ASAL Araştırma sordu: Vatandaş en büyük sorun olarak neyi görüyor?

ASAL Araştırma'nın 26 ilde yaptığı anketten dikkati çeken sonuçlar çıktı. Vatandaşların yüzde 76.3'ü en büyük sorunun ekonomik sıkıntılar olduğunu söyledi. Ankete katılanların yüzde 30.8'i ise ekonomiyi AK Parti'nin düzelteceğine inanıyor.

GİRİŞ 21.06.2022 12:28 GÜNCELLEME 21.06.2022 12:54
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

ASAL Araştırma: Türkiye'nin en önemli sorunu nedir, hangi parti çözebilir? İşte 26 ilde yapılan anketten çıkan sonuç

ASAL Araştırma tarafından 7-14 Haziran tarihleri arasında 26 ilde yapılan araştırmada vatandaşlara yöneltilen "Sizce bugün Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" sorusuna yüzde 76.3'lük kesim ekonomik sıkıntılar yanıtını verdi. Aynı soruya yanıt verenlere ikinci olarak "Türkiye'nin sorunlarını hangi siyasi parti çözer?" sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 30.8'i tercihini AK Parti'den yana kullanırken, yüzde 26.5'lik kesim de Hiçbiri yanıtını verdi.

ASAL Araştırma tarafından, 7-14 Haziran 2022 tarihleri arasında İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin dahil toplamda 26 ilde yaptığı anket çalışmasında vatandaşlara, "Sizce bugün Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?", "Türkiye'nin sorunlarını hangi siyasi parti çözer?" sorularını yöneltti.

EN ÖNEMLİ SORUN "EKONOMİK SIKINTILAR"

Araştırmaya katılanların yüzde 76.3 gibi büyük çoğunluğu, Türkiye'nin en önemli sorununun ekonomik sıkıntılar olduğunu ifade etti. İkinci sırada yüzde 7.5 ile işsizliğin yer aldığı araştırmada; üçüncü sırada yüzde 3.0 ile mülteciler, dördüncü sırada ise yüzde 2.8 ile eğitim başlığı yer aldı.

"SORUNU ÇÖZECEK PARTİ" SIRALAMASINDA ZİRVEDE AK PARTİ VAR

Aynı soruya yanıt verenlere ikinci olarak "Türkiye'nin sorunlarını hangi siyasi parti çözer?" sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 30.8'i tercihini AK Parti'den yana kullanırken, yüzde 26.5'lik kesim de Hiçbiri'den yana görüş bildirdi. Üçüncü sırada yüzde 21.4 ile CHP, dördüncü sırada yüzde 7.5 ile İYİ Parti, beşinci sırada yüzde 5.2 ile HDP, altıncı sırada yüzde 2.0 ile MHP, yedinci sırada ise yüzde 0.8 ile DEVA Partisi bulunuyor.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 85
  • İstikbal 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede ekonomi dü-ze-le-mez. Çünkü bu milletin gözü aç ve asla doymaz.
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı dil öğrenin. ermenice öğrenin. chp iktidar olduğunda ihtiyacımız olacak
    Cevapla
  • Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam yarın kursa yazılıyorum. Bir lisan, bir insan...
    Cevapla
  • U nal 1 yıl önce Şikayet Et
    TÜSİAD ekonomiye zamlariyla Erdoğan'ı devirmek için saldırıya tam gaz devam ediyor mazot benzin rafineri çıkış fiyatı na zammı koç holding bilerek ve inadına yapıyor ,Ha bilmeyenlere duyurulur Türkiye'deki 4 rafineri var kimin koç holdingin
    Cevapla
  • Bir vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Şunu kimse görmemiş, milletin çoğunluğu ihanet ittifakından medet umuyor. chp, ipsizler ve pkk nın oyları akp artı mhp oylarından fazla. Seneye ülke gavura teslim. Demedi demeyin. Ne kadar savunma sanayii projesi varsa enerji projesi varsa hepsi çöp. Bir yıl sabredemeyip postu gavura teslim edin de görün gününüzü. Belediye seçimlerinden ders almadınız mı? Ya topyekun bölünmeye gideckensiniz ya da hem dahili hem harici gavurla savaşacaksınız. Rahmetli Kadir Mısıroğlu ne kadar haklıymış, milletin yarısı mutlak çürüktür demişti.
    Cevapla
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Asıl sorun eğitimin ve eğitimli insanların ezilmesi hor görülmesi . Eğitimsizlik meziyet oldu memlekette.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı