ASAL Araştırma mayıs ayı anketini yayınladı! İşte son anketten çıkan sürpriz sonuçlar!

Asal Araştırma Şirketi'nin 30 büyükşehirde yaptığı anket çalışmasında, Cumhur İttifakı'nın oyu yüzde 44.1, Millet İttifakı'nın oyu ise yüzde 38.1 olarak ölçüldü.

ASAL Araştırma mayıs ayı anketini yayınladı! İşte son anketten çıkan sürpriz sonuçlar!
ASAL Araştırma mayıs ayı anketini yayınladı! İşte son anketten çıkan sürpriz sonuçlar!
GİRİŞ 09.05.2022 12:08 GÜNCELLEME 09.05.2022 12:23
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Asal Araştırma Şirketi, 5-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında 30 büyükşehirde yaptığı anket çalışmasında vatandaşlara, "Bu pazar genel seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusunu yöneltti.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN OY ORANI YÜZDE 44.1

Toplam 2 bin 400 vatandaşla görüşülen ankete göre, Cumhur İttifakı'nın ortağı AK Parti yüzde 35.1 oy toplarken ittifakın diğer üyesi MHP ise yüzde 9.0 oy aldı. Böylece Cumhur İttifakı'nın toplam oy oranı yüzde 44.1 oldu. Aynı şirketin Nisan ayı anketinde Cumhur İttifakı'nın oyu yüzde 45.0 olarak ölçülmüştü.

MİLLET İTTİFAKI'NIN OY ORANI YÜZDE 38.1

Millet İttifakı'nın ortağı CHP yüzde 25.8 oy alırken ittifakın diğer ortağı İYİ Parti ise yüzde 12.3 oy topladı. Böylece ittifakın toplam oy oranı yüzde 38.1 oranında kaldı. Aynı şirketin Nisan ayı anketinde Millet İttifakı'nın oyu yüzde 36.9 olarak ölçülmüştü.

GELECEK VE DEVA'NIN TOPLAM OYU YÜZDE 2.5

Ankette, HDP yüzde 10.4 oyla yüzde 7'lik seçim barajını aşarken Ali Babacan'ın genel başkanı olduğu DEVA Partisi yüzde 1.8 ve Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi ise yüzde 0.7 oy aldı. Nisan ayı anketinde DEVA Partisi'nin oyu yüzde 1.9, Gelecek Partisi ise yüzde 1.0 oy olarak ölçülmüştü. Ankette, Saadet Partisi yüzde 1.0 ve diğer partilerin ise yüzde 3.9 oy aldığı belirtildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 55
  • Selma demirci 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen araştırmıyorsan araştıranlara laf atma meral gürer dedesi diyarbakır ermenisi kadınhanı köyünden osmanlıya baş kaldırdılar selaniğe sürgün edildiler emanuel karasu ve itihatçiler osmanlıyı yıktı bunun dedesigiller geldiler kahrolsun istibdat yaşasın hürrüyet diyor yani yüzyıl önce yıktıkları osmanlıyı dirilten Erdoğan destekçileri ben ve benim gibi dedesi Çanakkale de şehit ibrahim demirin torunuyum Meral ve kemale sorun babasını değil dedesini nerede imiş bu topraklarda şehit kimi var dedeniz kim nereden geldi der sorarsanız tabiki söyler
    Cevapla
  • ŞİPTAR 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz görmezden gelseniz de barajları aşıyoruz Meclise geliyoruz %7 Yeniden REFAH Yeniden Erbakan
    Cevapla
  • Koray bey 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok komiksiniz ya
    Cevapla
  • Gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    İp nasıl oluyor da o kadar oy alabiliyor. Daha şehidimize küfür eden Lütfü yü sırf parası için partiden atamadilar.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına suriyeli afganlara ülkeyi teslim ettik. Ülkelerine donmeliler.
    Cevapla
  • Zeugma 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeniden refah partisi
    Cevapla
  • Müslüm Gencebay 1 yıl önce Şikayet Et
    Ailesi Diyarbakırdan Selanik'e sürülen Ermenilerden olan Meral (Gürer) Akşener e mi? Kendisi zaten Ermeni bir soya sahip olan Kemal (Karabulut) Kılıçtaroğlu'na mı Komünist Ermeni Partisi olan Hdp ye mi Yoksa bunlarla hep beraber iş tutmaya çalışan 6 - 1 masa ittifakına mı oy vereceğiz? Bu ne Erdoğan'ı devirme meselesi ne hükümeti değiştirip ülkeyi ileri medeniyetler seviyesine çıkartma meselesi Mesele ülkemizi bölme meselesidir. Chp yi lav ettiler kşmse farkında değil Atatürkün adının ardına gizlenen ermeni koministler doldu partiye Kaftancıoğlunu iyi araştırın kim getirdi nerden geldi geçmişi bey zaten olayı çözersiniz Kusura bakmayın teşekkür ederim
    Cevapla
  • Cevap 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen kendini tarif etmişsin herhalde
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Nüfus memurumusun nereden biliyorsun yoksa doğduğunda kaydını sen mi yaptın ayıp günah iftira yakışmıyor.
    Cevapla
  • Ankarali 1 yıl önce Şikayet Et
    Aziz Nesin mekanın cennet olsun
    Cevapla
  • Süleyman 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke türkiyenin %65şi senin görebildiğin gibi görebilse ah kardeşim ah bizi eskisi gibi hatta daha fazlası suriye gibi ırak gibi vatansız bırakmaya çalışıyorlar kamal kılıcı ben seçmedim veya parlementoda oylanmadıki herşey ortada zaten ama içimizdeki jönler yokmu
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen nasıl bir yaratıksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kayyım iddiaları gündeme bomba gibi düştü! TFF'den açıklama...
TIR yolcu minibüsünü biçti! Çok sayıda ölü var!