Bülent Turan'dan muhalefet partilerine: Yeni mi aklınıza geldi?

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'deki 23 Nisan oturumuna katılmamasını eleştiren muhalefet partilerine yanıt verdi. Turan, "Yeni mi aklınıza geldi" diyerek muhalefete sert tepki gösterdi.

Bülent Turan'dan muhalefet partilerine: Yeni mi aklınıza geldi?
Bülent Turan'dan muhalefet partilerine: Yeni mi aklınıza geldi?
GİRİŞ 24.04.2022 12:03 GÜNCELLEME 24.04.2022 12:08
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu'nda 23 Nisan için özel oturum yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başka bir programı olduğu için, TBMM'deki oturuma katılmadı. 

Genel Kurulda, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Türkiye Cumhuriyeti'nin ve ordunun başkomutanı sıfatını taşıyan Cumhurbaşkanı'nın ilk önce milletvekillerinin önünde, Anıtkabir'de bizim önümüzde durması gerekirdi. Meclis iradesi burada tecelli ederken Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişinin İstanbul'da ayrı bir program yapması millet iradesine saygısızlıktır." dedi. Bunun üzerine AK Parti ile CHP milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

TBMM Başkanı Şentop, uzun bir süre önce bayramlarla ilgili bir düzenleme yapıldığını, 23 Nisan'da Anıtkabir'de yapılan törenlere Meclis Başkanı'nın başkanlığındaki heyetin gittiğini belirtti.

Tartışma sırasında AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan söz alarak Özkoç'a yanıt verdi. Turan, "23 Nisan, 85 milyonun heyecan ve onurla kutladığı özel bir bayram. Bu bayramda farklı saiklerle gerekçelerini bildiğimiz yaklaşımlarla 'fitne' diye ifade edilecek yaklaşımlarda bulunmak doğru değil. Bu, bugünün ruhuna, mehabetine yakışmayan bir tarz." dedi.

"YENİ Mİ AKLINIZA GELDİ?"

Bülent Turan, daha sonra konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"İktidar alternatifi olması gereken muhalefet; bizde zaman kaybı, sığ tartışmaların, gereksiz polemiklerin odağı maalesef. Dünyada ve ülkemizde bu kadar yoğun gündem varken bu polemiklerin kime ne faydası var?

Son olarak Gazi Meclis’in açılışı ve gözümüzün nuru çocuklarımızın bayramı olan 23 Nisan gibi özel gündemle toplanmamıza rağmen, bayramın ruhuna uygun olmayan tavırlara şahit olduk.

Cevap verirken bile hicap duyuyoruz; ancak gerçekleri haykırmak da boynumuzun borcu. Cumhurbaşkanımızın devlet yönetim tecrübesinin zekatı bile bu muhalefeti ihya eder. Keşke konuştukları kadar biraz tarihe, arşivlere baksalar.

Bakınız 1982’ye kadar Meclis’te 23 Nisan özel oturumu hiç olmamış. Dolayısıyla Atatürk, İnönü, Bayar, Gürsel, Sunay, Korutürk zaten gelmemiş. Sonraki yıllarda Özal ve Demirel gibi liderler de hiç gelmemiş. Sezer, Gül, Erdoğan zaman zaman gelmiş.

Tabii ki Cumhurbaşkanı Meclis’e gelebilir; ama Cumhurbaşkanı da Meclis Başkanı da benim dercesine her yıl gelen tek isim Kenan Evren olmuş. Tüm programlar, Anıtkabir ziyareti, özel oturumlar, törenler hep Meclis Başkanının riyasetinde yürütülmüş. Meclis Başkanımız Sayın Mustafa Şentop, 4 yıldır Anıtkabir’deki törenlere öncülük ediyor. Muhalefetin bu durumu yeni gündem yapmasının, halk arasında “jeton yeni mi düştü?  Günaydın!” demekten başka açıklaması olamaz.

Sayın Erdoğan’ın her ilgili törende Anıtkabir’e gittiği herkesin bildiği bir hakikat. Fakat Meclis’in açılış yıl dönümünde yıllardır süregelen teamül Meclis Başkanının öncülüğünde yapılan Anıtkabir ziyaretidir.

Eğer konu Meclis’teki özel oturuma gelmekse Sayın Akşener’in de başka birçok genel başkanın da katılmadığını hatırlatmak isterim. Bu tartışma sığ ve anlamsız. Muhalefetin çetelesi, algı, provokasyon ve iftira ile dolu olmamalı. Türkiye'nin geleceği için katkı sunmak hepimizin görevi.

Bu kadar rahat yalan söylemek, bu kadar rahat iftira atmak, bu kadar rahat ithamda bulunmak; siyasetin değil, ahlakın ve karakterin konusu."

YORUMLAR 51
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten o partinin karaktersiz dolu olduğu herkesçe biliniyor bi kendileri bilmiyor!
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    CHPye şirin görünmek için atalarına tapınmayı bırakın cepheye altın tepside cennet şarabı verseniz yine de yaranamazsınız zira CHP müslümanları sevmez
    Cevapla
  • efgan 1 yıl önce Şikayet Et
    Engin özkoç sana kırmızı bir araba alacam onunla oyna böyle yalan dolanla bilmediğin işlere burnunu sokma
    Cevapla
  • adboz40 1 yıl önce Şikayet Et
    ne yapacak cumhurbaşkanı katılınca,ordakilerin başı göğemi erecek,belliki ,her sene aynı terane,belliki önemli birçalışması var,siz önce hdp yle gizli ittifakınızı bu halka bir açıklayın,halk anlayacağını anlar
    Cevapla
  • aykrbi 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel kapak olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler