Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Putin, Türkiye'de gerçekleşen takas dolayısıyla Erdoğan'a teşekkür etti.

GİRİŞ 28.04.2022 13:42 GÜNCELLEME 28.04.2022 15:06
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya ve ABD arasında dün Türkiye'de gerçekleşen takasın yanı sıra Ukrayna'daki savaşa dair gelişmeler ele alındı.

PUTİN'DEN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Rusya Devlet Başkanı Putin, görüşmede, Rus pilot Konstantin Yaroshenko ile Amerikan deniz piyadesi Trevor Reed'in Milli İstihbarat Teşkilatı'nın koordinesi ve gözetiminde dün Türkiye'de gerçekleşen takası dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkiye'nin bu takasa aracılık etmesinin barışa, diyaloğa ve işbirliğine verdiği önemin nişanesi olmasının yanı sıra arabuluculuk misyonu açısından da anlamlı olduğunu belirtti. Mili İstihbarat Teşkilatının takas sürecinde üstlendiği role işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, istihbarat birimleri arasındaki eşgüdüm ve yakın diyaloğun devam ettirilmesi gerektiğini; bunun bölgedeki insani trajedilerin önüne geçilmesine ve istikrar ortamının sağlanmasına katkı yapacağını ifade etti.

KALICI BARIŞ ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sonlandırılması için de inisiyatif almaya ve barışa giden yolda arabuluculuk yapmaya hazır olduklarını belirterek, İstanbul görüşmelerinde yakalanan ivmeyi artırarak bölgede kalıcı barışı bir an önce tesis etmek istediklerini dile getirdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin iki komşusu arasındaki bu krizin aşılması ve sulhün hakim kılınması için yürüttükleri çabaları kararlılıkla ve samimiyetle devam ettireceklerini vurguladı.

Beyaz Saray'dan, ABD ve Rusya arasındaki tutuklu takasından dolayı Türkiye'ye teşekkürBeyaz Saray'dan, ABD ve Rusya arasındaki tutuklu takasından dolayı Türkiye'ye teşekkür

YORUMLAR 39
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd deki helak müdürünü takasta niye kullanilmadı
    Cevapla
  • Turancılar 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar büyüttünüz takas işini, herhanhi nir yerde olabilecek bir olay
    Cevapla
  • Ibrahim y 2 yıl önce Şikayet Et
    Rus Ukrayna savaşı biter bitmez Rus Türkiye ittifakı kurulacak ve AB senin anasını aglatacaklar bundan emin olun.
    Cevapla
  • Bumin 2 yıl önce Şikayet Et
    İttifak kurulalı çok oluyor , suriye karabağ vs hersey danışıklı
    Cevapla
  • Goksel 2 yıl önce Şikayet Et
    Mardinli, Suriyeliler de cebine bakıyordu, şimdi giden ülkelerinin peşine bakıyor. Zavallı şey, hiçbişeyden anlamadığınız için paso Hdp ye oy vermenizin sebebi ortaya çıktı. Kürt de oyu al.
    Cevapla
  • ERDAL 2 yıl önce Şikayet Et
    abd si rusu hepsi tşk eder Ülkemize amma bi meral kılıçdaroğlu ettiremezsin bunlara kendi ülkelerine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında imzaladı! Maduro'dan Türkiye duyurusu: Erdoğan'a selamımı iletiyorum
ABD ve İran'dan gizli toplantı