CHP Anayasa Mahkemesi'nin yolunu tuttu... İşte Seçim Kanunu'nda iptali istenen 3 madde

Son dakika haberi... Cumhuriyet Halk Partisi, Seçim Kanunu'nun 3 maddesinin iptali için yarın Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

CHP Anayasa Mahkemesi'nin yolunu tuttu... İşte Seçim Kanunu'nda iptali istenen 3 madde
CHP Anayasa Mahkemesi'nin yolunu tuttu... İşte Seçim Kanunu'nda iptali istenen 3 madde
GİRİŞ 10.04.2022 13:37 GÜNCELLEME 10.04.2022 13:37
Bu Habere 138 Yorum Yapılmış

CHP başvurusunda, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Seçim Kanunu'nda değişiklik yapan Kanun'un 3 maddesinin iptalini isteyecek.

İPTALİNİ İSTEDİKLERİ 3 MADDE

Dilekçe partinin hukukçu kurmayları tarafından hazırlandı.

İl ve ilçe seçim kurullarının oluşumları, kıdemli hakimler yerine birinci sınıf hakimler arasından kura çekimi ve üç ay içinde seçim kurullarının yeniden oluşturulması yönündeki düzenlemelerin Anayasa'ya aykırı olduğu için yürütmesinin durdurulması ve iptali talep edilecek.

CHP’li Altay: Seçim Kanununu Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğizCHP’li Altay: Seçim Kanununu Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz

 

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 138
  • Nazım 2 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu boşuna uğraşıyor. Seçimde en büyük hayal kırıklığına uğrayacak olan kendisi. İşin daha vahimi genel başkanlığı da kaybedecek bu beceriksizlikle devam ederse. Çünkü kendisi en başta milletin değerlerine karşı.Bunu da bu millet biliyor.Ekonomiden anlamadığı ortada.Daha eline yazılıp verilen kağıttaki yazıyı düzgünce okuyamıyor.Gidisatı ve milletin içini de okuyamıyor.
    Cevapla
  • Omer 2 yıl önce Şikayet Et
    Camiye Haayırrrr partisi, yine küffarlık peşinde...
    Cevapla
  • F.Ç. 2 yıl önce Şikayet Et
    Güçlendirilmiş parlamenter sistemin iki maddesi Türkiye'yi Avrupanın bir vilayeti haline getirmekten başka birşey değildir. Önemli olan diğer maddesi ise Belediye Başkanları nın görevden alınamayacak olması ki bu da Yerel yönetimlere ÖZERKLİK demektir. O da bölünmenin ilk adımıdır.
    Cevapla
  • Fuat 2 yıl önce Şikayet Et
    Sırf iktidarı devirmek için fakir fukaranın ekmeği ile oynarsanız !. . Onların bedduası bile sizi rezil rüsva eder ....
    Cevapla
  • Nefer 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz siyasi parti çöplüğüne dönmüştür. Demokratik olgunluğa erişmiş siyasi partiler seçimlere katılmalıdır. Bana göre tüm il ve ilçelerde teşkilatı olmamış , ilçe , il , genel kurul seçimlerini yapmamış partiler seçimlere katılmamalıdır. Siyasi partiler hazineden yardım almamalıdır. İl ve ilçe seçim kurulları başkanı hakimler den istekli olanlar arasından kura ile olmalıdır. Sandık torbaları okul içinde teslim edilmeli ,okul içinde teslim alınmalıdır. Seçim evrakları basit olmalı , doldurması kolay olmalıdır. Sandık kurulu evrak doldurmaktan işini yapamaz duruma gelmiştir. YSK dijital çağa ayak uydurmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız