CHP'li Tanju Özcan'a kadınların tepkisi sürüyor

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın AK Partili Meclis üyesi Hacer Çınar’a yönelik sözlerine tepkiler sürüyor.

CHP'li Tanju Özcan'a kadınların tepkisi sürüyor
CHP'li Tanju Özcan'a kadınların tepkisi sürüyor
GİRİŞ 02.06.2022 16:34 GÜNCELLEME 02.06.2022 16:34
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi mayıs ayı ikinci oturumunda yapılan oylamada el kaldıran AK Parti Meclis üyesi Hacer Çınar’a, “Bana niye el sallıyorsunuz hanımefendi. El sallamak ayıp oluyor. Ben evli barklı adamım. Öyle şey olmaz” şeklinde karşılık vermişti. Özcan, sözlerinin ardından gelen tepkilere yönelik sosyal medya hesabından, “Görüyorsunuz ben orada sadece iffetimi korumaya çalışıyorum” şeklinde paylaşım yaptı. Yaşanan olayların ardından Özcan, belediye meclis üyesi Hacer Çınar’ın da şube başkanı olduğu Öz Sağlık İş Sendikası üyeleri tarafından belediye binası önünde protesto edildi. Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert’in de katıldığı protesto gösterisinde kadınlar Başkan Özcan aleyhine sloganlar attı.



Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, “Bu saldırı sadece meclis üyesi şube başkanımıza değil tüm kadınlara ve kadınların onuruna yapılmıştır. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın bu çirkin ve ahlaksızca söylemleriyle hedef aldığı Türk kadını dünyanın en fedakar, cefakar ve ahlaklı kadınlarıdır. Türk kadınının gücünü, ahlakını ve inançlarını yok sayarak çirkin saldırıda bulunulmasını asla kabul etmiyoruz. Zamanı geldiğinde zalim Bolu Beyi’ne Köroğlu’nun kadınlarının da gereken cevabı en güzel şekilde vereceğini biliyoruz” dedi.

“Gerekenlerin yapılmasını bekliyoruz”

CHP’yi de uyaran Sert, “Belediye başkanının üyesi olduğu CHP’yi de uyarıyoruz. Her fırsatta kadınları aşağılayan, her açıklamasında kadınları meta olarak gören, emekçi bir kadına yönelik ahlaksız saldırıyı yapan bu köhnemiş zihniyete karşı gerekenlerin yapılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Onu tüm kadınlara havale ediyorum”

AK Parti Belediye Meclis üyesi Hacer Çınar ise, “Sonuçta mecliste bir olay yaşandı. İnsanlar gaf yapabilir, kafası iyi değildir diye düşündüm. Süreç içerisinde bir özür bekledim ama herhalde ayamadı. Özür dilemek aklına gelmedi herhalde. Onun üzerine 'iffetimi koruyorum' demesi asla kabul edilemez. Önce Allah’a, sonra yargıya, Bolu halkına ve Türkiye’deki tüm kadınlara havale ediyorum” diye konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence Tanju'ya karısı cezayı kesmesi gerekirdi bir kadın olarak.
    Cevapla
  • Sadi 1 yıl önce Şikayet Et
    Haya yok ki utansin
    Cevapla
  • Bayraktar 1 yıl önce Şikayet Et
    kanı bozuk chpkk bozuntusu ar damarı çatlamış
    Cevapla
  • Elaziz 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlayın chp zihniyeti namus yoksunudur. Açıkça vatana devlete cephe alanların izzeti olur mu?
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    tanıdığım bır kafa doktoru var bunu ona bır göstersek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı