Ayhan Bilgen’in partisinin adı açıklandı

Kars Belediyesi eski başkanı Ayhan Bilgen’in lideri olduğu Sessizlerin Sesi Hareketi açıklanan partileşme kararından sonra partinin adı da belli oldu. Bilgen’in yeni partisinin adı Türkiye’nin Sesi Partisi olarak netleşti.

Ayhan Bilgen’in partisinin adı açıklandı
Ayhan Bilgen’in partisinin adı açıklandı
GİRİŞ 25.03.2022 01:53 GÜNCELLEME 25.03.2022 01:54
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Kars Belediyesi Başkanlığı görevinden alınarak tutuklanan ve cezaevinden çıkmasının ardından HDP’den istifa eden Ayhan Bilgen’in öncülüğünde başlayan siyasi parti kurma çalışmalarında sona gelindi. Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre Sessizlerin Sesi Hareketi olarak yola çıkan hareketin ismi Türkiye’nin Sesi Partisi olarak netleşti. Partinin kısaltması ise ‘SES’ olacak ve Ayhan Bilgen de partinin, ‘kurucu başkanı’ sıfatını taşıyacak.

Türkiye’nin Sesi Partisi için kuruluş dilekçesi 31 Mart’ta İçişleri Bakanlığı’na teslim edilecek.

31 MART’TA KURULUŞ DİLEKÇESİ BAKANLIĞA TESLİM EDİLECEK

Geçen hafta Ankara’da bir otelde partinin kuruluşuna ilişkin açıklama yapan ‘Sessizlerin Sesi Hareketi’, mart ayı içerisinde parti kuruluş dilekçelerinin İçişleri Bakanlığı’na teslim edileceğini duyurmuştu. Edinilen bilgiye göre partinin tüzük ve programı tamamlandı ve 31 Mart Perşembe günü İçişleri Bakanlığı’na kuruluş dilekçeleri teslim edilecek.

Türkiye’nin Sesi Partisi, bakanlığa 30 kurucu üye ile başvurusunu yapacak. Bu 30 kurucu arasında mimar, mühendis, hukukçular ve iş insanları yer alacak. Partinin amblemi konusunda ise çalışmalar bir süre daha devam edecek.

YORUMLAR 26
  • Burjuva Devrimci 2 yıl önce Şikayet Et
    Kandil bunu beğenmedi :) :)
    Cevapla
  • Abdülbaki Yeşil 2 yıl önce Şikayet Et
    Al eline bir kaya bedene dayarsan daya.
    Cevapla
  • Zeynettin Büyük 2 yıl önce Şikayet Et
    Parti içinde kalarak eleştiri denemeleri parti için de güçlü olan sol cenahta pek gösterilmediği için sol cenahtan gelmeyenlerin sıkıntıları aşılmamış bu nedenle kopuşlar yaşanmıştır.
    Cevapla
  • Ayşe 2 yıl önce Şikayet Et
    Hdp den istifa etmiş, eleştirmiş hâlâ hdp kapatılacak diye alternatif diyorlar. Ayrıca Ayhan Bilgen Hdp den oy alarak MV oldu, nankörlüğün bile bir haysiyeti var. Yol verilen herkes kinini parti kurmakta buluyor. Bin kişilik oyun bile yok, havan kime
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bunlar iktidarın tekrar kazanması için yapılan çalışmalar hangi partiden ne kadar oy koparirsam kar kafasiyla parti kuruyorlar hdp de iken bir etkinliğini görmedim ne diye parti kurmuş
    Cevapla
  • Nebi 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar silahı eline almakla çözüm olmaz kınadığınız insanlarla aranızda ne fark kalır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü