Tanju Özcan'dan Kılıçdaroğlu'na: HDP'nin gazına geldiler

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu ile görüşmek için randevu talep ettiğini belirterek, "HDP'nin gazıyla CHP'den atılacağımı düşünmüyorum" dedi.

Tanju Özcan'dan Kılıçdaroğlu'na: HDP'nin gazına geldiler
Tanju Özcan'dan Kılıçdaroğlu'na: HDP'nin gazına geldiler
GİRİŞ 15.06.2022 17:35 GÜNCELLEME 15.06.2022 17:44
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a CHP, partiden kovulması için işlemleri başlattı.

Mültecilere yönelik tavırları ile dikkatleri uzun zaman önce üzerine çeken Özcan'ın HDP ile kavgasından sonra da son davranışı, mensubu olduğu CHP'yi harekete geçirdi.

16 Mayıs’ta meclis toplantısında el kaldıran AK Parti’li Hacer Çınar’a, ‘Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor’ ifadeleri ve kendisine yönelik protestolar sırasında makam odasının penceresine çıkıp dans ederek karşılık vermesi nedeniyle Özcan, CHP MYK tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

Tanju Özcan, kararın ardından ise açıklamalarda bulundu.

RANDEVU TALEP ETTİ
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu talep ettiğini belirten Özcan, “Ben Sayın Genel Başkan'ın, partinin öz evladını partiden gerçekten ihraç etmek istediğini düşünmüyorum. Kendisinden de bir randevu talep ettim. Randevu verirlerse gidip, kendisine düşüncelerimi detaylı olarak anlatacağım, süreci de anlatacağım. Konuşuruz, çözeriz diye düşünüyorum. Yüksek disiplin kurulu üyelerimiz de çok tecrübeli bir başkanı var. Sağduyulu, aklı başında tecrübeli insanlardan oluşuyor.

"HDP'NİN GAZINE GELİP BENİ KOVMAZLAR"

Herhalde HDP’lilerin gazına gelip benimle ilgili ihraç kararı vermezler diye düşünüyorum. Sayın Genel Başkanımız randevu talebimize de olumlu yanıt verirse daha ayrıntılı bir açıklamada yaparım.” ifadelerini kullandı.

"PARTİMİN, ÖZ EVLADINA SAHİP ÇIKACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesinin asıl sebebinin AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar'a yönelik sözleri olmadığını anlatan Özcan, şunları söyledi:

“Bu konu biliyorsunuz aslında benim ihraç istemiyle disiplin kuruluna gitmeme sebep olacak konu bu değil. Bunu herkes biliyor. Buna en çok kim seviniyor. Bu yönüyle bakmak lazım. Beni duygulandıran şeyler oluyor.

"HDP VE KANDİL BU KARARDAN MUTLU"

Partililer arayıp ağlayarak üzüntülerini dile getiriyorlar. Kim mutlu bundan?  HDP'liler mutlu. Kandil'dekiler mutlu. İmralı'daki cani emin olun mutlu. Bunları mutlu edeceğini düşünmüyorum. Ben partimin, öz evladına sahip çıkacağını düşünüyorum.”

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 90
  • Hasan Bağdatoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendide cok gazlı idi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Serseri mayın. Ne yaptığını bilmiyor. Allah encanunı hayreylesin.
    Cevapla
  • Chp 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen git kendine yer ara bence kimse seni evlatlik kabul etmez hadini bilmedin senin gibi islam düşmanlarinin türk siyasetinde yeri yoktur
    Cevapla
  • kayseri 1 yıl önce Şikayet Et
    cumhurbaşkanlığına aday ol bu onları korkutur.
    Cevapla
  • Mücahit adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp de aklı başında insanlar ne gezer, her gün laiklik çorbası içe içe adeta sarhoş gibi uyuşmuşturlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!