Reuters haber geçti: ABD'li isim Türkiye ziyaretinde 'S-400' teklifinde bulundu!

Reuters haber ajansında yer alan bir haberde, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman'ın Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında Rus güçlerine karşı S-400'leri Ukrayna'ya göndermeyi teklif ettiği iddia edildi.

GİRİŞ 20.03.2022 09:28 GÜNCELLEME 20.03.2022 09:51
Bu Habere 381 Yorum Yapılmış

İngiliz haber ajansı Reuters'ın konuyla ilgili üç kaynağa dayandırdığı haberine göre ABD, Türkiye'ye 'Rus güçlerine karşı mücadeleye destek olması için' S-400 hava savunma sistemlerini Ukrayna'ya göndermeyi teklif etti.

WSJ'den Türkiye-Ukrayna analizi: Ver S-400'leri al F-35'leriWSJ'den Türkiye-Ukrayna analizi: Ver S-400'leri al F-35'leri

ABD'Lİ BAKAN YARDIMCISININ ZİYARETİNDE GÜNDEME GELDİ

Habere göre son bir ayda yapılan temaslarda gayrıresmi olarak sunulan teklif, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman'ın Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında da gündeme geldi.

Reuters'ın 'analistlerin Türkiye tarafından geri çevrileceğinden emin olduğu teklif' olarak tanımladığı söz konusu olasılığın, Sherman ve Türk yetkililer arasında Türkiye-ABD ikili ilişkilerinin iyileştirilmesi konusunda yapılan görüşmelerin bir parçası olduğu belirtildi.

"SORUNU ÇÖZMEK İÇİN YENİ BİR YOL BULABİLECEĞİMİZ BİR AN"

Konuya dair Türk makamlarından herhangi bir açıklama yapılmadığı vurgulandı.

Sherman, Türkiye ziyareti sırasında Habertürk televizyonuna 5 Mart'ta verdiği bir demeçte, "Herkesin S-400 konusunun uzun süredir devam eden bir sorun olduğunu bildiğini düşünüyorum ve belki de bu, sorunu çözmek için yeni bir yol bulabileceğimiz bir an" ifadelerini kullanmıştı.

"S-400 TAKASI O KADAR DA KOLAY OLMAZ"

Reuters'a konuşan Philadelphia merkezli Dış Politika Araştırma Enstitüsü'nün araştırma direktörü Aaron Stein, "Türkiye şimdiye dek bıçak sırtında başarıyla yürümeyi başardı. Ancak S-400'lerin gönderilmesi kesinlikle ciddi bir Rus öfkesine yol açacaktır. Ayrıca Erdoğan için S-400, Türk egemenliğinin bir sembolü haline geldi, bu yüzden S-400'leri takas etmek artık o kadar kolay olmaz” değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİNİ BALTALAR

Rusya ve Ukrayna ile iyi ilişkilere sahip olan Türkiye'ye yapılan bu teklif, Türk uzmanlar tarafından provokatif olarak yorumlandı. Ukrayna'ya olası yapılacak olan bir S-400 transferiyle Türkiye-Rusya arasındaki iyi ilişkilerin baltalanmasının amaçlandığına dikkat çekildi.

YORUMLAR 381
  • ayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberi Türkiye de yaşayan aklı başında hangi vatandaş okursa abd denilen katil sürüsünün bu ülkeyi ele geçirme isteğini anlar muhalefetteki zerzavat sürüsü neyin kafasını yaşıyor anlayan varsa beri gelsin.
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd disisleri yardimcisi geldigi gibi gitsin s 400 ler türkiyenin savunmasi icin alindi Patriot lar yerine nato dan vaz geceriz s 400 den gecmeyiz savunmasiz türkiye kabul edilemez nato ya güven olmaz dedeagac pkk li teröristler tehdit olmaya devam ediyor
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz Amerika'nın emir erimiyiz kıskançlıktan artık ne söyleyeceklerini şaşırmış coniler
    Cevapla
  • Emrullah 2 yıl önce Şikayet Et
    E adamların amaçları ile bizim muhalefetin çabaları aynı, kendilerini akıllı saniyor bayrak donlu coniler.
    Cevapla
  • ada 2 yıl önce Şikayet Et
    Hedefte Türkiyeye saldırıp işgal etmek varsa güçlü bir savunma sistemi olmasını istemezler.Buradan esas hedefin Türkiye olduğu aşikardır.Tüm sınırlarımızdaki ülkeler Abd tarafından istikrarsızlaştırıldı. Suriye Irak Libya Lübnan ve Rusya bir savaşın içinde ve Yunanistan önce ekonomik olarak çökeltildi sonra Abd askeri olarak üstler kurdu yani çevremiz masaya servis edilen bir yemek tabağı gibi.Tabağın ortasında Türkiye var.Şimdi o yemeğin zehrini etkisiz kılmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakırlı yaşlı teyzeyle samimi sohbeti