Sarıgül'den sert uyarı: Kuva-yi Milliye ruhuna ihtiyacımız var

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Türkiye zengin bir ülkedir. Türkiye kaynakları ve imkanları olan bir ülkedir. Türkiye’mizin, ekonomide Kuvayı Milliye ruhuna ihtiyacı var" dedi.

Sarıgül'den sert uyarı: Kuva-yi Milliye ruhuna ihtiyacımız var
Sarıgül'den sert uyarı: Kuva-yi Milliye ruhuna ihtiyacımız var
GİRİŞ 13.06.2022 14:54 GÜNCELLEME 13.06.2022 17:37
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin genel merkez binasında MYK Toplantısı öncesi basın açıklaması yaptı. Sarıgül’ün gündeminde İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılma süreci ve Ekonomik Milliyetçilik konuları yer aldı. Ülke güvenliği konusunda iktidarın ve muhalefetin bir arada hareket etmesini ve TBMM’de bulunan partilerin iktidarın arkasında durması gerektiğinin altını çizen Sarıgül,“ TBMM’nin şu iki konuda; hükümetin arkasında olduğunu dünyaya duyurmasını istiyoruz. Birincisi İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girmek istemesiyle ilgilidir. İkincisi Yunanistan’ın şımarıklılığına dur denilmesidir. Bu amaçla mecliste bulunan tüm partililere bir çağrıda bulunuyoruz. TBMM başkanlığına ortak bir önerge verin. Bu önergede deyin ki: İsveç ve Finlandiya’nın Nato’ya girmesine izin vermemiz için; güvenlik kaygılarımızın giderilmesi, taleplerimizin yerine getirilmesi, ülkemizde bulunan sığınmacıların NATO üyesi ülkeler arasında nüfusları oranında paylaşılması şarttır. Karasularını 12 mile genişletmek isteyen, Ege adalarını silahlandıran, ABD’ye üsler kurduran Yunanistan’ın bu girişimleri derhal durdurulmalıdır” diye konuştu.

"TÜRKİYE KAYNAKLARI VE İMKANLARI OLAN BİR ÜLKEDİR" 

Ekonomide Milliyetçiliğe önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Sarıgül, “Türkiye zengin bir ülkedir. Türkiye kaynakları ve imkanları olan bir ülkedir. Türkiye’mizin, ekonomide Kuvayı Milliye ruhuna ihtiyacı var. İhtiyaçlarımızı milli kaynaklardan karşılamamız lazım. Kendi kendine yeten, bir ülke olmaya önem vermeliyiz. Bunun adı da ekonomik milliyetçiliktir. Türkiye Değişim Partisi olarak ekonomik milliyetçilik anlayışı ve 5T formülümüzle sorunları çözeceğiz. Tarıma, turizme, teknolojiye, tekstile ve ticarete önem vereceğiz. Türkiye’yi kendi kendine yeter haline getireceğiz. Güneş ve rüzgar enerjisine önem vereceğiz” dedi.
 

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 21
  • Dostum 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Sarıgül Sen şişli belediyesini kurtaramadın şimdi Kuvayi Milliyetçilik mi bize anlatıyorsun ve sen perde arkasında CHP. Ve onların etrafındakilerle el elelesin geç bunları Sihniyet aynı
    Cevapla
  • Fazıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Yürü git seçimden önce her kılığa girersiniz.Kimi Eyüp sultanda dua eder kimi her gün cuma kılar kimi başörtülü insanlarla foto çektirir kimi namus şeref sözü verir halim selim olursunuz vs sol ziyniyet değil misiniz hepsiniz aynısız. Ey Sarıgül Millete teneke diyen sen değilmisin hangi kuvayi milliye ruhundan bahsediyorsun.
    Cevapla
  • Çerkez 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel açıklama yaptın, ağzınıza sağlık. İnşallah AKP ve MHP dışında bütün diğer partilere oy verecek seçmenlerin bir kısmı size oy verir.
    Cevapla
  • Doğuş 1 yıl önce Şikayet Et
    İlk önce oğluna sahip çık.Bunlarin yediği ekmek haram
    Cevapla
  • Eda 1 yıl önce Şikayet Et
    Ak partiye katıl o zaman
    Cevapla
  • İsimsizzz 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belçika Başbakanı Alexander De Croo duyurdu... AB'de İsrail'e karşı büyük darbe hazırlığı
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz