Son dakika: İbrahim Kalın'dan ABD'ye dikkat çeken S-400 mesajı!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "S-400 konusunda pozisyonumuzu daha önce açıkladık, değişiklik söz konusu değil. ABD olumlu yönde adım atarsa Türkiye bunları karşılıksız bırakmayacaktır" dedi.

GİRİŞ 28.03.2022 12:02 GÜNCELLEME 28.03.2022 12:02
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN TÜRK’te gündeme dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Ukrayna-Rusya krizine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Kalın, ABD'ye de S-400 konusunda mesaj verdi.

İşte Kalın'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

BIDEN'IN SON AÇIKLAMALARI

Her iki tarafı müzakere masasına getirmek için çaba göstermemiz gerekli. Girişimlerimize devam edeceğiz. Hepimizin çabası tarafları adil şartlarda bir araya getirecek, müzakere ortamının sağlanmadı. Çabamız bu yönde.

"EŞ ZAMANLI RUSYA TARAFI İLE DE KANALLARIN AÇIK TUTULMASI GEREKİYOR"

Sahadaki durum giderek kötüleşiyor maalesef. Ukrayna şehirlerine saldırılar devam ediyor, siviller ölüyor, mültecilerin sayısı artıyor. Karmaşık yapı içinde kolay netice almak mümkün değil. Ama biz müzakerelerden vazgeçmeyeceğiz. İlk planda ateşkesin ilan edilmesi, insani koridorların kurulması için somut adımların gerekiyor. İki tarafla da görüşmeye devam ediyoruz her düzeyde. NATO zirvesinden yeni geldik, orada da bir takım kararlar alındı.

Bunların hiçbiri Rusya ile yürütülen diyaloglara engel olmamalı. Bir kanala çık kalmalı. Herkes Rusya ile köprüleri atarsa Rusya ile kim konuşacak.

Biz o bildiriye de imza attık. Prensip olarak adımları yanlış görmüyoruz. Müzakereleri destekleyici biçimde hayata geçirilmeli. Eş zamanlı olarak Rusya tarafı ile kanalların açık tutulması gerekiyor

MACRON'UN AÇIKLAMASI

Mariupol'de ateşkesin sağlanması, tahliyelerin sağlanması için hazırlıkları devam ediyor. Fransız, Ukrayna, Rusya tarafı ile de belki Kartar'ın da insani olarak sürece katkı vermesi mümkün olabilir. El birliği ile bir insanın hayatını dahi kurtarabilsek bizim için kazançtır bu.

"S-400 KONUSUNDA POZİSYONUMUZU DAHA ÖNCE AÇIKLADIK, ABD ADIM ATARSA TÜRKİYE KARŞILIKSIZ BIRAKMAZ"

Amerika yöneticileri bu süreci doğru değerlendirirlerse bence burada netice alabiliriz. S-400 konusunda pozisyonumuzu daha önce açıkladık, değişiklik söz konusu değil. ABD olumlu yönde adım atarsa Türkiye bunları karşılıksız bırakmayacaktır.

"SAMP-T PROJESİNDEN HİÇBİR ZAMAN VAZGEÇMEDİK"

SAMP-T projesinden hiçbir zaman vazgeçmedik ama dönem dönem iniş çıkışları oldu biraz Avrupa'dan kaynaklanan. Projeyi baştan beri hep destekledik. Önümüzdeki günlerde umarım bunun somut neticelerini hep birlikte göreceğiz.

F16'larla ilgili bildiğim akdarıyla bir kaç toplantı yapıldı. Son heyet galiba Ankara'ya gelecek ama karşılıklı gidip geliyorlar. Sıra kimde hatırlanmıyorum ama ziyaret trafiği devam edecek.

YORUMLAR 84
  • Ahmet.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato diye bir kurum yok. Bu avrupayı kurtaran amerikanın yakın müdahale için avrupa da kurmayı planladığı üslerin kolay bir yolu idi.nato amerikanın kurmuş olduğu ön karakoldur.amerika istemeden nato hic jir karar alamaz.hic hir hareket yapamaz..
    Cevapla
  • Hadi Yaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistanda S-300 var .. onlar versin!
    Cevapla
  • Ziyaretçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar çok mu yazım hatası olur?
    Cevapla
  • Hüseyin sevimli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu sahtekarların hiçbirşeyine güvenme yeceksin bizi rusyayla savaştırmak istiyor hedefleri büyük İsrail purecesi büyük kürdistan suriyede barzaniye ikinci kürdistanı kurduruyor ırakta olduğu gibi zaten verse nolacak işe yaramayacak sistem takıyorlar istediği zaman düşürüyor
    Cevapla
  • Çeşme 2 yıl önce Şikayet Et
    S400 savunma silahı ABD istemediğine göre kendi saldıracak bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak