Bülent Turan'dan Başkent Kulisi'nde son dakika açıklamalar

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi'nde soruları yanıtladı.

GİRİŞ 03.04.2022 13:41 GÜNCELLEME 08.04.2022 09:11
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi'nde soruları yanıtladı. Turan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

BABACAN'IN SÖZLERİNE TEPKİ

Sayın Babacan'ın bu sözlerini kötü niyet olarak görüyorum. Kılıçdaroğlu'nun her söylediğini tekrarlayan biri oldu. Bu insanların yüzde 50+1 alıp iktidar olma hedefleri yok. Yüzde 1, 2 oy alıp Erdoğan'ı devirme hedefleri var. 

Ben iş adamlarını siyasetiyle değerlendirmek istemem. Konuştum kendisiyle, böyle yapmak istemezdim dedim. İhaleyi almayana almış demek, ihale olmuşken olmamış demek büyük haksızlık. Dilin ayarı yok ama bu başka bir şey.

Sabiha Gökçen Havalimanı yapılırken Kemal Kılıçdaroğlu, "Hangi uçak inecek?" dedi. Bugün Sabiha Gökçen dünyanın en çok kullanılan altıncı havalimanı. 

Hiç araç geçmese, ambulans için lazım. Zaten devlet bunu yaptırırken bir birim bulması lazım. İster faize, istersen altına, bir şeye bağlaması lazım. Köprü olduğu için araca bağlanıyor. 45 bin araç ölçüm meselesidir. 

YAP İŞLET DEVRET MODELİ

Normal köprülerde vatandaş geçse de geçmese de aynı köprüyü ödüyor. Siz de ben de maaşımızdan, vergimizden aynı oranda para ödüyoruz. Yap işlet devretlerde geçenlerden para verdiği için, geçmeyenler daha az para veriyor. Bu ekstra bir imkan değil mi? 

Devlet, 10 yıl taksitle çok seri şekilde köprü yaptırıyor. Bitiminde devletin olacak bu köprü. 

Kamu yatırımı olarak değerlendiriliyor. Bunu çok garip bir tartışma olarak değerlendiriyorum. Köprüde 45 bine bağlanmış. 

(Köprüyü yapanların girdiği riskler ne?) Zamanında bitiremeyebilir, çok uzun süre olduğu için kar edemeyebilir, bakım masraflarını iyi hesaplamazsa farklı bir bedel çıkabilir. 

"BEŞLİ ÇETE" İDDİALARINA TEPKİ

Devlet yatırım yaparken de Hazine'den verdiği için bir farkı yok. Bu bir finans yöntemi. Bazısı ihaleyle yapar, bazısı yap işlet devretle yapar. Kaldı ki son zamanlarda birçok Avrupa ülkesi yap işlet devret modeliyle yapıyor. 

Ben yasama temsilcisiyim. Yürütmede yanlış olursa bunu tabii ki muhalefet dile getirir. Ancak olmayanla siyaset yapılmasına isyan ediyorum. CHP'li müteahhitleri sayıp onlara da çete mi diyeceğiz? CHP'liler bu ülkenin daha zengin insanları. Asla kabul etmiyorum ama AK Parti'nin beşli çetesi varsa CHP'nin 25'li çetesi var. CHP'deki çetelerin nasıl genel başkan değiştirdiğini, parti dizayn ettiklerini gördük. Çete aranacaksa AK Parti'de değil CHP'de aramak lazım. 

AKŞENER'İN A TAKIMI'NI DEĞİŞTİRMESİ

Bugüne bakarsak doğru görmeyebiliriz. İYİ Parti'nin kurulma sürecini hatırlayın. MHP'yi "milliyetçilikte eksik bulup daha milliyetçi olma" kavgası başlattılar. İddiam odur ki: Zayıf Türkiye olsun diyen malum yapılar nasıl ki CHP'nin başında genel başkan değişikliği yaptılar, aynı değişikliği MHP'de yapmak istediler. Başaramayınca başka bir parti kurarak dizayn etmeye çalıştılar. 

Koray Aydın meselesi, Yavuz Ağıralioğlu meselesi devede kulak. Vedat Yenerer şunu söylüyor: İYİ Parti'yi Türk milliyetçileri yönetemiyor. İstifa etti. Halaçoğlu hoca da istifa etti. Türkşen, kendisi için İYİ Parti'ye oy verenlerden özür diledi. İsmail Ok. Balıkesir eski vekili. Soros vakıflarında görev yapanlar en hassas görevlere getirildi diyor. 

Yarın ortak aday belirlenme sürecinde kim karşı çıkacaksa onlar tasfiye ediliyor. Yavuz Bey'in bir siyasi kimliği var. Onlar tasfiye ediliyor. 

Ben geçen hafta Almanya'daydım. Çanakkalelilerle buluştuk. Nerede bir Türk varsa orada olmayı görev biliyorum. Ama İYİ Parti'nin bir yetkilisi ben Almanya'dayken bir İYİ Parti yetkilisi, "Bülent Turan'ın ne işi var Almanya'da" dedi. Şimdi o kişi Yavuz Ağıralioğlu'nun yerine geldi. (İYİ Parti) Grubun birçoğu olmayacak, aynı gerekçelerle. 

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NÜN ÜCRETİ

Köprünün parası MKYK'da gündeme geldi. Ulaştırma Bakanımız tüm verileri verdi. 200 lirada karar kılındı. Bazı arkadaşlarımız 195 TL yapalım dedik. Sayın Erdoğan, "Asla" dedi. "Ama Sayın Cumhurbaşkanımız psikolojik sınır" dedik. "Ben halkı kandıramam" dedi. 

"KILIÇDAROĞLU ADAYSA BEN DE ADAYIM" 

Sayın Kılıçdaroğlu aday olursa ben de aday olacağım demiştim. Olursa, ben de adayım. Kılıçdaroğlu adaylığı istiyor. Çok ısrarcı. Ama sanıyorum ki CHP'yi dizayn eden o akıl, ortak adaylıkta Kılıçdaroğlu zor olacağı için ona rağmen bir aday belirleyecekler. 6'lı masadan hiçbiri aday olamayacak. Dışarıdan biri verilecek onlara. 

Sayın Karamollaoğlu 81 yaşında. Yaş olarak bizden çok büyük. Allah uzun ömür versin. Hatırası iyi olsun isterim. Vefatından sonra herkesin çok güzel şeyler söylemesini beklerim. Ama 50 yıllık bir hareketi bir vekile indirince, 6'lı masada CHP'nin figüranı haline getirince, Atatürk yaşasaydı Refah Partisi'ne oy verirdi vizyonundan Erbakan Hoca hayatta olsaydı CHP'ye oy verirdiye kadar düşüren bir anlayış çok düşündürüyor bizi. Erbakan Hoca'nın hayatı CHP'nin varlığına isyandır. 

Erbakan Hoca hayatta olsaydı, teravihin ilk gününü Ayasofya'da kılar, Erdoğan'ın alnından öperdi. 

SEÇİM KANUNU TEKLİFİ

Bir partinin genel başkanı kendi ilinden milletvekili seçilemiyorsa zaten o dükkanı kapatsın. Başından beri temsilde adalet, yönetimde istikrar diyoruz. Başından beri kanun kullanılan oyun daha net sandığa yansıması için yapılmış bir çalışmadır. 

Bu kanuna en çok CHP ve İYİ Parti evet dedi. Bu iki partinin de nasıl muhalefet yaptıklarını bilirim. Bu kanuna muhalefet yapmadılar. İYİ Parti kanun oylamasında AK Parti ve MHP'yle beraber "evet" dedi. 

YORUMLAR 116
  • ThyÇalışanı 1 yıl önce Şikayet Et
    seni de avaneni de 2023te seneye çok değil göndermesini bilicez arkana bakmadan kaçacaksın kurumda %99 bittiniz torpil her işiniz
    Cevapla
  • Burhan 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Cumhur ittifakı kazanacak
    Cevapla
  • Malatya 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu senin kafana hayal ettiklerin hiç alakası yok...
    Cevapla
  • Bjk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben milleti kandıramam dedi
    Cevapla
  • İmbaha 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın vekil bugün Erbakan yaşasaydı yine aynısını söylerdi
    Cevapla
  • AyYıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben onu bunu bilmem CÌDDÌ BÌR YIKIM ÇALIŞMASI VAR Cumhur ittifakı CÌDDÌ adımlar atmalıdır . Piyasa ekseni dar gelirli insanımız çok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...