AK Parti ilk defa oy kullanacak 6 milyon genç seçmen için harekete geçti

17-29 yaş arası oy verecek toplam 17 milyon seçmenden 6 milyonunun ilk kez oy kullanması bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu AK Parti'nin gençler için 2023 stratejisini açıkladı.

GİRİŞ 16.05.2022 10:55 GÜNCELLEME 16.05.2022 11:51
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Bakan Kasapoğlu’nun geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen AK Parti MKYK toplantısında yaptığı sunumda gençlerle ilgili araştırmalara dikkat çekti.

Edinilen bilgilere göre, ilk defa oy kullanacak 6 milyon genç seçmenin olduğu belirtilen sunumda “17-29 yaş arası oy verecek toplam 16 milyon 956 bin genç seçmen var. Nüfusumuzun yüzde 19,98’i genç seçmenden oluşuyor. 2023 için stratejimiz; genç hedef kitleyi tanımak, beklentilerini anlamak, katılımcı süreçleri işleterek ‘dili’ birlikte inşa etmek” denildi.

GENÇLİK ATLASINI HAZIRLIYORUZ

Bakanlığın yaptığı araştırmada bir yılda 1,3 milyon gencin görüşlerine başvurulduğu belirtilen sunumda şu ifadelere yer verildi:

Yaklaşık 150 bin gencimizin algı, tutum, davranış, görüş ve önerilerini yansıtan 20 farklı araştırma yaptık. Gönüllülük, Spor Kültürü, Dijital Beceriler, Girişimcilik, Sosyal İlişkiler, Gündelik Yaşam, Toplumsal Aidiyet, Yaşam Memnuniyeti gibi konularda düzenli olarak yaptığımız araştırmalarla Türkiye Gençlik Atlası’nı hazırlıyoruz. Böylece gençlerin toplumsal değişimini en bilimsel yöntemle inceleyerek, gençlik politikamızın önceliklerini buna göre tayin etmeyi hedefliyoruz.

DARBEYE KARŞI BİRLİK GURURU

Gençler, hayata dair herhangi bir bilgiyi edinme yolu olarak yaşamayı, görmeyi ve tecrübe etmeyi istiyor. Gençlerin, ‘Yaşadıkları dönemde ülkemizde gerçekleşen ve gurur duydukları olaylar’ sıralamasında; 15 Temmuz Darbe girişimine karşı gösterilen birlik ve beraberlik ilk sırada geliyor.

GENÇLERİN YÜZDE 89’U OYUNU KULLANACAK

Önümüzdeki ilk seçimlerde oy kullanacağını belirtenlerin oranı yüzde 89,2’dir. Kendi oy tercihleri ile ailelerinin oy tercihlerinin örtüşüp örtüşmediği noktasında yüzde 61,9’u ‘evet örtüşüyor’ cevabı verdi. Kendi işinin sahibi olmak, gençlerin birinci tercihidir. Gençlerin yüzde 58,5’i müteşebbis olmak istiyor.

GÜNDE İKİ SAATTEN FAZLA İNTERNET BAŞINDALAR

Gençlik ve Spor Bakanlığının araştırmasında gençlerin yüzde 82,3’ün günün iki saatinden fazlasını internette geçirdiğinin tespit edildiği belirtilen sunumda şunlar kaydedildi:

Gençlerin yüzde 32,2’si Youtube’da çıkan haberlere inanırken, gençlere göre sosyal medya platformlarında çıkan haberlerin inanırlılığı Twitter’da yüzde 30,1, Instagram’da yüzde 29,8, Twitch ile Linkedin’de yüzde 21,1, Tiktok’ta yüzde 19,8 ve Facebook’ta ise yüzde 19,6 olarak tespit edildi. Katılımcıların yüzde 89,0’u ‘Sosyal medyada alacağım beğeni ve yüksek takipçi sayısındansa, ailemin sevmesi, onore etmesi beni daha mutlu eder’ diyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu

EKONOMİ VE TEKNOLOJİ İLGİLERİNİ ÇEKİYOR

Gençler ekonomi konusuna ilgi duyuyor. Girişimciliği, kariyer gelişimini ve istihdamı önceleyen söylem ve politikalar, gençlerde etki meydana getirecek. Gündelik hayatta gençler en az sosyal faaliyetler ve kişisel faaliyetlere; en fazla ise akademik faaliyetler ve çevrim içi faaliyetlerle zaman ayırıyor. Teknoloji ilgilerini çekiyor. Teknolojinin imkânlarının kullanıldığı çalışmalar, inovasyonu, girişimciliği, dijital dünyayı içeren iletişim faaliyetleri ve teknolojiye yer veren vaatler, gençler tarafından karşılık bulacaktır.

YURTLARDA DOLULUK ORANI YÜZDE 90

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nde yurt kapasitesinin 208 bin 262 kişi artırıldığı belirtilen sunumda “Bugün itibarıyla toplam kapasite 746 bin 507 kişi, doluluk oranı yüzde 90’dır. Lüksemburg ve Karadağ gibi ülkelerin toplam nüfuslarından daha fazla kişi, bugün itibarıyla yurtlarda konaklamaktadır” değerlendirmeleri yapıldı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 43
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gençler çalışıp kazanmak yerine hazır iş hazır ev hazır tatil ister, üret üretici ol ki ülkende kazansın. Gençler cebindeki yerli parana sahip çık ki ülken kalkınsın. Biz gençler açıkça ülkemizde kış uykusuna batıya giden genç arkadaşlarımız ise hiç uyumadıklarını sürekli üreterek çalışıyoruz. Diyen arkadaşlarım.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Önümüzde Türkiye Cumhuriyeti için en iyisi olmadığı için akp ye oy vereceğim. Hdpkk pkk dhkpc kck yandaşlarına asla oy vermem. Atatürk'e ihanet etmiş oluruz.
    Cevapla
  • memur 1 yıl önce Şikayet Et
    park bahçe yaparak oy almak çok zor Gençlere dijital alanlarda eğitim ve iş imkanları sağlamak lazım günümüz teknoloji çağı yazılım vs.
    Cevapla
  • Ilhan Özdemir 1 yıl önce Şikayet Et
    Eytli anne ve babaların çocukları
    Cevapla
  • öneri 1 yıl önce Şikayet Et
    Gençler tatil yapamıyor. Gençlik kampları kurun denizine girilebilir deniz kıyısındaki devlet arazilerinde özellikle gökçe ada ve bozca adada. Yüzme kursu sunum ve hitabet sanatı gibi dersler verin. Türk kültürü ve türk tarihi ile ilgili etkinlikler olsun. Bu yaz gençlik bakanlığı doğudan gençleri batıdaki kamplarda ağırlasın mesela. Spor tesislerinde yüzme kursu bedava olsun. Yüzme bilmeyen çocuk genç kalmasın.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Başka
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı