Kılıçdaroğlu: Dış politika milli olmalı, biz hep destek verdik

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dış politikanın milli olması gerektiğini belirterek, "Biz desteğimizi o şekliyle verdik. O destek her zaman sürecek" dedi.

Kılıçdaroğlu: Dış politika milli olmalı, biz hep destek verdik
Kılıçdaroğlu: Dış politika milli olmalı, biz hep destek verdik
GİRİŞ 14.05.2022 16:32 GÜNCELLEME 14.05.2022 16:32
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dış politikanın milli olması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Yani dış politikada iktidar-muhalefet yoktur. Dış politikada bütün bir millet olarak beraber olmak zorundayız ve biz desteğimizi o şekliyle verdik. O destek her zaman sürecektir" dedi.

CHP birebir aynı tezkereye bu sefer 'hayır' dedi: 'Evet demek ihanet etmektir'CHP birebir aynı tezkereye bu sefer "hayır" dedi: "Evet demek ihanet etmektir"

Bayrampaşa'da bulunan Türkiye Bosna Sancak Derneğini ziyaret eden Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada Balkanlar'da yaşanan göçlerin dramının herkesçe bilindiğini kaydederek, "Yaşanan dramlardan ders çıkarmak ve geleceği barış üzerine inşa etmek, sevgi üzerine inşa etmek kadar güzel bir şey yoktur" ifadelerini kullandı.

Son dakika: HDP öyle bir şart koştu ki... Bu gurur CHP ve İYİ Parti'nin (!)Son dakika: HDP öyle bir şart koştu ki... Bu gurur CHP ve İYİ Parti'nin (!)

"DIŞ POLİTİKA MİLLİ OLMALIDIR, BİZ DESTEĞİMİZİ O ŞEKLİYLE VERDİK"

Kılıçdaroğlu, Bosna Hersek savaşının bir soykırım hareketi olduğunu bildiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Büyük dramların yaşandığını, acıların yaşandığını biliyoruz. O süreç içerisinde bizim önceki genel başkanımız sayın Deniz Baykal oraya gitmişti. Aliya İzzetbegoviç'le onun yaşadığı yerde görüşmüşlerdi. O zaman da desteğimizi ifade etmiştik. Cumhuriyet Halk Partisinin felsefesi dış politika milli olmak zorundadır. Yani dış politikada iktidar-muhalefet yoktur. Dış politikada bütün bir millet olarak beraber olmak zorundayız ve biz desteğimizi o şekliyle verdik. O destek her zaman sürecektir. Türkiye'de kimisi A partisi, kimisi B partisi diyebilir. Ama bizim Balkanlar'a bakış açımız milli olmak zorundadır. 100 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini biliyoruz. Dile kolay. 20. yüzyılın sonu, 21. yüzyılın başında 100 bine yakın insanın hayatını kaybetmesi ne demektir? Büyük bir felakettir, büyük bir insan dramıdır aslında. Bu dramın unutulmaması lazım."

Kılıçdaroğlu, 10 büyükelçiyi savundu, yardımcısı 'dostça hatırlatıyorlar' dediKılıçdaroğlu, 10 büyükelçiyi savundu, yardımcısı "dostça hatırlatıyorlar" dedi

KAYNAK: AA
YORUMLAR 108
  • KKARA MURAT 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıcıldaroğlu koçum ne içtim sen
    Cevapla
  • yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçtaroğlu çok millici tezkereye hayır dış yatırmcılara sakın ha gelmeyin başörtüsüne hayır anayasa mahkemessine koş milli olanları iptal ettir utanmadan sıkılmadan ben milliyim de hanki ülkenin millisisin kemo
    Cevapla
  • yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun işin özğ bu içerdeki hainler öncelikli temşzlenmeli
    Cevapla
  • yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazıkki sözde milli görüşçü saaadetlı baş vezir bugün chp nin koltuk değneği
    Cevapla
  • yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet chp hep milli oldu TÜRK MİLLİSİ DEĞİL sakın yalnış anlamayın. Dindardırlar DİNLERİ İSLAM DEĞİL. TÜRKTÜRLER SADECE İSİMLERİ CİSİMLERİ DEĞİL
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!