Son anketten çarpıcı sonuç: Erdoğan'a güven tam, halk kararını verdi!

30 büyükşehirde yapılan ankette Türkiye'yi bu süreçte en iyi yönetecek isim kim sorusuna açık ara farkla Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıtı verildi. Katılımcıların yüzde 36'sı 2023 seçimlerinde Erdoğan'ı aday görmek istediklerini söyledi.

GİRİŞ 02.06.2022 14:12 GÜNCELLEME 02.06.2022 14:32
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

Anadolu Stratejik Planlama ve Araştırma Merkezi (ASPAM), 15 Nisan - 15 Mayıs tarihleri arasında 30 büyükşehirde 8 bin 200 kişiyle yapılan anket sonuçlarını paylaştı. 

ASPAM Başkanı Hasan Yavuz Bakır, ankette bu zorlu süreçte Türkiye'yi en iyi yönetecek ismin yüzde 47,1 ile Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktığını söyledi.

EN GÜVENİLEN İSİM ERDOĞAN

Ankette seçmenlere, Türkiye'nin içinde bulunduğu süreci en iyi yönetecek ismin kim olduğu soruldu. Katılımcıların yüzde 47,1'i Cumhurbaşkanı Erdoğan derken, Kemal Kılıçdaroğlu diyenlerin oranı yüzde 17,1; Meral Akşener diyenlerin oranı ise yüzde 11'de kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 10 soruCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 10 soru

YÜZDE 36 ERDOĞAN'I ADAY GÖRMEK İSTİYOR

Katılımcılara, 2023 seçimlerinde aday görmek istedikleri isim de soruldu. 

Bu soruya yüzde 36,3 Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 15,1 Ekrem İmamoğlu, yüzde 14,2 Kemal Kılıçdaroğlu yanıtı geldi. 

CUMHUR İTTİFAKI ÖNDE

Son olarak, "Pazar günü seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 34,8'i AK Parti, yüzde 25,2'si CHP, yüzde 12,9'u ise MHP yanıtını verdi. Ankette HDP yüzde 10,2 ile 4'üncü, İYİ Parti ise 10,1 ile 5'inci sırada yer aldı. 

Ahmet Hakan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sosyal medyada dönen mevzuları küt küt sormuşAhmet Hakan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sosyal medyada dönen mevzuları küt küt sormuş

Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş güzellemesi: Herkes çok seviyorKılıçdaroğlu'ndan Demirtaş güzellemesi: Herkes çok seviyor

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 146
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 te hersy belli olacak
    Cevapla
  • emre19 1 yıl önce Şikayet Et
    Ankete ne gerek var. Hukumetin yaptigi icraatlarin hicmi bir bari yok.piril piril gerdanlik gibi alt yapi imarlar bunlarin yapilmadigi bir Turkiyeyi goz onunde tutsak cok pkk k olmazmi daha ne yapsin, uzayami cikartsin diyecegim ama oda oluyor. Burun kiviranlari dikkate almayalim,yapilan bir emek var ve karsilik gorecektir.
    Cevapla
  • Tfx 1 yıl önce Şikayet Et
    Google ceviri mi kullandin ne yaptin ?
    Cevapla
  • Tarık Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Reise devlete millete yardım etsin. Bu kadar hizmet bu kadar emek hepsini birleştirdimi oyları geçiyor! Allah nankörlerin burnundan fitil fitil getirsin! Halen hainlerden dinsizlerden ideolojisi belli olmayan meshepsizlerdem medet umuyorlar! Hz. İbrahim a.s zamanında Kendisinden başka Allaha iman eden tek kişi kendisi olduğu gibi bende bu dünyada tek oyum olsa bile Recep Tayyip Erdoğan'a verecem niye çünkü O'da Allahın yolunda! Yolumuz hak yolu islam yolu Recep Tayyip Erdoğan'ın yolu! Rabbim sen içerdeki ve dışardaki küffara karşı bu hizmet ehlini utandırma galip eyle! Amin
    Cevapla
  • Kayseri 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya lideri başkan Erdoğan
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya da enerji fiyatlari % 400 artmış enerji de petrol da % 90 ithalat yapan doğalgaz da % 99 ithalat yapan enerji bağımlısı ülkemizdeki tüm ürünlerimizin fiyatları nin artması gayet normal inşallah Karadeniz de bulduğumuz gazı evlere 2023 yılında evlere verildiğinde ve 2023 te yerli elektrikli araba ve yerli elektrikli traktöru seri üretim le çiftçiye verildiğinde ekonomik durum iyileşme ye başlayacak biraz sabır şükür ve dua unutmayın en büyük zarar dine gelen zarardır diğerleri bir imtihandır selam ve dua ile
    Cevapla
  • Haluk 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz ne yiyip içiyorsunuz. Biz de alalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?