Kılıçdaroğlu, Erbakan hapse girsin diye imza atmış

Siyasette Karamollaoğlu'nun Erbakan sözleriyle ilgili tartışmalar sürerken, yeni bir gelişme yaşandı. Kılıçdaroğlu'nun, Erbakan'ın hapse girmesi için Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruya imza attığı ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu, Erbakan hapse girsin diye imza atmış
Kılıçdaroğlu, Erbakan hapse girsin diye imza atmış
GİRİŞ 06.04.2022 19:24 GÜNCELLEME 06.04.2022 19:24
Bu Habere 272 Yorum Yapılmış

Son günlerde siyasette merhum Başbakan Necmettin Erbakan hakkında yapılan açıklamalar tartışılıyor. Tartışma, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun, "Erbakan bugün yaşasaydı CHP'nin yanında yer alırdı" demesiyle başladı. 

Temel Karamollaoğlu: Erbakan yaşasaydı CHP ile olurduTemel Karamollaoğlu: Erbakan yaşasaydı CHP ile olurdu

Karamollaoğlu: Seçimlerde patlama yapacağız, CHP peşimize takıldıKaramollaoğlu: Seçimlerde patlama yapacağız, CHP peşimize takıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karamollaoğlu'na, "Temel Bey'in ebedi alemden, hocamla böyle bir irtibatı nasıl kurduğunu anlamakta zorlanıyorum. Tereciye tere satmasınlar. Böyle bir saçmalık olur mu?" sözleriyle tepki gösterdi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da Kanal7'de Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Erbakan Hoca dedikleri gibi hayata olsaydı teravihin ilk gününü Ayasofya'da kılar, Sayın Erdoğan'ın da alnından öperdi" dedi.

Bülent Turan: Erbakan Hoca hayatta olsaydı, Erdoğan'ın alnından öperdi!Bülent Turan: Erbakan Hoca hayatta olsaydı, Erdoğan'ın alnından öperdi!

Bu tepkilerden sonra Saadet Partisi'nden yeni açıklama geldi. Parti Sözcüsü Birol Aydın, "Erbakan Hocamız yaşarken ne oldu, bunları iyi idrak etmek gerekir. Hocamız sizin döneminizde ev hapsinde yaşadı, 'tekerlekli sandalye' gibi çirkin söylemlere muhatap oldu" ifadelerini kullandı.

AK Partili Bülent Turan ise, Birol Aydın'ın sözlerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da içinde olduğu bir cevap verdi. Turan şunları söyledi: 

"Erbakan Hoca cezaevine girmesin diye yasayı çıkaran AK Parti, yasayı veto eden Ahmet Necdet Sezer. Bunun üzerine tekrar çıkaran AK Parti. Yasanın iptali için AYM'ye götüren bugünkü kardeşiniz CHP."

KILIÇDAROĞLU'NUN İMZASI

Necmettin Erbakan hapse girmesin diye çıkarılan yasal düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunan isimlerden biri de o dönem CHP İstanbul Milletvekili olan Kemal Kılıçdaroğlu'ydu. 

Anayasa Mahkemesi'ne başvuruyu CHP adına Muharrem Kılıç ve Feridun Fikret Baloğlu ile birlikte 110 milletvekili yapmıştı. O milletvekillerinden bir tanesi de şu an CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu. 

YORUMLAR 272
  • Antepli Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Konuş bay temel bey
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Acikca bagimsiz yargiya müdahale baski
    Cevapla
  • emre19 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya kilictaroglunun oyle masum durduguna bakmayin. İcinde ne hainlikler gizleniyor. Sirf parti baskani sifatindan dolayi ileri gidemiyor. Soyle soylem ve eylemlerini inceledigimizde,Pkk ya mesruyet kazandirmak Hdpnin soylemlerini duymazdan gelmek,pkknin borazanciligini yapan aponun heykelini dikecegiz diyen demirtasi demokrasi abidesi gormek,hapiste niye tutuyoruz deyip destek vermesi meclise baraji gecemeyen hdp ye oy tahsiz etmesi,oy kaydirmasiAtaturkun partisi denen bir partidide boyle aymaz hareket etmesi neresi dogal, maazallah bir bosluk bir kaos ortamda ne kadar milli olur. Arkasini soylemek istemem.
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    boş beleş konuşmayın beyler...Erbakan hocamız geçmişdede bunlarla beraber oldu şimdide beraber olurdu hocamız memleketin bekası icin halkın refahıiçin chp ile elbette beraber olurdu.
    Cevapla
  • neco 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar abd kuklası ipleri aynı yerde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki