Yeşilyurt Belediyesi'nden imrendirecek hizmetler! Başkan Çınar açıkladı

Malatya, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt'ta gerçekleştirdiği ve diğer tüm belediyelere de örnek olacak sosyal çalışmalarını Haber7.com için açıkladı.

GİRİŞ 22.03.2022 16:01 GÜNCELLEME 22.03.2022 16:04
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, seçim öncesinde vatandaşlara vadettiği bütün projeleri hayata geçirmek için çalışmaları başlattıklarını belirterek, bütün belediyelerin imrendirecek hizmetleri Haber 7'ye açıkladı.

"TAAHHÜT ETTİĞİMİZ BÜTÜN PROJELERİ BAŞLATTIK"

Seçim döneminde 45 proje taahhüdünde bulunmuştum. Bu projelerin hepsini bir bir başlattık. Büyük kısmını bitirdik. Şu anda aktif olarak faaliyete geçti.

O dönemde bölgemizde ihtiyacını hissettiğimiz projelerden bir tanesi de Beyler Deresi Şehir Parkı ve Millet Bahçesiydi. Başlattık ama devasa bir proje. Doğu Anadolu’nun en büyük projesi. 1 milyon 350 bin metrekarelik devasa bir yeşil alan. Malatya’mızın batısında insanların gidip dinlenebileceği, gezebileceği, spor yapabilecekleri özel bir yer. O projemiz şehrimizin batısında bir cazibe merkezi. İçerisinde 15 kilometrelik bir yürüyüş yolu var, dere ıslah çalışması, taşkın koruma projesi, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, rekreasyon yolları, düğün salonları, sosyal tesisler var. Yine ilimizin aynı anda 160 çocuğumuzun gidip oyun oynayabileceği en büyük oyun grubu var. Malatya’mız geçmişten beri 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nın operasyonlarının yapıldığı bir merkez. Haliyle çok fazla askerimiz var. Giden gelenimiz çok fazla. Burada açık hava Savaş Müzesi gider diye düşündük. Parkımızı 3 etap şeklinde planladık. İçerisindeki en önemli objelerden bir tanesi de bu müze oldu. Çalışmaları birkaç ay içerisinde bitecek. Uçağımız, tankımız, topumuz geldi, figürlerimiz de mayıs ayı içerisinde yerleştirilmeye başlanacak. Sonra da ziyarete açacağız. Aynı zamanda da bir piknik alanı bir dinlenme alanı. Çünkü etrafında Beyler Deresi barajımız var. Bittiği zaman da Doğu Anadolu’nun en büyük yeşil alanlarından biri olacak. O yüzden de önemsediğimiz bir proje.  

'İNSANLARIN MALATYA'YA GELMESİNE VESİLE OLACAK"

İnsanların Malatya’ya gelmesine vesile olacak birçok projemiz var. Bu projelerimizden bir kısmı da Yeşilyurt’umuzun tarihi, tescilli binalarının ön plana çıkartılması. Bunların gelecek kuşağa aktarılması.

Bu kapsamda Yeşilyurt’a 8 tane müze kazandırdık. Çoban Müzesi, Cezaevi Müzesi, Mahkum El Sanatları Galerisi, Tekstil Müzesi, Gastronomi Müzesi, Kahve Müzesi, Kent Belleği Müzesi bitti. Lezzet Caddesi oluşturduk. Bunlar tamamen bitirdiğimiz ve halkımızın hizmetine sunduğumuz özel tarihi mekanlarımız. Bunların aslına uygun bir şekilde restorasyonunu yaptık ve kültürümüze hizmet eder hale getirdik. Yeşilyurt’umuzun birçok gastronomi ürünü vardı. Bunların 30’unun tescil sürecini başlatmıştık ki 20’sini tamamladık. Diğer 10’u ile ilgili Türk Patent Enstitüsünde onaylanmasını bekliyoruz. İnsanlar Malatya’ya geldiği zaman yöreye ait şeylerden tatmak istiyorlar. Kayısımız, kirazımız dünya genelinde meşhur ama kağıt kebabı, tandır ekmeği, padişah sarması, içli köfte, kömbe gibi çeşitli yemeklerimiz var.  

"ÖDÜL ALDIK"

Yeşilyurt’ta temel belediyecilik hizmetlerinin haricinde de hizmet beklentisi vardı.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, AR-GE Müdürlüğü, Kadın-Aile Müdürlüğü ve Gençlik Spor Müdürlüğü kurduk. Şehre katkı sunacak projelerin üretilmesi için farklı alanlarda çalışma yapmaya başladık. 2021 yılını Gençlik ve Spor yılı ilan etmiştik. Yıl boyu çalışmalar yaptık. Biz 25 Milyon, Gençlik ve Spor Bakanlığı da 125 Milyon olmak üzere toplam 150 Milyonluk bir yatırım yaptık. Bu çalışmalar neticesinde de daha önce ilçemizde olmayan sporcu sayısı kurmuş olduğumuz 21 branşta 21 bin sporcumuz var. Bunların 3700’ü de lisanlı sporcu. Devasa bir sporcu ordusu kurduk. Bu da bizim geçen yıl Cumhurbaşkanımızdan ödül almamıza vesile oldu. Ankara’daki Gençlik Festivali’nde ödül alan belediyelerden biriyiz.   

'İYİLİK HAVUZU"

Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’müz bünyesinde 13 ayrı projemiz var. En çok değer verdiğimiz projelerimizden özellikle İyilik Havuzu’ndan bahsetmek istiyorum.

İyilik Havuzu’muzda şehrimizdeki esnaflarımız ile bir iyilik bankası oluşturduk. Burada özel derse ihtiyaç duyan öğrencilerimiz ile özel ders vermek isteyen öğretmenlerimizi buluşturduk. Kuaför ile anlaştık ayda iki öğrencimizi ücretsiz tıraş etmesi için. Boyacı ile anlaştık yılda iki evi boyaması için. Bu şekilde iyilik sayısını 100’ün üzerine çıkardık ve iyilik yapmak isteyen hemşerilerimiz ile ihtiyacı olanları buluşturduk. Güzel bir sosyal belediyecilik örneği ortaya koyduk. Askıda Ekmek uygulamasını başlatmıştık, Malatya Yeşilyurt’ta ekmeğe ihtiyacı olan yok. Yeşilyurt’ta 10 Sosyal Tesisimizde askıda çorba uygulaması başlattık. İki hafta önce ilçemizde Yetim Koordinasyon Merkezi kurduk. Bölgemizde tespit ettiğimiz 913 yetim ve öksüz çocuğumuzun her türlü ihtiyacına cevap verebilecek şekilde dizayn ettik. Malum 2020 yılında deprem oldu. Biz deprem ile birlikte kentsel dönüşüm çalışmalarımızı da arttırdık. TOKİ ile birlikte yaklaşık 2000 konut ürettik 3 yıl içerisinde. 

Günümün büyük kısmı sokaktadır. Sahada olmayı severim. Öğlen mutlaka bir fırında pişirdiğimiz yemek ne ise onu yeriz. Kıraathanelerde oturur çay içeriz. Bizim fırınlarımız, çay ocaklarımız ve berberlerimiz meşhurdur. İlin, ilçenin bütün gündemi oralarda konuşulur. Berbere gittim yanında da çay ocağı vardı. Oturdum. Çay ocağının bitişiğinde yeni bir ciğerci açılmış. Öğrenciler için askıda ciğer uygulaması başlatmak istediklerini ilk katkıyı da benim yapmamı istediler. ‘Başım üstüne’ dedim. Malatya dinamik, kültür seviyesi yüksek bir şehir. İnsanları da candan, misafirperver, güler yüzlü, samimidir. Hep şükrediyorum böyle bir ilçede görev aldığım için. Onlar da memnun biz de memnunuz.  

YORUMLAR 18
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun gerçek bir belediyecilik örneği...
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Hey maşalla hey maşalla hayeller ilçesi yeşilyurt
    Cevapla
  • Alpagu 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallah, Rabb'im yar ve yardımcın olsun Başkanım.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne gerek vardı yapın iki heykel verin milyonları, alkislasalardi sizi. Olmadıki şimdi boyle
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Eşşek ölür kalır semeri. .. İnsan ölür kalır ESERİ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!