Ahmet Türk: Kürtler Mansur Yavaş'a oy vermez, İmamoğlu çift dil kullanıyor

Eski HDP'li milletvekili ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kürt seçmenin Mansur Yavaş'a oy vermeyeceğini söyledi. Türk ayrıca, İBB Başkanı İmamoğlu'nun çift dil kullandığına dikkat çekti.

Ahmet Türk: Kürtler Mansur Yavaş'a oy vermez, İmamoğlu çift dil kullanıyor
Ahmet Türk: Kürtler Mansur Yavaş'a oy vermez, İmamoğlu çift dil kullanıyor
GİRİŞ 14.05.2022 11:35 GÜNCELLEME 14.05.2022 11:35
Bu Habere 194 Yorum Yapılmış

Türkiye siyasetinde uzun yıllar Kürtlerin önemli bir temsilcisi olan eski HDP milletvekili ve yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, siyaset gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Independent Türkçe'den Faik Bulut'a konuşan Ahmet Türk'e, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adayı olması durumunda Kürtlerin desteğin alıp alamayacağı sorusu yöneltildi. Türk, bu soruya "Mansur Yavaş'ın aday olması halinde Kürtlerin ona oy vereceklerini sanmıyorum" yanıtını verdi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Özcan'dan Mansur Yavaş'a sert sorular: Ringden kaçıyor!AK Parti Ankara İl Başkanı Özcan'dan Mansur Yavaş'a sert sorular: Ringden kaçıyor!

"İMAMOĞLU ÇİFT DİL KULLANIYOR"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da konuşan Türk, "İyidir, hoştur, lakin başkan seçildikten sonra gittiği Diyarbakır'da bölge halkına seslendiği konuşmalarıyla son Rize konuşması arasında dağlar kadar fark var. Bu tür çift dil kullanmanın hangisi doğru?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama: İmamoğlu işine kilitlensin!Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama: İmamoğlu işine kilitlensin!

"KÜRTLER OLMADAN MİLLET İTTİFAKI KAZANAMAZ"

Oy aritmetiğiyle ilgili değerlendirmeler de yapan Ahmet Türk, "Kürtler olmadan, Millet İttifakı'nın seçimleri kazanamayacağı açıktır. 5 Bu dinamik salt sandığa gitmek için değil, mevcut iktidar sonrasında hayatın her alanına aktif katkıda bulunmak için de gereklidir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: INDEPENDENT TÜRKÇE
YORUMLAR 194
  • sezayi 1 yıl önce Şikayet Et
    pkk-pyd-daeş sevicileri 6+1 ler.kürt kardeşlerimizi ağzınıza almayın.sandığa gömüleceksiniz.
    Cevapla
  • Okur 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz zilket ittifakina oylari atin ik darbeyi ziller ittifaki kirtlere vuracak bunu unutma ahmet turk
    Cevapla
  • Ayışığı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani biliyoruz CHP sizin yuvaniz olmuş aba altından sopa gösteriyorsunuz da bunu MHP AKP seçmeni yer mi.
    Cevapla
  • Trm 1 yıl önce Şikayet Et
    Hdp axık acık diyo kucaktasınız ben nedersem o
    Cevapla
  • İnsanı seven 1 yıl önce Şikayet Et
    . Siyasi çeteleri alkışlamayız, istiklal ve istikbaline sahip çıkanlarla beraber yürürüz her defasında ülkesini şikayet eden, "varlıklarını yabancı büyük elçilerin gölgesi altınada geçiren sığınmacı gayesiz, basiretsiz gereksiz, akıl tutulması yaşayan, misyonsuz, grup ve gruhla işimiz olmaz olamaz. Kendilerine hayri yok ki bu millete bu vatana hayrı olsun. ben hemi vallah!! hemi billah!! hemi tallah!!! vatanımı, milletimi, bayrağımı, ayırım yapmadan nsanımı seviyorum. Çünkü yaratılanı severim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar