Sözcü yazarından Ali Babacan'a tepki

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin'den "Sırf 'FETÖ'cüler uğraştığına göre bunların hepsi ak pak suçsuz insanlardır' da demeye de karşıyız" diyen Ali Babacan'a ateş püskürdü.

GİRİŞ 22.03.2022 10:32 GÜNCELLEME 22.03.2022 11:23
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın FETÖ kumpaslarına dair sözlerine Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ses çıkarmamasını eleştirdi. 

DEVA lideri Ali Babacan, geçen günlerde Ankara Sincan’da katıldığı bir programda yaptığı konuşmada Ergenekon ve Balyoz kumpaslarına ilişkin sorusu üzerine şu ifadeleri kullanmıştı:

“Türkiye'de maalesef yakın tarihimizde, ordumuz içerisinde bu tür eğilimler, 'Siyaset bazen ülkeyi yoldan çıkarır, biz buradayız, ordu olarak el koyarız, şekle sokarız' diyen bir zihniyet olmuştur. Bu tür hazırlıklar içinde olanlarla ilgili devlet mücadele etmelidir. Dolayısıyla tüm bu süreçlerin Ergenekon, Balyoz, adı ne olursa olsun bunların bağımsız ve tarafsız yargı süreçlerinden geçtikten sonra ancak şöyledir ya da böyledir diyebiliriz. Böyle silmece FETÖ'nün etkisi altındaki yargının uğraştığı Ergenekon, Balyoz sürecine de biz karşıyız. Ama sırf 'FETÖ'cüler uğraştığına göre bunların hepsi ak pak suçsuz insanlardır' da demeye de karşıyız. İkisinin de yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bağımsız ve tarafsız yargı eliyle incelenmedikçe bu süreçlerin hiçbirisine doğru ya da yanlış demenin biz doğru olmadığını düşünüyoruz.”

“NATO OPERASYONUNU SAVUNUYOR”

Ali Babacan’ın bu sözlerine programda sert tepki gösteren Aytunç Erkin, “Hala Türkiye’de, Ergenekon süreçlerinin arkasında duran bir Ali Babacan var” diyen A Her mahkemede aklanmış olmasına rağmen, Ali Babacan bunları söylüyor ve Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ses gelmiyor. Babacan, NATO operasyonunu savunuyor ve kimse ses çıkarmıyor buna” diye çıkıştı. 

YORUMLAR 6
  • Mavi deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Aytunçtan birşey olmaz ortalık bulandırıyor. Gizli akpli bunlar. Siyasetede hiç akılları ermez.
    Cevapla
  • ermete 2 yıl önce Şikayet Et
    kime kimin vurduğuna bakılmaksızın her türlü devlet şiddetine karşı durmak icap eder.
    Cevapla
  • osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    kötü polis daha kötü polisi oynayan davutoğlu ve babacanın son nefesteki durumunu merak eden varmı benim gibi
    Cevapla
  • isa 2 yıl önce Şikayet Et
    Ali FetÖ yü örtülü savunmuş.
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Aytunç efendi K.K nın özgürlük vadettiği ergenekon operasyonu yapan fetöcü polis,savcı ve hakimler konusunda da K.K ya da bir laf edecek mi ki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu