AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun iddialarına çok sert tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözleri sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, çok sert tepki gösterdi.

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun iddialarına çok sert tepki
AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun iddialarına çok sert tepki
GİRİŞ 25.05.2022 12:48 GÜNCELLEME 25.05.2022 14:26
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında 'Yurtdışına kaçacak' sözlerinin ardından AK Parti'den çok sert yanıt geldi. Parti sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'nun karanlık odakların tercümesini yaptığını dile getirdi.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

KARANLIK ODAKLARIN PROPAGANDASININ TERCÜMESİ

Dün, bir siyasi parti genel başkanının kendisini ve partisini karanlık çevrelerin propoganda aygıtı haline getirmesine şahit olduk. Sn Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanımızın ülkeden kaçacağını söylemesi karanlık odakların propagandasının tercümesinden başka bir şey değildir!

Kılıçdaroğlu'na peş peşe çok sert tepkiler: Adaylığı ile ilgili şüpheler arttıkça...Kılıçdaroğlu'na peş peşe çok sert tepkiler: Adaylığı ile ilgili şüpheler arttıkça...

Cumhurbaşkanımız defalarca her türlü bilinen ve bilinmeyen suikast girişimine karşı durdu. Türkiye’ye hizmeti bir kader gibi yaşadığını defalarca gösterdi. 

Cumhurbaşkanımıza dönük söylenen o çirkin sözler, söyleyenlerin alnına iftira olarak yapışmıştır.

Şentop'tan Kılıçdaroğlu'nun iddiasına tepki: Cumhurbaşkanımızı kefenini giyip yola çıktıŞentop'tan Kılıçdaroğlu'nun iddiasına tepki: Cumhurbaşkanımızı kefenini giyip yola çıktı

Kılıçdaroğlu'nun 'Erdoğan' açıklamasına Destici'den tepkiKılıçdaroğlu'nun 'Erdoğan' açıklamasına Destici'den tepki

KİMLERİN BUNA ALET OLDUĞU AÇIK

Etrafımızda olup bitene bakın. Türkiye’nin bu gelişmeler karşısındaki duruşuna bakın. Cumhurbaşkanımıza “kaçacak” denmesinin kimlerin kara propaganda aygıtında üretildiği net görülür. Kimlerin buna alet olduğu ise açıktır.

Herkes biliyor ki, Cumhurbaşkanımız milletine ve Türkiye’ye aşkla bağlıdır. Bunu sorgulamaya kalkanlar, sadece kendilerinin Türkiye’ye bağlılıklarını  sorgulamış olurlar.3

Milletimiz Türkiye’nin devlet başkanına dönük bu iftira kampanyasının Türkiye’ye zarar vermek amacı taşıdığının farkındadır. Karanlık odakların yıllardır yürüttüğü bu faaliyetler hep hezimete uğramıştır. Onların siyasi aletleri de milletimizden gereken cevabı alacaktır.

OSMAN BOYRAZ'TAN TEPKİ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkan Erdoğan ve ailesine yönelik iddiaları, devlet memurlarını tehdit etmesine Ak Parti milletvekili Osman Boyraz, tepki gösterdi.

"HEPİMİZ GERÇEĞİ BİLİYORUZ"

27 Mayıs ve sonrasında atılan gazete manşetlerine baktığımızda, Demokrat Parti ve Menderes’e yapılan operasyonlara baktığımızda bugün ile büyük benzerlikler görüyoruz. Kasalarda paralar saklandığı, ailesinin masraflarının devlet tarafından karşılandığı, yazlık villadan tutun, kaçma yalanlarına kadar gazetelerde büyük bir operasyon yürütüldü. Ancak o gün halkın inanmadığı bu suçlamaların darbe süreci sonrası yalan olduğuda doğrulandı, hepimiz gerçeği biliyoruz. 17-25 Aralık ve sonrasında yaşanan süreçte de atılan iftiralar, söylenen yalanlar 27 Mayıs ile neredeyse birebir aynı başlıkları karalamaları taşıyordu. Her ne kadar 17-25 Aralık ve 15 Temmuz kurgulayanlar açısından siyasi duruş sayesinde başarısızlıkla sonuçlansa da yalan ve iftiraları Kılıçdaroğlu marifetiyle ayakta tutulmaya çalışılıyor. Öyle ki 27 Mayıs’ta darbeyi yapanlar bile, bir kısmı kışlaya geri dönmemeye niyetlenseler bile, idareyi bir süre  sonra sivillere bırakma ihtiyacı duydular. Çünkü artık demokrasi ve seçimler bu ülkenin karşısında durulamayacak tek geçer yoluydu. Darbe süreçlerinde yaşadığımız gibi zorla belki kısa süreli ihlal edilebilirdi ama akıntıya da karşı gelinemezdi. Ancak bugün Kılıçdaroğlu tüm vesayet girişimlerini mağlubiyete uğratan demokrasi zaferi seçimlere rağmen akıntıya karşı duruyor, vesayetçilerin Fetöcülerin argümanlarını söylemlerini ayakta tutmaya çalışıyor. 

"GENEL AHLAK KONUSU"

Sizi ben bile kurtarmamdan kontrollü darbeye kadar  aradan geçen 50 yıla rağmen bu zihniyette değişen bir şey yok aslında. Her ne kadar gezi ile vesayet sokağa, 17-25 aralık ile yargı ve emniyet içerisinde ki FETÖ yapılanmasına, 15 Temmuz ile asker içerisinde ki FETÖ yapılanmasına dayandırılmaya çalışılsa da 27 Mayıs’tan bugüne kadar vesayetin aktörleri değişse de, sözcü değişmedi. Kılıçdaroğlu ile bu süreç zirveye taşındı. 

Ülkenin en kritik konularında, devletin bağımsızlığı ve toplumun bekası konularında alenen yalan söylemek, dış ülkelerin tezlerini kendi ülke tezlerine karşı kullanmak ve sahiplenmek, siyaset kurumunu ve devlet yapısını işlemez hale getirmeye çalışmak 
Tehdit etmek, şantaj, aile bireylerini hedef almak ideolojinin değil, devlet terbiyesinin ve genel ahlakın konusudur. 

Dolayısıyla aslında Kılıçdaroğlu ile aradaki fark ideolojik değil ahlaki bir farktır. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı çok tehlikeli bir durum var. Bürokrasiyi tehdit ederek devlet kurumlarını hedef alıyor özel sektörü yabancı yatırımcıları tehdit ederek ekonomiyi hedef alıyor, siyaset kurumunu tehdit ederek işlevsiz kılamaya çalışarak demokrasiyi hedef alıyor. Ancak bunların yanında daha büyük bir tehlike oluşturmaya çalışıyor Kılıçdaroğlu: ‘Toplumun bir arada beraber yaşayabilme duygusunu iradesini ortadan kaldırmaya’ çalışıyor. 

En ağır hakaretleri, karalamaları yalanları bu kadar kolayca dile getirmesi, toplumun tüm kesimlerini farklı başlıklar altından hedef alması ve  tehdit etmesi bu amaçla. Ülkelerin toplumun hatta sorun yaşanan kesimlerin bile bir araya geldiği afetlerde acılarda bir araya getiren duyguyu, yardımlaşmayı hedef aldığına defalarca şahit olduk. Acıları ve beraberlikleri bile ayrışma kutuplaşma ve dışlama vesilesi yapan bir isim Kılıçdaroğlu. 

Ülke ekonomisini, güvenliğini, üniversitelerini, bürokrasisini iş adamlarını hedef almak, kendisinden olmayan herkesi hukuk dışı ilan etmek, düşman ve nefret dili kullanmak herseyden önce bu ülkenin gençlerinin geleceğini çalmaya çalışmaktır. Toplumun içine nefret tohumları saçmak demektir. 

Kılıçdaroğlu nefretin, tehditin, yalanın ve şantajın siyaset olarak değerlendirilmesini kabul görmesini istiyor. Bizler için ise siyaset sadece ülkemizin  değil dünyanın daha yaşanılabilir daha güzel bir yer olması için söz söylemek, eyleme geçmek demek. Güzellikleri bu ülke ve toplumun en iyisini alabilmesini mümkün kılmak demek.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • Afk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazık ki her yalana inanmaya hazır %35-%40 bir güruh oluşturdular.
    Cevapla
  • Okuyorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Şapkasını alıp gidenleri de, tankların yol verdiği siyasilaride ve DARBEYE KARŞI DİRENENLERİ DE bu halk biliyo.
    Cevapla
  • Mirage 1 yıl önce Şikayet Et
    Kişi kendinden bilirmiş işi.Mide bulandırıyor artık sizin muhalefetiniz.
    Cevapla
  • SEFA 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 seçiminde cumhurbaşkanımızı destekleyeceğim.
    Cevapla
  • İstanbullu 1 yıl önce Şikayet Et
    Dersimli kemo yeni yapılacak sınır ötesi terör operasyonlarına çok sinirlenmiş olmalı. Bunu engellemek için elinden geleni yapıyor . Ama kaçış yok çok sevdiğiniz ypg & dhkp- c , Esed vb bütün teröristler temizlenecek ve Suriyeliler kendi Ülkesine güvenle dönecek .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!