keçisi aramaya başladığı ortaya çıktı.

Bellingcat isimli araştırmacı gazetecilik platformuna konuşan kaynaklar, Rusya Ulusal Muhafızları'nın Başkan Yardımcısı olan General Roman Gavrilov'un, dün istihbarat birimleri tarafından gözaltına alındığını duyurdu. İddiayı ortaya atan kaynaklar, Gavrilov'un Kremlin'in askeri operasyonuyla ilgili bilgi sızdırma suçlamalarıyla gözaltına alındığını aktardı.

Roman Gavrilov

Öte yandan Gavrilov'un gözaltına alınmasıyla ilgili benzer bir iddia başka bir kaynaktan geldi. Ülkeden kaçan Rus muhalif Vladimir Osechkin, çok sayıda Rus askerinin yaşamını kaybetmesi sonrasında 46 yaşındaki Gavrilov'un gözaltına alındığını sosyal medyadan duyurdu. Bütün yetkileri elinden alınan Gavrilov'un daha sonra serbest bırakıldığı da öne sürüldü.

Fakat Putin'in partisi Birleşik Rusya'dan vekil Alexander Khinshtein iddiaları yalanlayarak Gavrilov ile görüştüğünü söyledi.

2016 yılında kurulan Rusya Ulusal Muhafızları, 400 bin askerden oluşuyor.

BAŞKA ÜST DÜZEY İSİMLER DE GÖZALTINDA

Öte yandan İngiliz The Times gazetesi de başka yetkililerin de gözaltına alındığını öne sürdü. Gazete, istihbarat biriminden üst düzey bir yetkilinin ve yardımcısının "Kremlin'e Ukrayna işgalinden önce güvenilir bilgi vermedikleri" gerekçesiyle geçen hafta ev hapsine alındığını yazdı.

Gazete, Rus istihbarat biriminin yabancı istihbarat kolunu yöneten Sergey Beseda ile yardımcısı Antoly Bolyukh'un gözaltında tutulduğunu aktardı.

"PUTIN HATA YAPTIĞINI YENİ ANLADI"

The Times'a konuşan araştırma gazetecilik platformu Agentura'nın kurucusu Andrei Soldatov ise, "Bu gözaltılar, Putin'in güvenlik güçlerine olan öfkesini gösteriyor. Putin, kendisinin yanlış yönlendirildiğini sonunda anladı" dedi.

8 GENERALİ GÖREVDEN ALMIŞTI

Putin'in, Ukrayna işgalinin başarısız istihbarat ve zayıf strateji nedeniyle hüsrana uğradığını düşünerek, 8 generali görevden aldığı daha önce de yazılmıştı. Moskova da batı medyası kaynaklı bu bilgiyi yalanlamıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 65
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    usa bu olacak diyor rusya yapiyor usa rusyanin planlari bu diyor aynisi yapiyor ya usa rusya ortak yada usa rusyanin her yaptigini dinliyor adamlari var orda rusya usanin oyuna iyi geldi ve dusman isgal etmek savac niyetim yok ise bile asla guvenme ayni hatayi suriye yunan da biz de yapiyoruz onlar silah koya ise sen de bin kati koy bosuna usa oraya silah koymaz saf olmayin
    Cevapla
  • Zoka 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa iki Slav milleti birbirine kırdırıp gülerek seyrediyor ...
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Laz Putini tuzağa düşürdüler bence, ukraynaya saldırmak aptallık..putinin fetöcüleri bunlar..
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüz binlerce Rus askerleri firar eti Ordu ile Putin yönetimin arasında hesaplaşma başladı
    Cevapla
  • erc 2 yıl önce Şikayet Et
    VaH VAh nedemessin
    Cevapla
  • trk 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah doğrudur inşallah birbirlerine düşmüşlerdir. 300 yıldır Türklere müslümanlara yaptıkları zulmün hesabı inşallah bu dünyada da çıkar. Sibiryada sömürdükleri mülk Türklerin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?