Selahattin Demirtaş'tan İmamoğlu'na güzelleme!

Terör hükümlüsü eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Ekrem Bey'i takip etmeye çalışıyorum. Tüm baskılara rağmen elinden geldiğince hizmet etmeye, başarılı olmaya gayret ediyor. Olabildiğince kucaklayıcı olmaya gayret ediyor.” dedi.

Selahattin Demirtaş'tan İmamoğlu'na güzelleme!
Selahattin Demirtaş'tan İmamoğlu'na güzelleme!
GİRİŞ 12.04.2022 08:55 GÜNCELLEME 12.04.2022 08:56
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

HDP’li Selahattin Demirtaş kendisine iletilen Mansur Yavaş sorusuna “İsim değil ilkeler önemli” diyerek ve Ekrem İmamoğlu’nu överek yanıt verdi. Demirtaş’ın sözleri ‘Mansur Yavaş’a yeşil ışık’ olarak yorumlandı.

Terör suçlarından hapiste bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş pazar akşamı yeni bir mesaj yayınladı. Gazeteci Candaş Tolga Işık’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la ilgili sorusu üzerine avukatları aracılığıyla konuşan Demirtaş, “Biz cumhurbaşkanı adaylığında isimden çok ilkelere bağlı olup olmayacağına bakarız.” ifadelerini kullandı.

HDP’nin Eylül 2021’de açıkladığı tutum belgesine işaret eden Demirtaş, kendisinin de hala aday olduğunu hatırlattı. Demirtaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu takip ettiğini ve baskılara rağmen başarılı bulduğunu da dile getirdi.

Demirtaş, HDP'nin tutum belgesindeki ilkeleri uygulayabilecek ve kazanabilecek bir samimi adayı destekleyebileceklerini belirtti. Demirtaş şunları söyledi:

"Millet İttifakı kendi adayını kendi belirleyecektir, isim noktasında bizim kendilerine bir dayatmada bulunmamız söz konusu olamaz. Ancak eğer ki aday geniş kesimlerin de ortak adayına dönüşecekse bu durumda adayı belirlerken bu kriterleri göz önüne alacaklardır diye düşünüyorum, isim noktasında bugün herhangi bir fikir beyan etmem doğru olmaz. Ancak ben şahsen Ekrem Bey'i de takip etmeye çalışıyorum, tüm baskılara rağmen elinden geldiğince hizmet etmeye, başarılı olmaya gayret ediyor. Olabildiğince kucaklı olmaya gayret ediyor, Anadolu’da toplumsal karşılığı da olduğunu görebiliyorum."

"ATLANTİK PROGRAMININ ADAYI OLACAK"

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem, Millet İttifakı’nın programının HDP’nin tutum belgesiyle uyumlu olduğunun altını çizdi. Demirtaş’ın açıklamasının PKK’nın mesajı olduğunu, cevaptan da anlaşıldığı üzere PKK’nın isim takıntısının olmadığını kaydetti.

Senem şunları söyledi:

“Kamuoyunda bazı yanlış algılar var. ‘Millet İttifakı kötü ama Mansur Yavaş iyi’ deniyor. Ama üzerinden atlanan bir şey var. Yavaş, Millet İttifakı’nın belediye başkanı. Yavaş’ın Millet İttifakı’ndan farklı hangi söylemi var? Bugüne kadar Türkiye’nin kırmızı çizgisi olan konularda sessiz kalmak dışında farklı hiçbir şey görmedik. Millet İttifakı’nın adayı olacak kişi, o birlikteliğin programını kabul ederek aday olacak. Atlantik destekli bir cephenin adayı olacak. Yani Millet İttifakı’nın adayı kim olursa olsun Atlantik programının adayı olacak. Demirtaş da bunu bildiği için kimseye olumsuz bakmıyor. Haklı olarak ismin önemli olmadığını söylüyor. Demirtaş’ın açıklamasını Yavaş’a yeşil ışık olarak değerlendirebiliriz. Ekrem İmamoğlu ise eylem ve söylemleriyle Atlantik programına en uygun isim. Demirtaş’ın övgüsü de ondan.”

KAYNAK: AYDINLIK GAZETESİ
YORUMLAR 51
  • Doğru. 2 yıl önce Şikayet Et
    Aman başkası aday olmasin,İnsallah ekrem imamoğlu aday olur,
    Cevapla
  • HALİM AKTAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    E Selahattin hapishanede sıkıldı artık son umudu Ekrem İmamoğlu olmuş baksanıza ALLAH ne teröriste nede Ekrem İmamoğlu na fırsat vermesin İNŞALLAH Mansur yavaşla da anlaşamadı zati akp vede mhp ona hiç imtiyaz yani merhamet göstermez çünkü şuanki hükümet terörü vede PKK terör örgütünü yeriyle kazıma peşinde umudu Ekrem İmamoğlu İNŞALLAH ALLAH.C.C.LU Ekrem İmamoğlu na vede ne selattin demirtasa nede teröriste fırsat vermesin İNŞALLAH bunu bir daha üstüne basa basa diyorum
    Cevapla
  • Habib 2 yıl önce Şikayet Et
    Akıl babalarinin kim oldugu çok aşikar. Biz biliyorduk bilmeyenlerde bilsin. Kemalin hiç şansi yok zaten hic bir denklemdede yoktu. Kendini desdeklemeleri icin yabanci konsoloslara fikir onaylatmaktan tutunda bidon a gönderdigi kutlama mesajlarina kadar. Şer ittifaki diyorlardi da inanmiyordum. Ama tamda üstüne oturuyor
    Cevapla
  • Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    Memleketi yağmaladı akpe ve yandaşları Hala putusuzca hdp ye saldırıyorlar arpalari eksildi Hırsızlar ile mafya el el
    Cevapla
  • Ddd 2 yıl önce Şikayet Et
    ...dedi terörist tırşıkçısı..
    Cevapla
  • Gökhan kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Bozacının şahidi şıracı. Utanmazlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!