Mehmet Sevigen: MİT TIR'ları belgesini Kemal Kılıçdaroğlu verdi

CHP'li Mehmet Sevigen, MİT TIR'ları belgesini Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiğini söyledi. Sevigen ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun Enis Berberoğlu'nun itirafçı olmasından dolayı duyduğu endişeyi de anlattı.

GİRİŞ 06.06.2022 16:13 GÜNCELLEME 07.06.2022 11:21
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Haber7 - Gamze Türk

Eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, MİT TIR'ları kumpasıyla ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Eren Erdem'in daha önce yaptığı, "MİT TIR'ları belgesini Bülent Tezcan getirdi" açıklamasını hatırlatan Sevigen, "Belge Eren Erdem, Bülent Tezcan, Can Dündar, Enis Berberoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında gidip geliyor. Bu belgeler direkt genel başkan yardımcılarına gelmez, genel başkanlara gelir" dedi.

"KEMAL BEY İTİRAFÇI ENDİŞESİYLE TELAŞA KAPILDI"

Kılıçdaroğlu'nun da daha önce, "Bürokratlardan bana belge ve bilgi geliyor" dediğini vurgulayan Sevigen, şunları söyledi: 

"Kemal Bey belgeleri Enis Berberoğlu yayınlasın diye verdi. Sonra da kimse sahip çıkmadı. Oya’nın yani kızının feryadını unutmadık. Enis Berberoğlu hapishanede bir demeç vermişti, ‘Konuşursam yanarsınız’ diye. İlgi görmemişti o dönem. Gazeteler Enis Berberoğlu’nun itirafçı olacağını yazdı. Kemal Bey bu endişeyle bir telaşa kapıldı. Yürüyüşü de tamamen Enis Berberoğlu’nu susturmak için yaptı. Konuşmaması için yapıldı. O yürüyüşü de zaten Enis adına değil kendi adına yaptı. Enteresan yani. Bir garip olmuş bizim parti. Bizim mücadelemiz partiyi kurtarmak."

Lütfü Türkkan, MİT tırları kumpasına ilişkin gizli belgeleri Dündar’dan önce temin etmişLütfü Türkkan, MİT TIR'ları kumpasına ilişkin gizli belgeleri Dündar’dan önce temin etmiş

MİT tırları davasında kararlar açıklandıMİT TIR'ları davasında kararlar açıklandı

MİT TIR'ları neden durduruldu?MİT TIR'ları neden durduruldu?

"ENİS BERBEROĞLU DÜRÜSTÇE ANLATMALI"

Gazeteci Nedim Şener, Mehmet Sevigen'in açıklamalarını değerlendirdi. MİT TIR'ları olayının kumpas olduğunun altını çizen Şener, şunları söyledi: 

"Kamuoyunun da bildiği şeylerdi bunlar. Ama o tarihlerde CHP içerisinde olan birinin bunları tekrar ediyor olması önemli bir konu. Çünkü bu MİT TIR'ları hadisesinin bir kumpas olduğu zaten açık.

Burada ilginç olan şu; daha önce Eren Erdem de kumpas belgelerini Bülent Tezcan’dan aldığını söylemişti. Hatta onunla ilgili adli bir süreç yaşandı. Şimdi benzerini bir başka CHP’li Mehmet Sevigen söylüyor. Dolayısıyla bütün olaylar birbirini tamamlıyor. Kumpası FETÖ’nün yaptığı PR çalışmasını da CHP Genel Merkezi’nin yürüttüğü ortada. Bununla ilgili de adli bir süreç yürütüleceğini düşünüyorum. Önemli olan şu; ‘Adamı mı koruyacağız hakikati mi?’

Eğer MİT TIR'larının kamuoyuna deşifre edilmesinin habercilik olduğunu savunuyorlarsa gazetecilik gerçeğe hizmettir. Olayın tarafları bugün yaşıyorlar. Enis Berberoğlu kimden aldığını ve kime verdiğini dürüstçe anlatmalı. Ama yok biz adamı koruyacağız diyorlarsa onun adı gazetecilik olmuyor."

KAYNAK: HABER7 | ÖZEL
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 109
  • Trakyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye düşmanlıkları bitmiyor bunların, resmen 5.kol faaliyeti yürütmüşler... osman kavala denen ajan ve selattin demirtaş denen terörist için verdikleri mücadele bundan olsa gerek...
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    eğer dogrusa hainliktir ülkemizi terör devleti konumuna düşürmek için koplo kuran bir ana muhalefet lideri. yazıklar olsun
    Cevapla
  • Kürşat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar vatan haini anlatırlarmı
    Cevapla
  • Nuri keser 1 yıl önce Şikayet Et
    Deniz Baykal beyin odasına kamera nasıl yerleştirildi içerden işbirlikçi kimdi merak ediyorum
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Biliyoruz fetönün siyasi ayağı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi