MHP'li Erkan Akçay'dan Başkent Kulisi'nde önemli açıklamalar

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı. Akçay, ekonomi ve gündemdeki konulara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

GİRİŞ 15.05.2022 13:55 GÜNCELLEME 15.05.2022 15:49
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı. Akçay'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ

Kuvvetler ayrılığı belirginleşti. Bu arkadaşlar (muhalefet) nasıl düşünüyorlar hayretler içerisindeyiz. İYİ Parti Sözcüsü ucube sistem diyor. Ucube dediği sistem onu Meclis'e taşımış. Siyaset üretemediklerinden ve programsız olmalarından kaynaklanan ifadeler. 

Fiilen yürürlüğe girdiği 4 yıl içinde Türkiye çok daha güçlü oldu. Hem bölgesel hem küresel güç haline geldi. 

O kadar çok somut örneği var ki. Bundan iki yıl evvel TBMM'de Antalya Diplomasi Forumu Kanunu çıkardık. Muhalefet bu kanuna karşı çıktı. İkincisi gerçekleşti. 75 ülkenin katılımıyla, pek çok devlet başkanı, bakanları, uluslararası kuruluşların başkanı katıldı. Türkiye, adeta dünyanın diplomasi merkezi haline geldi. Son bir yılda Türkiye'deki uluslararası ilişkiler görüşmelerinin bilançolarını çıkarırsak, devasa hareketler görmüş oluruz. 

EKONOMİDEKİ SON GELİŞMELER

Türkiye hem sanayisiyle hem ticaretiyle hem hizmet sektörleriyle hem de tarımıyla üretiyor. Kovid salgını dönemi tüm ülkelerin her alanda sınavdan geçtiği bir süreç oldu. Pek çok ülkede üretim aksamaları, eksi büyümeler yaşandı. Tedarik zincirleri, emtia artışları ve emtiaya ulaşamama sorunları yaşanırken Türkiye bunları yaşamadı. Çünkü Türkiye kurumsal kapasitesini ve organizasyon yeteneğini çok iyi bir şekilde ortaya koydu. O günden bugüne fabrikalardan işçi çıkarılmadı tam aksine istihdam sağlandı.

Türkiye'de şu an büyüme var. 2020'de 1.8 büyüyen Türkiye 2021'de yüzde 11 büyüdü. Bu yıl da yüzde 6 veya 7 büyümeyi gerçekleştireceğimiz anlaşılıyor. İhracat bakımından da tarihi rekorumuzu kırma süreci içerisindeyiz.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Müthiş bir yatırım açlığı var. Ekonominin temel parametreleri budur. Sorunumuz enflasyon, hayat pahalılığı. Onu da ihmal eden yok. Ne biz MHP olarak görmezden geliyoruz ne de Sayın Cumhurbaşkanı. Gerek Sayın Genel Başkanımızın grup konuşmalarında ekonomiye ilişkin geniş tahlil ve değerlendirmelerini gerekse Sayın Cumhurbaşkanın bu konudaki açıklamalarını en doğru objektif değerlendirmelerin yine Cumhur ittifakı tarafından yapıldığını görmek gerekir. 

Meselenin bir tarafını görüp diğer tarafını görmezden gelmek yanıltıcı olur. Birinci hedef enflasyonla mücadele. Ekonomimiz güçlü. Üretimi, yatırımı, ihracatı gerçekleştirdikçe enflasyon düşecek, gelir seviyesi artacak. Hükümet de buna ilişkin çalışmaları yaptı. 

EYT'LİLERE MÜJDELİ HABER

EYT çalışmaları yapılıyor. İnşallah önümüzdeki aylarda çıkacak. Bunu dün Sayın Çalışma Bakanı da ifade etti. Bunu bir neticeye kavuşturma uzun süre almayacaktır. 

Öngörü beklentimiz zaten vardı. Arka plan çalışmaları olarak da söylemek mümkün. Çalışmalardan MHP olarak haberdarız. 

Ekonomide yaşanan fahiş fiyat artışlarıyla da ciddi mücadele yürütülüyor. Enflasyonla mücadelede de kesinlikle başarı olacağız. Enflasyonla mücadele Türkiye tecrübeli bir ülke. 

SOSYAL MEDYADA DEZENFORMASYON YASASI

Önümüzdeki hafta ortak imzayla Meclis Başkanlığı'na verilecek. 

Bu kanunun temel hususu internet haberciliğinin de Basın İlan Kurumu Yasası'na tabi tutulması. Burada çalışanların da tıpkı gazeteci statüsünde aynı haklara sahip olarak çalışmalarını temin etmek ve bütün hukuki süreçlerin de bu şekilde derli toplu olması. 

Dezenformasyon dediğimiz yanlış bilgi veya saptırma, yalan, iftira içeren bilgi anlamına geliyor. Bunları da önlemeye yönelik, kişilerin kurumların hak ve menfaatlerini korumak, onların itibarlarını koruyacak ve bu tür dezenformasyondan uzak tutmaya yönelik bir kanuni düzenleme. 

Dezenformasyon nasıl tespit edilecek diye soruluyor. Sosyal medya platformlarının Türkiye'de temsilcilik açmaları sağlanacak. Türk Ceza Kanunu'nun kamu barışına karşı suçlar başlıklı 5'inci bölümüne müstakil olarak halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu ekleniyor. 

CANAN KAFTANCIOĞLU'NA VERİLEN CEZA

(Muhalefetin 'Siyaset yapmasın diye cezalandırıldı' yaklaşımı) Yargı kararına saygı duymak gerekir. Kılıçdaroğlu'nun bundan 3-4 yıl önce kendi partililerine çağrısı vardı. Militan partili istiyorum diyordu. Ne demek militan partili? Bir nevi sokaklarda gösteri, eylem hareketlerde bulunanlara denir. Anarşist istiyor. Türkçesi budur. İstanbul İl Başkanı anarşist bir tip. Siyaset tarzı da aktivist, militan ve anarşist. Sadece siyasi rakiplerini hedef almakla yetinmeyip, bu milletin en kutsallarına bile hakarete varan sözlerle siyaset yaptığı anlaşılıyor. Yeri geldiğinde anarşist maske takarak sokak eylemciliği yaptıkları da aşikar. Dolayısıyla yargı kararından da kendilerince şov çıkarmaya çalışıyorlar. Sanki adaletsizlik varmış gibi. Pek çok siyaset yapan insanların çeşitli sebeplerle devam eden davaları olabilir. Kimini kazanırsın, kimini kaybedersin. Kabul etmediğimiz, eleştirdiğimiz durumlar da olabilir ama yargı böyle karar verdi diye Kılıçdaroğlu'nun 'Bütün milletvekillerinin İstanbul İl Başkanlığı'nın önüne gitsin' demesi buradan kışkırtma çıkarma çabası. Kaos ve kargaşadan medet umuyorlar. Çok dikkatli olmak gerekiyor. 

MUHALEFETİN CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM OLACAK?

Muhalefet adayını seçimden sonra açıklayacak. 'Keşke şunu aday gösterseydik' diyecekler. 

Kesin olan bir öngörüyü açıkça ifade edeyim: Bu seçimlerin sonucunda kesinlikle Cumhur ittifakının adayı şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazanacak. 

Seçimlere 13 ay kaldı, aday açıklamadılar. Şimdiden açıklarsak yıpratırlar diyorlar. 20 yıldır görevde olan Erdoğan'ın karşısında aday çıkaramayan ittifakla karşı karşıyayız. 

Yuvarlak masa deyince ben de diyorum ki yuvarlak ittifak. Sınırları belli olmayan, belirsiz bir ittifak. Türk milleti hiçbir zaman belirsizliğe itimat etmeyecektir. 

YORUMLAR 101
  • TÜRKİYE 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar seçim biter hala aday arar.yahu bunlardan bu memlekete hayır gelmez.vesselam.
    Cevapla
  • akıncı 1 yıl önce Şikayet Et
    doğru, seçimden sonra rahat rahat açıklasınlar.
    Cevapla
  • Hayırlı olsun 1 yıl önce Şikayet Et
    Bahçeli'nin ve MHPnin oy oranı %3
    Cevapla
  • Şenol 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence de çünki içlerinde geçmiş seçimlerde oy kullanamayan bir lider! de var.
    Cevapla
  • selam 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya ne zannetmiştiniz? Ne acele ediyorsunuz? Hele bir seçim bitsin. O zaman kesin açıklarız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!