CHP'li meclis üyesi Burgazada'da plajı kendi mülküne katmaya çalıştı

Burgazada'da CHP'li belediye meclis üyesi plajı kendi mülküne katmak istedi, bakanlık yapılaşmayı durdurdu Burgazada'da İndos plajında moloz ve inşaat atıklarının atıldığını gören adalılar durumu yetkililere haber verdi.

GİRİŞ 24.03.2022 12:31 GÜNCELLEME 24.03.2022 13:09
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

İstanbul Burgazada'da geçtiğimiz günlerde 6 numara olarak da bilinen İndos Halk Plajı'nda moloz ve inşaat atıkları görüldü. Bunun üzerine inşaat alanını gören ada halkı ise durumu yetkililere haber verdi. İddiaya göre sahil şeridine paralel uzanan alanda inşaat çalışmalarının da olduğunu gören Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı ekipler, sahil şeridinde kaçak yapılaşma olduğunu tespit edince başlatılan çalışmada inşaatın Adalar Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Haluk Derman tarafından yaptırıldığı öğrenildi.

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ PLAJA ÇÖKMEYE KALKTI

İnşaat alanı ile sahil şeridi arasında 8 metrelik bir kot farkı olduğu ancak bu farkın merdivenle eğim verilerek sıfırlanmaya çalışıldığı ve inşaat alanıyla sahil arasında kapı açıldığı tespit edildi. Sahil kesiminde CHP'li meclis üyesi Derman tarafından yapılan kaçak iskele olduğu görüldü. İnşaatın ise sadece güçlendirme ve tadilat izni olduğu ancak komple inşaat yapıldığı öğrenilirken, Derman'ın plajı kendi mülküne katmak istediği öne sürüldü.

KAÇAK DÖKÜMLER ORTAYA ÇIKTI

İndos Halk Plajı'nda diğer tarafında ise kaçak dökümlerin olduğu ortaya çıktı.
Bakanlığa bağlı ekipler yaptıkları tespit sonrasında çalışmaları durdurdu. İnşaat sahasında bulunan demirlere, inşaatı durdurma kararına ilişkin tutanak asıldığı, fakat tutanağın bulunduğu yerden söküldüğü görüldü. İndos Halk Plajı'nda diğer tarafında ise kaçak dökümlerin olduğu da ortaya çıktı. Adalar Belediyesi'nin ise zabıta karakolunun hemen yanı başında gerçekleşen kaçak dökümlere ses çıkarmadığı ve görmezden geldiği iddia edildi.

CHP’li Erdem Gül başkanlığındaki Adalar Belediyesi’nin, Adalar’da yasadışı inşaat seferberliği başlattığı ortaya çıktı. Bakanlığın Adalar’a tam olarak yerleşememesini fırsat gören CHP’li belediyenin, “çatı aktarma” ve “tadilat” gibi göstermelik ruhsatlar verdiği Ada halkının, demir kazıklar çakarak denizi evlerine katmasına ve sahili inşaat molozlarıyla doldurmasına göz yumduğu öğrenildi.

İNŞAAT YETKİSİ BAKANLIĞIN ELİNDE

Adalar Belediyesi, bölgeye yapılan inşaatlara ruhsat vermesinin yanı sıra lojistik destek de sağlıyor. CHP’li yöneticiler tamamen doğal sit alanı olan Adalar’ın korunması için atları imha ederken, ilçenin her köşesinde beton mikserleri geziyor. Koruma altında olması nedeniyle beton mikserlerinin dolaşmasının yasak olduğu ilçeye Adalar Belediyesi’ne ait ‘çıkarma gemileri’ ile beton taşınıyor. Belediye yetkilileri, sahilde çukurlar açan ve kayaları parçalayan dev iş makinelerine ise müdahale etmiyor.

DENİZİ EVE KATTILAR

Yerel seçimler öncesi ‘Adalar ranta–betona teslim edilmeyecek’ diyen CHP’li Başkan Erdem Gül’ün talimatıyla ‘Güçlendirme’ ve ‘Çatı aktarma’ gibi tadilat ruhsatı verilen çok sayıda CHP'li adeta denizi evine kattı. Adalar İlçesi, Burgaz Ada Mahallesi kıyı hattı boyunca devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanlara birçok kaçak yapı inşa edildi. 50 ada 7 parsel önüne moloz yığılarak dolgu yapılırken, 72 ada 7 parsel önünde ise çelik konstrüksiyon taşıyıcı sistemler kullanılarak deniz içine illegal şekilde iskele yerleştirildi. Kıyı Kanunu kapsamında olan ve 4758 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilen alanın, CHP oluruyla betona gömülmesi, Kılıçdaroğlu’nun partisinin çevre ve doğa hassasiyetinin göstermelik olduğunu bir defa daha tescil etti.

KAYNAK: YENİ AKİT
YORUMLAR 39
  • vedo 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kani bozuklardan hersey beklenir
    Cevapla
  • MASK 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimse kusura bakmasın bu partiye indirgersek hayatınızın hatası olur çünkü belediyelerin yüzde doksanı hatta fazlası böyle İşler yapıyor şuu adı altında garibanların arazilerini hiçe çıkarıp bir şekilde rant elde ediyorlar en kötüsü belediyeler kanunu olsun hukuk olsun bunun önünü açıyor
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    bu parti kurulduğu günden beri böyel ama onun peşinden koşan insanlar bunu kabullnemedi
    Cevapla
  • anadolu 2 yıl önce Şikayet Et
    ismet inönü zamanında yandaşlara dönümlerce arazi verildi. hep elleri güçlü oldu bu yüzden. iş bankası ve diğer şirketler var chp ye devamlı para akıtan. ellerinden alınıp asıl sahibi olan devlete millete verilmeli
    Cevapla
  • vatan nedir 2 yıl önce Şikayet Et
    babaından miras kaldı. hakkıdır ... chpli oldumu çalmak sayılmaz. dolasndırmak sayılma zgaspetmek sayılmaz. ATATÜRKÇÜ dür bitti. denizi de sevgilisine tapulasın..
    Cevapla
  • Gökmen 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü