HDP'den İYİ Parti'ye yanıt: 6'lı masanın HDP'siz bir geleceği yok!

İYİ Parti'li Recep Taner, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın "7 parti birlikte hareket ediyoruz" açıklamasına "HDP’nin olduğu yerde biz olmayız ”diye karşılık verdi. HDP'li Batyar Önsel ise, “O masanın HDP'siz bir geleceği yok” dedi.

GİRİŞ 19.04.2022 17:49 GÜNCELLEME 19.04.2022 17:50
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar bir televizyon programında "7 parti birlikte hareket ediyoruz" demişti. Sancar'ın sözleri 6’lı masa ortağı İYİ Parti tarafından tepki ile karşılanmıştı. İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner ittifakın mümkün olmadığını belirterek, “İYİ Parti’nin olduğu yerde HDP olmaz. HDP’nin olduğu yerde biz olmayız” sözleriyle net tavır sergilemişti.

AYDIN’DAKİ İL BAŞKANINI TANIMADI

HDP Aydın İl Başkanı Aysel Batyar Önsel, 6’lı masaya meydan okuyan açıklamalarda bulundu. Önsel, “HDP'siz o masanın Cumhurbaşkanlığı seçimini alma şansı yok” dedi. İYİ Parti’nin sözlerinin kendilerini ilgilendirmediğini vurgulayan Önsel, il başkanı Recep Taner’in de kim oluğunu bilmediğini söyledi.

“HDP’SİZ BİR GELECEĞİ YOK”

Önsel yaptığı, “Recep Taner kimdir, nedir? İYİ Parti'yi takip etmediğim için de ne dediğini bilmiyorum. Ben il başkanı kim bilmiyorum. Paşa gönülleri bilir. Bizim ittifakımız bellidir. 3. yoldur ve demokrasi ittifakıdır. Mithat Sancar hocanın söylemi de ona tekabül etmez. Kimse ile 6'lı masanın herhangi bir bileşeniyle bir yarış halinde değiliz. Açıklamaya bütüncül bakılması lazım. İYİ Parti'nin şöyle demesi böyle demesi bizi ilgilendirmez. Zaten o masada yokuz ama o masanın HDP'siz bir geleceği yok. HDP'siz o masanın Cumhurbaşkanlığı seçimini alma şansı yok” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: MANŞET AYDIN
YORUMLAR 103
  • yazıcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Hdp diğer altılı ganyanın gösteremediği dürüstlüğ gösteriyor sçık açık biz yedi kızkardeşiz diyor ötekiler DANSÖZLER GİBİ KIVIRIYORLAR Halkımız bunu görmeyecek kadar kör olsmaz.
    Cevapla
  • nedim 2 yıl önce Şikayet Et
    meral amerikadan bir fırça yer sus pus olur
    Cevapla
  • Adsız 2 yıl önce Şikayet Et
    muhteşem 7 li yolunuz acik, yeriniz bataklik
    Cevapla
  • Asyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun HDP ye 6 partiyi tek başına rehin almış.Kimsenin gıkı çıkmıyor valla.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Millet sizin bu ali cengiz oyunlarınızı yemez Türkiye de kimin kimin kuklası olduğu ortaya çıktı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak