Türkiye ile ABD arasında iş birliğini artırmak için önemli görüşme

Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması Ankara'da başlatıldı, iş birliği imkanları gözden geçirildi. ABD Ticaret Bakanlığı Müsteşarı yarın iş birliğini geliştirmek amacıyla yarın Ankara'ya gelecek.

Türkiye ile ABD arasında iş birliğini artırmak için önemli görüşme
Türkiye ile ABD arasında iş birliğini artırmak için önemli görüşme
GİRİŞ 04.04.2022 20:36 GÜNCELLEME 05.04.2022 00:00
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında İtalya'nın başkenti Roma'da ekimde gerçekleştirilen görüşmede varılan mutabakat uyarınca, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması'nın Ankara'da başlatıldığını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Victoria Nuland

Bakanlıktan yapılan Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasına yönelik ortak basın açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımız ile ABD Başkanı Biden arasında Roma’da 2021 Ekim ayında gerçekleştirilen görüşmede varılan mutabakat uyarınca, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması 4 Nisan 2022 tarihinde Ankara’da başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Bu kapsamda Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal'ın ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Victoria Nuland ile Ankara'da gerçekleştirdikleri heyetler arası görüşmede, ekonomik ve savunma iş birliği, terörle mücadele, bölgesel ve küresel meseleler dahil olmak üzere iki ülkenin ortak çıkarlarının bulunduğu konu başlıklarının gözden geçirildiği belirtilen açıklamada, "Türkiye ve ABD, Ukrayna’nın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına dair ortak taahhütlerini yinelemişlerdir. ABD, Türkiye’nin savaşa adil ve diplomatik bir çözüm bulunmasını kolaylaştırmak amacıyla sergilediği çabaları memnuniyetle karşılamıştır." denildi.

ABD Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Marisa Lago'nun da Stratejik Mekanizmanın ekonomik ve ticari boyutundaki iş birliğini geliştirmek üzere 5-6 Nisan'da Ankara'yı ziyaret edeceği aktarılan açıklamada, Türkiye ve ABD'nin, Stratejik Mekanizma çerçevesinde Dışişleri Bakanları düzeyindeki toplantıyı bu yıl düzenlenmeyi amaçladığı ifade edildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN, ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SİYASİ İŞLER MÜSTEŞARI NULAND İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak üzere Suriye, Azerbaycan, Ermenistan ve İsrail gibi bölgesel konular ele alınırken, enerji güvenliği, savunma iş birliği, ikili siyasi ve ekonomik ilişkiler değerlendirildi.

İstanbul'da 29 Mart'ta yapılan toplantının Rusya-Ukrayna müzakerelerine olumlu bir ivme kazandırdığı belirtilirken, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın sonlandırılması noktasında Türkiye'nin önemli bir rol üstlendiği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Türkiye'nin ateşkesin sağlanması ve insani koridorların açılması yönündeki diplomatik girişimlerini kararlılıkla sürdüreceği muhataplara aktarıldı.

Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasının hayata geçirilmesinden duyulan memnuniyet dile getirilirken, bu mekanizmanın ikili ilişkilerin seyrine pozitif etki yapacağı beklentisi ifade edildi.

YORUMLAR 54
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    UMARIM TÜRKİYE HAFIZASINI BİR KENARA KOYMAZ!!!!! ABD nin turkiyeye yaptıklarını herkes biliyor!!!
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    GERÇEKTEN YETER ARTIK!!! Türkiye'nin hala ABD den medet uman hali var!!!! Hasimlariyla mücadele yasasını bize uygulayan ABD ile stratejik işbirliği nasıl olucak bende anlamış değilim!!!!
    Cevapla
  • canturk 2 yıl önce Şikayet Et
    hedefsiz bir millet kanatsız oka benzer yolda giderken bile önünü göremez boşlukta suruklenır buyuk idealler ıcın buyuk hedefler koymamız gerekıyor hedefımız ne kadar buyukse alacagımız karda o kadar buyuk olur
    Cevapla
  • dikkat 2 yıl önce Şikayet Et
    abd nin hükümeti indirme emelleri olduğunu unutmayalım. ona göre görüşelim.
    Cevapla
  • vertel 2 yıl önce Şikayet Et
    Yine kullanmak için geliyorlar.Abd önce Türkiye için o senatosumdaki azgın senatörleri atsın senatodan.Ondan sonra rengine bakarız Abd nin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!