Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın maaşına zamla ilgili gerçeği bile bile yalan söyledi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına yüzde 40,4 oranında zam istediğini iddia etti. Ancak ek bütçede Cumhurbaşkanı maaşına yüzde 20,2 yapılacağı belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın maaşına zamla ilgili gerçeği bile bile yalan söyledi
Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın maaşına zamla ilgili gerçeği bile bile yalan söyledi
GİRİŞ 22.06.2022 21:36 GÜNCELLEME 22.06.2022 21:37
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maaşına yüzde 40,4 oranında zam istediğini iddia etti. Geçtiğimiz gün grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, ücretli rolü oynuyor. Bu rolleri bıraksın. Senin çocuklarının ne yaptığını biz gayet iyi biliyoruz. Milyon dolarlarla nasıl oynadıklarını biliyoruz" ifadelerini kullandı. 

EK BÜTÇE NE DİYOR?

Kılıçdaroğlu, ek bütçede yazanların aksine bile bile yalan söyledi. Ek bütçede, maaş zammıyla ilgili şunlar yazıyor: 

“Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin bütçelerinde yer alan ‘personel giderleri’ ve ‘Sosyal Güvenlik kurumlarına devlet primi giderleri’ ekonomik kodlarını içeren tertiplere, başlangıç ödeneklerinin yüzde 40,5’i oranında, ‘Cumhurbaşkanı ödeneği’ ekonomik kodlu tertibe başlangıç ödeneğinin yüzde 20,2’si oranında ödenek eklemesi yapılacak."

GERÇEĞİ BİLE BİLE YALAN SÖYLEDİ

Buna göre, Cumhurbaşkanı'nın maaşına yüzde 20,2 oranında zam yapılacak. Buna rağmen, Kılıçdaroğlu'nun "Erdoğan maaşına yüzde 40,4 oranında zam istiyor" demesi tepki çekti. 

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 137
  • yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüce rabbim yalancıları kahreylesin amin de vatandaş.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin aldığı maaşı rızkı kendine ait , rakamı ne olursa olsun boşuna değildir , o onu bu bunu bizi ilgilendirmez , sizin maaşınızı soran var mı oda bizi ilgilendirmez , ama şu toplumun önünde yalan yanıltma işleri hiç doğru değil , böyle mi örnek olunacak topluma bunu yani , herkes birbirinin cebine mı dikecek gözü , herkes arkasından doğru olmayan sözlerle mi anacak birbirini , gençliğe hiç iyi bir örnek değilsiniz , birşey daha hayatında böyle önemli makama gelemeyecek bir çok insan var , olduğunuz geldiğiniz yerin farkında olmalısınız
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan düşmanlığı yaparak ,yalanlarla,İftiralarla insanları böldüler!!
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimin yalan söylediği birkaç ay sonra ortaya çıkar.
    Cevapla
  • gerçek vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    hayatın yalan ve iftira allah sana ve çetene fırsat vermeyecek inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?