Erkan Mumcu: Siyaset, kadro ve program işidir

Erkan Mumcu, siyasetin tekil bir meslek olmadığını belirterek, “Siyaset kadro ve program işidir. Tekil bir meslek değildir, toplumsal bir olgudur, ideolojik bütünlük, isabetli, tutarlı programı ve kadroyu gerektirir” dedi.

Erkan Mumcu: Siyaset, kadro ve program işidir
Erkan Mumcu: Siyaset, kadro ve program işidir
GİRİŞ 31.03.2022 17:10 GÜNCELLEME 31.03.2022 17:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm eski Bakanı Erkan Mumcu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir süre önce yaptığı görüşmenin kamuoyuna yansıyan kısmında bir takım senaryoların yakıştırıldığını ancak söz konusu görüşmede siyasi içeriğin yer almadığını hatırlattı.

Dünya zor bir süreçten geçiyor ve Türkiye haliyle bundan etkileniyor. Deneyimli bir siyasetçi olarak böyle bir dönemde elinizi taşın altına koymayı düşünmüyor musunuz?” şeklindeki soru üzerine Erkan Mumcu, şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la eski bakan Erkan Mumcu arasında 3 saatlik baş başa görüşmeCumhurbaşkanı Erdoğan'la eski bakan Erkan Mumcu arasında 3 saatlik baş başa görüşme

“Hariçten gazel okumayı sevmem. Bizim memlekette bir söz vardır; ‘kuş alayıyla uçar’ şeklinde. Futbol maçlarında oyunun düzenine, planına göre kadro kurulur. İdeolojik tutarlılık, gerçekçi, akılcı, program ve bunları uygulayabilecek bir kadro işidir siyaset. Tekil varlıkla olacak iş değil. Zor meseleler var elbette ama aşılması imkânsız değil. İyi fırsatlar var Türkiye’nin önünde. Özelikle uluslararası konjonktür Türkiye’ye hem siyasi, hem de iktisadi avantaj sunuyor.”

TÜRKİYE’NİN SAYGINLIĞI ARTIYOR

Erkan Mumcu, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna arasındaki arabuluculuk girişimini başarılı bulduğunu belirterek, “Rusya-Ukrayna arasındaki arabuluculuk görevi Türkiye’nin önemini hatırlatıyor ve bu konudaki politika başarıyla yürütülüyor, Türkiye’nin saygınlığını artırıyor.” ifadesini kullandı. 

KAYNAK: İLKHAVADİS.COM / MÜSLÜM AKTÜRK
YORUMLAR 5
  • Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    eee ne yapalım yani. durdu durdu şimdi ülke yönetmek mi canı çekti şimdi.
    Cevapla
  • adnan 2 yıl önce Şikayet Et
    ak trenden inenler asla kaale alınıp partiye davet edilmemelidir.
    Cevapla
  • Erdal 2 yıl önce Şikayet Et
    Erkan mumcu bir devdi.Ancak ciddibir hata yaptı.
    Cevapla
  • DİYAR-I BEKİR 2 yıl önce Şikayet Et
    ben SEVMEM : KENDİSİNİ YETİŞTİRMİŞ BİRİDİR.aynen dedesi demirel ğibi .LAKİN ĞÜVENİLMEZ.
    Cevapla
  • Doğrucu Davud 2 yıl önce Şikayet Et
    Ama birileri emperyalist haçlı batı gavurunun tali bayi'si olarak bu işi yapıyor veya yaptığını zannediyor, sivri zekalar da onlara oy veriyor !..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak