Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Çamlıca Camii Konferans Salonu'ndaki İstanbul Mushafı'nı Takdim ve Tanıtım Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
GİRİŞ 27.04.2022 16:25 GÜNCELLEME 27.04.2022 17:06
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Çamlıca Camii'nde bulunan İstanbul Mushafı'nı Takdim ve Tanıtım Programı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

Türk İslam sanatının en güzide eserlerinden biri olarak tarihteki yerini alacağına inandığım eseri hazırlayan Hüseyin Kutlu hocamızı tebrik ediyorum. İstanbul, ecdadın alimlere ve sanatkarlara gösterdiği ilgi, verdiği destek sayesinde asırlar boyunca doğudan ve batıdan gelen pek çok ilim ve sanat erbabına ev sahipliği yapmıştır. 

GELENEĞİ OLAN SANATLARIMIZI YOZLAŞMAYA KARŞI KORUMAK MECBURİYETİNDEYİZ

Fatih Sultan Mehmet Han'dan günümüze İslam ve Türk coğrafyalarının kültür sanat merkezi olan İstanbul, bu alanlarda da dünyaya yön vermiştir. Hayatımızın her alanını ama özellikle de geleneği olan sanatlarımızı yozlaşmaya karşı korumak mecburiyetindeyiz. Konu Kuran-ı Kerim ise burada assa, riya, kibir söz konusu olamaz. 

Hepimizin bildiği gibi Kuran-ı Kerim'in ilk emri 'oku' ayetidir. Oku ve yaz emri, insana bilmediğini öğretendir. İçeriğinden bağımsız olarak yazının kendisi öylesine kıymetlidir ki büyüklerimizin üzerinde yazı bulunan herhangi bir kağıdın ayaklar altında bulunmasına rıza göstermediğini hatırlıyoruz. Medeniyetimiz, kültürümüz, her türüyle yazıyı işte böyle bir yere koymaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan

DÜNYADA IRKÇILIK TIRMANIŞA GEÇTİ

Tarihte farklı medeniyetlerin yükselişi ve düşüşüne şahitlik ediyoruz. Dünyanın son bir kaç asrına Batı medeniyetinin damga vurduğunu söylemek yanlış olmaz. Batı medeniyeti, dünyayı asıl sanatı, kültürü, sineması, müziği, sporu yani modern tabirle yumuşak güç unsurları denen içerik üretimi ile istila etmiştir. Mesela interneti, sosyal medyayı kullanmak herkesin hakkıdır. İçeriğini siz üretmiyor, dilini ve mesajını siz yönetmiyorsunuz hak ve kolaylık olarak gördüğünüz şey kısa sürede gönüllü olarak sizi esir alan bir silaha dönüşür. Dünya yeniden ırkçılığın, İslam düşmanlığının yükselişe geçtiği bir döneme geçti. Avrupa'da ırkçı partilerin iktidara ortak alma desteklerine ulaşmaları üzüntü verici bir tablodur. 

 

-

YORUMLAR 25
  • Abdülbaki Yeşil 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis seni bu yüzden Allah cc için çok seviyorum. Seni Ebu Leheb ler Ebu Cehiller sevmez. Yüreği imanlılar ölümüne sever.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt li zor duruma el atılması elzemdir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT ülkemiz için bir iniş, Hangi Dünya ülkelerinde erken 45 ila 50 yaşta emeklilik var, Türk halkımız çıkarları için stokçuluk, fırsatçılık, çalışmadan hakketmeden maaş ister isterseniz cennette satın alınsın halkımız için, aslında ülkemiz son 20 yıldır huzura ve güzelliğe kavuştu ama halkımız bunların asla değerini bilmiyor.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt çıkarsa herkess 50: yaşında emekli olsun memleket batsın bazıları çok sevinir
    Cevapla
  • Ibrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Memleket batmaz hemsooo buradan peşkeş çekiliyor yanlış yapılıyor kaç maas birden alıyorlar vatandaş gariban hak ettiğini alacak hak edende hak ettiğini istediğinde vatan batmazzzzz
    Cevapla
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen bu Eyt ye bir el atın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti