Temel Karamollaoğlu: Bunu kamuoyuna ilk defa söylüyorum. Üçüncü ittifak olabilir

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Bunu kamuoyuna ilk defa söylüyorum. Seçim kanunuyla şartlar değişti, üçüncü ittifak olabilir” dedi.

GİRİŞ 14.04.2022 11:27 GÜNCELLEME 14.04.2022 11:27
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

6'lı ittifakta Cumhurbaşkanlığı seçimi için ortak aday çıkaramama krizi devam ederken ittifaktaki Saadet Partisi'nden üçüncü ittifak sinyali geldi. 

Karar TV’ye konuşan Karamollaoğlu, yeni seçim kanunu, seçim kurullarının yapısı ve ittifaka katılan siyasi partilerin milletvekili hesaplama sisteminin de değişmesinden bahsederek üçüncü ittifakın olabileceğini söyledi.

Karamollaoğlu, detaya girmek için erken olduğu belirterek, altılı masada konuşulanları işaret etti: Eski sistemde, ittifak eden partiler önce tek oymuş gibi ittifaklar arasında bölünüyor sonra milletvekilleri çıkıyor ve milletvekilleri kendi aralarında pay ediliyordu. Şimdi o avantaj kalktı. Yeni yollar aramak icabet eder. Bunu kamuoyuna ilk defa söylüyorum. Seçim kanunuyla şartlar değişti. üçüncü ittifak olabilir.

 

YORUMLAR 69
  • Sivasspor 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin yüzünden memleketimi zikretmekten çekiniyorum.Allah rahmet etsin Muhsin reis le durumu kurtarıyorum.80 yaşında neyin peşindesin eyy fitneçi.hiçmi Allah korkun yok hiçmi kuldan utanman yok.şöyle bir halkın içine girde boyunun ölçüsünü al.
    Cevapla
  • M. Engin Karatay 2 yıl önce Şikayet Et
    Nurettin Sözen de mi Kahraman Maras'li ?
    Cevapla
  • Sivaslı. 2 yıl önce Şikayet Et
    Temel karamollaoglu. Sivaslı. Deyil. Kahraman maraşli
    Cevapla
  • SuruçBaL 2 yıl önce Şikayet Et
    HDP yide katacaklar 1 dolarci zihniyeti
    Cevapla
  • Poyraz 2 yıl önce Şikayet Et
    Temel aga dediklerinle hareketlerin bir değil, senden ne köy olur ne kasaba.. Yenikapı da sivas günlerini hatırla, MHP milletvekili olmasaydı işin çok zordu.. Acımıştım o haline inan ki.. Doğru yolda değilsin.. Gafletten uyan, 6 lı masanın kırk ayağı var görmüyormusun..
    Cevapla
  • Ercan Taşdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    Vallahı bu temelden cacık olmaz ben şahsen ona guven fuymam
    Cevapla
  • Mete mete 2 yıl önce Şikayet Et
    Mikser gibi ortalığı , ülkemizi nasıl karıştırırım diye yeni formüller arıyor. Hayret bişey.
    Cevapla
  • M.T 2 yıl önce Şikayet Et
    Milli görüşe dışarıdan bakan birisi olarak bu adamaın Milli Görüşten olduğuna inanmıyorum. Erbakan hoca hakiki milliyetçiydi içi dışı aynıydı bu ise lutii zihniyetlilere güzelleme yapan, destek çıkan birisi. Milli Görüşten olması imkansız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt