HDP'den CHP'ye sözde soykırım tepkisi: Kiminle helalleşeceksiniz?

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun sözde soykırıma destek olduğu paylaşımla ilgili soruşturma başlatılırken CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın 1915 olayları hakkındaki paylaşımı HDP Sözcüsü Ebru Günay'ın tepkisini çekti.

HDP'den CHP'ye sözde soykırım tepkisi: Kiminle helalleşeceksiniz?
HDP'den CHP'ye sözde soykırım tepkisi: Kiminle helalleşeceksiniz?
GİRİŞ 25.04.2022 12:40 GÜNCELLEME 25.04.2022 12:48
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

HDP Sözcüsü Ebru Günay, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın sözde Ermeni soykırımı konusunda yaptığı açıklamaları alıntılayarak tepki gösterdi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 24 Nisan tartışmalarla geçti.

Ermeni lobilerinin, sözde Ermeni soykırımı olarak belirlediği 24 Nisan tarihi, Türkiye'ye karşı asılsız iddialar ve iftiraların etrafında bir kenetlenmeye yol açıyor.

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'ndan tepki çeken paylaşım! HDP'ye özendiCHP'li Sezgin Tanrıkulu'ndan tepki çeken paylaşım! HDP'ye özendi

HDP'den yeni provokasyon! TBMM'ye kanun teklifi verdiHDP'den yeni provokasyon! TBMM'ye kanun teklifi verdi

Bu kapsamda lobilerin yurt dışı çalışmaları ile harekete geçen iftira odaklarının yanında yurt içinde bu görevi HDP üstleniyor. Başta hükümet üyeleri olmak üzere birçok kesimden büyük tepki çeken bu adıma karşı, CHP'den cılız bir ses yükseldi.

ÖZTRAK'IN AÇIKLAMASI HDP'YI KIZDIRDI

Parti adına açıklama yapan Sözcü Faik Öztrak, bir tweet atarak konunun tarihçilere bırakılması gerektiğini söyledi.

Öztrak, "Herkes kendi işine baksın. Tarihçi kendi işini, siyasetçi kendi işini yapsın. Tarihte nelerin yaşandığına siyasetçiler değil; tarihçiler karar verir. Siyasetçinin görevi yasayla tarihten husumet çıkarmak değil; geleceği inşa etmektir. Gönül yıkan değil, Gönül yapan olmaktır." ifadelerini kullandı.

CHP'nin bu tepkisi ise resmi olarak ittifakta olmamasına rağmen siyasi olarak dışardan CHP destekçisi HDP'de huzursuzluğa neden oldu.

"KİMİNLE HELALLEŞECEKSİNİZ?"

Öztrak'ın paylaşımını alıntılayan HDP Sözcüsü Ebru Günay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çıkışını hatırlattı.

Günay, "Siyaset, toplumdan yana değilse kimin işine yarar? Siyaset geçmiş, gelecek ve şimdiye dair söz kurarak değişimi talep eder. Tarihte nelerin yaşandığına tam da egemen siyasetçiler karar verdiği için itiraz ediyoruz. Mesela siz kim adına ve kiminle helalleşecektiniz?" dedi.

CHP'li Sezgin Tanrıkulu hakkında sözde Ermeni soykırımı soruşturmasıCHP'li Sezgin Tanrıkulu hakkında sözde Ermeni soykırımı soruşturması

YORUMLAR 12
  • oben 2 yıl önce Şikayet Et
    bizim kazamız olan Develi'de Türk ve ermeni nüfus denk gibiydi derler büyüklerimiz yakın zamana kadar beraber yaşamışız hala isimleri söylenir evleri mevcut sonraları İstanbul'a göç eylemişler hiç kavga etmemişler çok yemek tarifi onlardan kalmış acaba katliam yapsaydık bu Ermenilerin neden bizim nüfus kadar denk olduğu söylenir
    Cevapla
  • hammert 2 yıl önce Şikayet Et
    Hammert benim ecdadım soykırmcı olsaydı arablar bile arapca konuşamazdı kürtlere kürceyi yasaklayan osmanlı değildi
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    meğer ülkemizde ne kadarrrr ermeni varmışta türk milleti uyumuş.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlıda techir ya da soykırım olsaydı bugün hdp olmazdı.
    Cevapla
  • YAŞAR DOLU 2 yıl önce Şikayet Et
    HDP Kürt değil ermeni partisidir. CHP'ye kimle helalleşecektiniz derken doğru söylüyor. Yalnız CHP'nin bütün siyasetinin laftan ibaret olduğunu bugüne kadar anlamaları gerekiyordu. CHP parti değil yıkma yok etme müessesesidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı